نخستین نشست از سلسلهنشستهای «تشیع و مستشرقان» با عنوان «مطالعات تشیع در مجامع آکادمیک مغربزمین» از سوی دانشکده شیعهشناسی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در نخستین نشست از سلسلهنشستهای «تشیع و مستشرقان» با عنوان «مطالعات تشیع در مجامع آکادمیک مغربزمین» که روز دوشنبه 30 فروردینماه 1400 از سوی دانشکده شیعهشناسی به صورت مجازی برگزار شد، دکتر احمد بهشتیمهر به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکتر بهشتیمهر در ابتدای این نشست به بحث تمایز بین دو مفهوم شیعه و تشیع پرداخت و تأکید کرد: حوزه شیعهپژوهی و تشیعپژوهی دو حوزه متفاوت از هم است. شیعهپژوهی بیشتر با حوزه مطالعات اجتماعی شیعه مرتبط است و مطالعات مردمشناسانه در پی آن است و بر خلاف آن، تشیعپژوهی به آرا و اندیشهها مرتبط است. لذا کسی که تصمیم دارد این حوزه پژوهشی را دنبال کند، باید به این مسئله توجه ویژهای داشته باشد.
وی در ادامه به پیشننیازهای ورود به مباحث مطالعاتی درباره مستشرقان پرداخت و گفت: محقق این حوزه باید مباحث را به صورت تخصصی در این حوزه پیگیری کند و کلیگویی و بحث خارج از فضای آکادمیک و بدون روش، نتیجه چندانی عاید نخواهد کرد.
بهشتیمهر افزود: یکی از جنبههایی که میتواند به پژوهشگر کمک کند، تمرکز بر موضوعات خاصی است که آنها کار کردهاند و یا اینکه بر شخصیتهای آنها تمرکز شود و تحلیلی دقیق از پژوهشهای آنها تبیین گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای برخی مراکز مهم شیعهشناسی در حوزههای جغرافیایی مختلف اشاره کرد و در پایان جلسه نیز به پرسشهای دانشجویان پاسخ داد.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |