دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

قیام عاشورای امام حسین(ع) صحنه تقابل آشکار حق و باطل بود

 
تاریخ انتشار: 1400/01/15    

قیام عاشورای امام حسین(ع) صحنه تقابل آشکار حق و باطل بود

تاریخ صحنه تقابل حق و باطل است، این حق و باطل در کربلا بروز و ظهور آشکار داشت که امام حسین(ع) در جبهه حق مردم را به صداقت و راستی و اخلاص دعوت می‌کرد.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان،حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «محمدتقی انصاری‌پور» گفت: از مرحوم شیخ صدوق نقل شده است که شخصی نزد امام حسین(ع) آمد تفسیر این آیه قرآن که «روز قیامت ما هر قوم و ملتی را با پیشوای آنها می‌خوانیم» را پرسش کردند.

وی افزود: امام حسین(ع) در پاسخ به او فرمودند برای هر امتی امام و پشوایی هست که مردم را یا به راه راست و هدایت الهی دعوت می‌کند و کسانی هم او را اجابت می‌کنند یا امامی هم هست که به سوی گمراهی و ضلالت دعوت می‌کند که کسانی هم او را اجابت می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد:‌ کسانی که دعوت کننده به هدایت را اجابت کنند اهل بهشت هستند و کسانی که دعوت کننده به گمراهی را اجابت کنند اهل جهنم خواهند بود.

حجت‌الاسلام انصاری‌پور با بیان اینکه در طول تاریخ همواره کسانی بودند که مردم را به غیر خدا دعوت کردند، عنوان کرد: در تاریخ همواره دو جبهه نمرودها و ابوسفیان‌ها و جبهه حق همچون انبیاء و اوصیاء الهی رودرروی هم قرار داشتند که جبهه حق مردم را به علم، سعادت، درستی و پاکی دعوت کردند معمولا هم دعوت‌کنندگان آن در این جبهه پیشگام و اهل صداقت، فداکاری اخلاص بودند. آنها بهترین نمونه‌های صداقت و راستی و الگوی مکتبی بودند که مردم را به آن می‌خواندند و این داستان همیشگی تاریخ است.

وی ادامه داد: معمولا جبهه انبیاء و طرفداری از آنها همراه با رنج و سختی بوده است و از جانب جبهه باطل برای آنها گرفتاری ایجاد می‌شد و کسانی که در جبهه باطل بودند اهل فریب، نیرنگ، تزویر، دنیازدگی، وعده‌های دروغ بودند این دو جبهه در تقابل با هم بودند.

عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه دو جریان اجتماعی حق و باطل بر اساس آیات قرآن در حشر و روز قیامت هم چنین وضعی وجود دارند، اظهار کرد: درروز قیامت یک حشر فردی و یک حشر جمعی وجود دارد، کما اینکه در نامه اعمال هم اینگونه است بر اساس آیات قرآن نامه عمل فردی و اجتماعی داریم، «کل امت تدعی الی کتابها» هر امتی نامه عمل خود را دارد همانگونه که هر امتی اجل خود را دارد.

حجت‌الاسلام انصاری‌پور با بیان اینکه هر زمان پایان یک امت برسد حتی اگر دراوج قدرت باشند افول می‌کنند، ابراز کرد: هر امتی کتاب، اجل و پیشوایی دارند این وضعیت در روز قیامت هم هست، برای انسان مهم است که درکدام جبهه قرار دارد، اینگونه نیست که شخص بگوید من زندگی شخصی خود را دارم، انسان در برآیند تلاش خود یا به تقویت جبهه حق یا تقویت جبهه باطل می‌پردازد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید دقت کنیم که اجابت کننده کدام دعوت یا فراخوان هستیم آیا حق یا باطل کدام را اجابت می کنیم. این در یک زمان‌هایی بروز و ظهور بسیار آشکار و روشنی دارد همچون صحنه کربلا که در آن امام حسین(ع) جبهه حق بودند ، اما کسانی که در مسیر زندگی خود با مسئولیت زندگی می‌کنند جبهه حق را پیدا می‌کنند.


برچسب ها : دکتر انصاری پور, امام حسین(ع), دانشگاه ادیان و مذاهب

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.