جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو مرضیهسادات سجادی با عنوان «شاخصهای تعامل مطلوب بین خانواده و نظام تربیت رسمی فرزندان در ایران اسلامی معاصر» روز دوشنبه 13 بهمنماه 1399 از سوی دانشکده زن و خانواده در سالن شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از رساله دکتری دانشجو مرضیهسادات سجادی با عنوان «شاخصهای تعامل مطلوب بین خانواده و نظام تربیت رسمی فرزندان در ایران اسلامی معاصر»، دکتر محمدجواد زارعان به عنوان استاد راهنما، دکتر منصوره زارعان به عنوان استاد مشاور و دکتر محمد داودی، دکتر محمدرضا سالاریفر و دکتر اللهکرم کرمیپور به عنوان استادان داور حضور داشتند.
در چکیده این رساله آمده است:
خانواده و نظام تربیت رسمی دو نهاد تأثیرگذار در امر تربیت فرزندان هستند. موفقیت در ترسیم الگوی کارآمد در ایجاد و تقویت روابط بین این دو نهاد منوط به مشخص کردن شاخصهایی است که مبنای تعامل قرار گیرد. هدف این رساله معرفی شاخصهای تعامل مطلوب خانواده و نظام تربیت رسمی در ایران اسلامی معاصر بر اساس مبانی دینی (آیات و روایات مربوطه)، عینیتهای اجتماعی، وضعیت نهاد خانواده و نظام آموزش و پرورش در جامعه ایران، محدودیتهای غیرقابل اصلاح و ظرفیتهای موجود کشور ایران است. این پژوهش از نوع پژوهشهای بنیادی است و از آنجا که برای دستیابی به پاسخ و غنای بحث، نیاز به مراجعه به دادهها در زمینههای مختلف تعلیم و تربیت، جامعهشناسی، روانشناسی، روایی، فقهی و تفسیری و حقوقی بود، با استفاده از روش تحلیل مفهوم (با تکیه بر مطالعات کتابخانهای) به تجزیه و تحلیل دادههای اسنادی و درنهایت، جمعبندی و ترکیب دادهها در حوزههای مختلف پرداخته است.
نتایج این رساله نشان داد شاخص اصلی برای تعامل مطلوب بین دو نهاد خانواده و نظام تربیت رسمی در ایران اسلامی معاصر، عبارت است از: همسویی دو نهاد بر اساس ارزشهای دینی و ملی. هماهنگی و یکسانسازی اهداف، اعتماد متقابل، افزایش ظرفیتهای تربیتی دو نهاد، نظارت متقابل، و شفافسازی و ساماندهی نوع تعامل، دیگر شاخصهایی است که شکلدهی این تعامل را تسهیل میکند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |