گروه آموزشی و پژوهشی مطالعات تاریخ تشیع دانشکده شیعه شناسی، جلسه دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد با عنوان «تاریخنگاری و دیدگاههای تاریخی امینالاسلام طبرسی با تکیه بر کتاب اعلام الوری باعلام الهدی (نقد و بررسی)» را برگزار میکند.
گروه آموزشی و پژوهشی مطالعات تاریخ تشیع، جلسه دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد با عنوان «تاریخنگاری و دیدگاههای تاریخی امینالاسلام طبرسی با تکیه بر کتاب اعلام الوری باعلام الهدی (نقد و بررسی)» را برگزار میکند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی دانشگاه، دانشجو محسن محمدزاده، دفاع از این پایاننامه را به عهده دارد.
دکتر نعمتالله صفری فروشانی، استاد راهنما؛ دکتر علی آقانوری، استاد مشاور و حجتالاسلام دکتر مصطفی صادقی استاد داور این پایاننامه هستند.
این جلسه دفاعیه روز چهارشنبه 6 اسفندماه 1393 ساعت 16 در محل سالن کنفرانس امام موسی صدر برگزار میشود.
چکیده این پایاننامه به شرح زیر است:
ابوعلی فضل بن حسن بن فضل (م 548 ق) معروف به «شیخ طبرسی» است. «امین الدین» و «امین الاسلام» از عالمان و نویسندگان امامی قرن ششم در ایران است که در دهههای ابتدایی این قرن آثار فراوانی در دفاع از تشیع امامی پدید آورده است.
در معرفی این شخصیت به بررسی زندگانی اجمالی او پرداخته میشود و سپس با معرفی آثار او به جایگاه علمی و اجتماعی وی پرداخته میشود. برای روشن شدن جایگاه علمی او به بسترشناسی اجمالی اوضاع عقیدتی و سیاسی مناطقی همچون ری و خراسان که حوزه فعالیتهای علمی و تبلیغی شیخ طبرسی بوده، پرداخته میشود.
بررسی و تشریح دیدگاههای تاریخی شیخ طبرسی، تأثیر و تأثرات دیدگاهها و آثار او نیز مورد توجه قرار میگیرد و با بررسی محتوایی آثار و نظرات وی و دقت در گونهشناسی منابعی که از آثار او استفاده کردهاند، با دیدگاههای وی آشنا میشویم. نقد و بررسی آثار وی در موضوعاتی همچون اسناد و منابع و محتوا از دیگر اموری است که در این پژوهش انجام میشود.
نگارش آثار مهمی در علوم مختلف از نکات مهم درباره این شخصیت میباشد، چرا که این مسئله دلیل روشنی است بر گستره وسیع پیروان مذهب شیعه در ایران سده ششم هجری و همچنین دلیل روشنی بر وسعت مشرب فرهنگی مؤلفان شیعه در این سده و گرایش اعتدالگرایانه آنها در برخورد با مسائل عقیدتی میباشد.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |