دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

درباره مسئله مسلمانان اویغور چین

 
تاریخ انتشار: 1400/01/14    

درباره مسئله مسلمانان اویغور چین

در سال‌های اخیر دولت چین برای کنترل مسلمانان و جلوگیری از ترویج باورهای دینی و مذهبی بسیاری از مساجد و حتی مدارس دینی را تعطیل کرده و ورود جوانان زیر ۱۸ سال را به مساجد ممنوع کرده است.

در سال‌های اخیر دولت چین برای کنترل مسلمانان و جلوگیری از ترویج باورهای دینی و مذهبی، بسیاری از مساجد و حتی مدارس دینی را تعطیل کرده و ورود جوانان زیر ۱۸ سال را به مساجد ممنوع کرده است. حتی مسلمانان در اجرای مراسم و شعائر مذهبی مانند روزه داری با مشکلات بسیار شدیدی مواجهند. البته برخی مساجد در این منطقه صرفًا برای سالخوردگان و فقط برای ادای فریضه نماز باز است و افرادی که با دولت چین همکاری می کنند از آزادی های مذهبی خاصی برخوردارند.

 

1. اویغورها در استان سین‌کیانگ در شمال غرب چین حدود سی میلیون مسلمانند که نیمی از جمیعت مسلمانان چین را تشکیل می‌دهند.

2. اویغورها قبل از دهه ۱۹۴۰ مستقل بوده و پرچم داشتند، ولی از زمانی که به چین ملحق شده‌اند، خود را جدا از کشور چین می‌دانند. به همین علت روحیه استقلال‌طلبی و جدایی‌طلبی در این منطقه بسیار قوی است. لذا دولت چین با هدف بر هم زدن توازن جمعیتی از حضور قومیت غیرمسلمان هان (نژاد اکثریت چین) در این منطقه استقبال و حمایت می‌کند.

3. رفتار چینی‌ها با مسلمانان اویغور به شدت ظالمانه و سرکوبگرانه است و عموم مسلمانان در این منطقه به شدت تحت فشار هستند؛ از جمله اقدامات ضد آزادی مذهبی در این منطقه الزام حضور اجتماعی زنان مسلمان به کشف حجاب و ممنوعیت حجاب برای دانش‌آموزان در مراکز آموزشی، بیمارستان‌ها و بسیاری از اماکن عمومی است. در سال‌های اخیر دولت چین برای کنترل مسلمانان و جلوگیری از ترویج باورهای دینی و مذهبی بسیاری از مساجد و حتی مدارس دینی را تعطیل کرده و ورود جوانان زیر ۱۸ سال را به مساجد ممنوع کرده است. حتی مسلمانان در اجرای مراسم و شعائر مذهبی مانند روزه‌داری با مشکلات بسیار شدیدی مواجهند. البته برخی مساجد در این منطقه صرفاً برای سالخوردگان و فقط برای ادای فریضه نماز باز است و افرادی که با دولت چین همکاری می‌کنند، از آزادی‌های مذهبی خاصی برخوردارند.

4. هرچند بسیاری از مسلمانان اویغور از نجابت و روح سلحشوری و اسلام‌خواهی برخوردارند و نسبت به‌ اسلام و اعتقادات دینی بسیار پای‌بندند، لکن به دلیل ضعف آگاهی‌های دینی و سیاسی و هم‌چنین نبود رهبری آگاه از ماهیت جریان‌های بین‌المللی، متأسفانه تعدادی از جوانان اویغور به گروه‌های تروریستی مانند القاعده و طالبان پیوسته‌اند و جنبش‌هایی با نام اسلامی راه‌اندازی کرده‌اند و حتی گروه‌هایی از اینان جذب داعش شده و در سوریه در کنار این جریان‌های تروریستی قرار گرفته‌اند که همین عوامل دست‌مایه فشار بیش از حد دولت چین بر مسلمانان به بهانه مبارزه با تروریست شده است.

5. آمریکا، غربی‌ها و عربستان از روحیه مبارزاتی و مطالبات جدایی‌طلبانه اویغورها سوء‌استفاده سیاسی کرده و با حمایت از این جریان‌های جدایی‌طلب در سین‌کیانگ به عنوان یک امتیاز سیاسی با هدف وارد آوردن فشار سیاسی بر دولت چین استفاده می‌کنند.

۶. طریقت‌های صوفیه در سین‌کیانگ فعالند. مردم منطقه معتقدند برخی امامان معصوم در آن‌جا مدفونند. در منطقه ختن، مرقد امام زین‌العابدین،‌ امام موسی کاظم، امام جواد، امام حسن عسکری علیهم‌السلام وجود دارد. عده‌ای از مردم منطقه معتقدند شش امام از امامان شیعه در آن منطقه مدفونند و مورد توجه متصوفه‌اند.

٧. در گذشته که آزادی‌های مذهبی بیشتری در این منطقه وجود داشته، صوفیان، مجالس ذکر مفصلی داشته و شب‌های جمعه هزاران نفر اجتماع در خانقاه‌ها و مراقد داشته‌اند که متأسفانه اکنون توسط حکومت چین تعطیل شده است.

8. پرچم ترکستان شرقی شبیه پرچم ترکیه است و تنها رنگ آبی دارد. شاید دلیل حمایت ترکیه، به غیر از مسلمانی،‌ جنبه قومیتی هم دارد.

۹. حدود یک میلیون مسلمان اویغور در اردوگاه‌های تحت نظارت دولت چین هستند. از دیدگاه دولت چین، اردوگاه‌های آموزش اجباری برای جلوگیری از گرایش جوانان اویغور به گروه‌های افراطی است. وظیفه اصلی اردوگاه‌ها، آموزش زبان چینی، قوانین چین و حقوق شهروندی چین است. دولت چین ادعا می‌کند که این اردوگاه‌ها مراکز «آموزش فنی» هستند که برای جلوگیری از گسترش تروریسم ایجاد شده‌اند،‌ اما به نظر می‌رسد دولت چین به دنبال تغییر هویت زبانی و قومیتی اویغورهاست.

۱۰. بنابراین بر اساس حدیث «من اصبح و لم یهتم بامور المسلمین فلیس بمسلم» و حدیث «کونوا للظالم خصما و للمظلوم عونا» کانال و سایت مسلمنا حامی مسلمانان راستین و مظلوم اویغور و سین‌کیانگ است.


برچسب ها : مهدی فرمانیان, دانشگاه ادیان و مذاهب, اویغور, چین

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.