دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

میراث ارزشمندی از سیره امام رضا(ع) در دسترس ما قرار گرفته است‌

 
تاریخ انتشار: 1400/04/01    

میراث ارزشمندی از سیره امام رضا(ع) در دسترس ما قرار گرفته است‌

هشتمین امام شیعیان در روابط میان فردی تعلیمات ارزشمندی دارند که باید از نوع رفتارها و برخوردهای ایشان در شرایط مختلف و در روابط با دیگران الگو بگیریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد غفوری‌نژاد، عضو هیئت‌ علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا با بیان این‌که شناخت سیره و سبک زندگی امام رضا(ع) ضروری است، اظهار کرد: خوشبختانه میراث ارزشمندی از سیره امام رضا(ع) در دسترس ما قرار گرفته است‌ که باید این میراث را مطالعه و از آن در جامعه اسلامی و روابط بین فردی و اجتماعی خویش بهره بگیریم.

وی با بیان این‌که امام رضا(ع) در روابط میان‌فردی تعلیمات ارزشمندی دارند، ادامه داد: سلام کردن مورد توجه این امام بزرگوار بوده است‌. هم‌چنین ایشان در روایتی می‌فرمایند که کار نیک را با همگان روا بدار، چه اهل آن باشند و چه نباشند، زیرا اگر اهل آن نباشند، تو اهل آن هستی؛ برای مثال سلام کردن کار ارزشمندی است که ایشان می‌فرمایند که آن را نسبت به همه انجام بده.

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه ادیان و مذاهب یکی از آداب روابط میان‌فردی در سیره امام رضا(ع) را دست دادن دانست و افزود: ایشان فرمودند که وقتی دو مؤمن یکدیگر را ملاقات می‌کنند و با یکدیگر دست می‌دهند، خداوند به آن‌ها با رحمت نگاه می‌کند.

 

سکوت در سیره رفتاری امام رضا(ع)

وی بیان کرد: در سیره امام رضا(ع) سکوت بسیار ارزشمند است؛ زیرا چرخاندن زبان، لغزش‌گاه انسان است، بنابراین باید تا ضرورت ایجاب نکرده انسان سکوت کند.

غفوری‌نژاد گفت: مردی از شهر قم نزد امام رضا(ع) رفت و درخواست موعظه کرد. ایشان فرمود: تقوا پیشه کنید و صبر و بردباری داشته باشید. راوی در مورد ادب آن حضرت می‌گوید: هیچ‌گاه ندیدم که امام رضا(ع) سخن گوینده‌ای را قطع کند.

استاد دانشگاه گفت: این امام بزرگوار بر به اندازه سخن گفتن نیز تأکید داشتند و می‌فرمودند که از زیاد سخن گفتن بپرهیزید.

رئیس واحد دانشگاه ادیان و مذاهب در مشهد با بیان این‌که یکی از مسائل مهم در سیره امام رضا(ع)، آیین دوستی و هم‌نشینی است، افزود: یکی از معیارهای حضرت برای انتخاب دوست، این بود که چنان‌چه کسی سه بار از تو عصبانی شد اما سخن زشتی به تو نگفت، با او دوست شو، زیرا شایسته دوستی است.

وی افزود: امام رضا(ع) با زیردستان خود بسیار مهربان بودند، به‌گونه‌ای که به خادمان خود می‌فرمودند که اگر برای من کار ضروری پیش آمد و شما مشغول غذا خوردن بودید، برای کار من دست از غذا خوردن نکشید.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: با وجود این‌که مقام اجتماعی امام رضا(ع) بالا بود و ایشان در سال‌های پایانی عمر خود ولی‌عهد خلافت عباسی بودند اما با این وجود شاهد رفتارهای بسیار نیک و متواضعانه‌ای از ایشان هستیم. حضرت رضا(ع) به عیادت بیماران می‌رفتند و برای یاران خود دعا می‌کردند.

 

آداب مناظره در سیره رفتاری امام رضا(ع)

وی در خصوص مناظره امام رضا(ع) با سران ادیان و مذاهب و آدابی که رعایت می‌کردند، افزود: یکی از گفت‌وگوها در بصره اتفاق افتاد. زمانی که امام کاظم(ع) به شهادت رسیدند، یکی از اصحاب امام رضا(ع) از ایشان خواست که نشانه‌های امامت خود را عرضه کنند، بنابراین پیشوای بزرگ یهودیان و مسیحیان در بصره جمع شدند و با امام به گفت‌وگو نشستند تا اشراف علمی امام رضا(ع) به مسائل مختلف را گواهی کنند.

غفوری‌نژاد بیان کرد: یکی دیگر از مهم‌ترین مناظرات در مرو میان امام رضا(ع) و رأس الجالوت و جاثلیق پیشوای مسیحیان و موبد موبدان زرتشتیان انجام شد که مفصل‌ترین مناظره امام رضا(ع) با بزرگان ادیان و مذاهب است. حضرت زمانی که می‌خواهند با جاثلیق به مناظره بپردازند، رأس الجالوت را به‌عنوان حکم انتخاب می‌کنند که این گزینش در عین این‌که نوعی احترام به پیشوای یهودیان محسوب می‌شود، رفتاری منصفانه با جاثلیق نیز هست.


برچسب ها : محمد غفوری نژاد, امام رضا(ع), دانشگاه ادیان و مذاهب

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.