دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

اعتماد الجمهور على الفضائیات العراقیة كمصدر للمعلومات أثناء جائحة كورونا والآثار المترتبة علیه

 
تاریخ انتشار: 1400/03/03    

اعتماد الجمهور على الفضائیات العراقیة كمصدر للمعلومات أثناء جائحة كورونا والآثار المترتبة علیه

جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد خانم ابرار جاسم محمد دانشجوی عراقی رشته مدیریت رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب روز دوشنبه سوم خردادماه 1400 در سالن امام موسی صدر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در جلسه دفاع از پایان‌نامه کارشناسی ارشد خانم ابرار جاسم محمد دانشجوی عراقی رشته مدیریت رسانه دانشگاه ادیان و مذاهب با عنوان «اعتماد الجمهور على الفضائیات العراقیة كمصدر للمعلومات أثناء جائحة كورونا والآثار المترتبة علیه (دراسة مسحیة على سكان العاصمة بغداد) للفترة من 1/2/2020 و حتى 31/3/2020»، دکتر میثم ایرانی به عنوان استاد راهنما، دکتر سید علی‌محمد رضوی به عنوان استاد مشاور و دکتر سید مرتضی اسمعیلی طبا به عنوان استاد داور حضور داشتند.

 

در چکیده این پایان‌نامه آمده است:

رسانه یکی از منابعی است که عامه مردم اطلاعات مربوط به موضوعات و رویدادهای مهم را از آن کسب می‌کنند. در این میان تلویزیون اصلی‌ترین منبعی است که این اطلاعات را به عامه مردم منتقل، دانش و آگاهی آنها را در زمینه‌های مختلف زندگی گسترش می‌دهد. از این رو، تلویزیون و کانال‌های ماهواره‌ای نقش مهمی در انتقال این آگاهی دارند. در این پژوهش، با استفاده از رویکرد کمی و توصیفی در تلاشیم تا میزان اعتماد عامه مردم به کانال‌های ماهواره‌ای عراق را به‌عنوان منبعی برای دریافت اطلاعات و آثار مترتب بر آن در هنگام شیوع بیماری کرونا بسنجیم. در این پژوهش، روش کمی ـ توصیفی که یکی از مهم‌ترین روش‌هاست و با تحلیل دقیق، دلایل و براهین همراه است به کار گرفته و از روش نظرسنجی استفاده شده است. هم‌چنین پرسشنامه‌ای برای عموم مردم بغداد طراحی و با استفاده از نمونه‌گیری تصادفی در میان جامعه آماری قادر به خواندن و نوشتن، توزیع شده است. هم‌چنین با استفاده از این روش و ابزارهای آن، میزان اعتماد عمومی به شبکه‌های ماهواره‌ای عراق به عنوان منبعی برای دستیابی به اطلاعات در طی شیوع بیماری کرونا و پیامدهای آن، بررسی شد. سؤال اصلی در این پژوهش عبارت از این است که «ماهیت و نقش کانال‌های ماهواره‌ای عراقی در طی شیوع کرونا و تأثیرات شناختی، رفتاری و احساسی آن بر عامه مردم چیست؟

مهم‌ترین نتایج به دست آمده در این تحقیق عبارتند از حدود ۸۴ درصد از جامعه آماری در طی شیوع ویروس کرونا از کانال‌های ماهواره‌ای استفاده، به اطلاعات این کانال‌ها درباره ویروس کووید ۱۹ و اثرات آن اعتماد داشتند. هم‌چنین این موضوع به افزایش دانش عمومی درباره اطلاعات همه‌جانبه مربوط به ویروس کرونا کمک کرد. هم‌چنین، جامعه آماری مورد مطالعه، تلویزیون و کانال‌های ماهواره‌ای را به سایر رسانه‌ها ترجیح می‌دادند و به آن اعتماد داشتند؛ چون بر این باور بودند که شبکه‌های ماهواره‌ای عراق به منابع اطلاعاتی دولتی نزدیک‌ترند و گزارش‌های‌شان به واقعیت نزدیک‌تر است. از این رو، کانال‌های ماهواره‌ای عراق از طریق برنامه‌ها توانستند دانش عامه مردم را نسبت به این بیماری افزایش دهند، از لحاظ رفتاری آنها را ملزم به پای‌بندی به اقدامات پیشگیرانه کنند و از نظر احساسی، انگیزه‌های روانی لازم را در آنها ایجاد کردند.


برچسب ها : ابرار جاسم محمد, پایان نامه, کارشناسی ارشد, سید علی محمد رضوی, میثم ایرانی, سید مرتضی اسمعیلی طبا, دانشکده رسانه و ارتباطات, مدیریت رسانه

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.