گروه آموزشی و پژوهشی مطالعات تاریخ تشیع دانشکده شیعه شناسی، جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان «سیر بحث امامت در نامه های ائمه(ع)» را برگزار می کند.
گروه آموزشی و پژوهشی مطالعات تاریخ تشیع دانشکده شیعه شناسی، جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان «سیر بحث امامت در نامه های ائمه(ع)» را برگزار می کند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی دانشگاه، دانشجو احمد ناظم، وظیفه دفاع از این پایان نامه را به عهده دارد.
دکتر نعمت الله صفری فروشانی، استاد راهنما؛ حجت الاسلام دکتر محمدحسن نادم، استاد مشاور و حجت الاسلام دکتر محمود احمدی میانجی استاد داور این پایان نامه هستند.
این جلسه دفاعیه روز شنبه 9 اسفندماه 1393 ساعت 9 در سالن کنفرانس شهید بهشتی برگزار می شود.
چکیده این پایان نامه به شرح زیر است:
مجموعه مکتوبات به جا مانده از ائمه(ع) میراث گران بهایی است که در آن ها به موضوعات گوناگون کلامی، فقهی و اخلاقی پرداخته شده و از این رو پژوهش موضوعی در آن ها بسیار سودمند است. یکی از موضوعاتی که در نامه های ائمه(ع) بدان پرداخته شده، موضوع مهم امامت است. از این رو تلاش شده است سیر تحولات و تطوراتی که مسئله امامت در نامه های ائمه(ع) در مقاطع مختلف تاریخی طی کرده است، با روش توصیفی ـ تحلیلی و از راه بسترشناسی سیاسی و فرهنگی عصر هر یک از امامان مورد بررسی قرار گیرد.
با بررسی محتوایی مطالب مربوط به امامت در نامه ها، به این نتیجه می رسیم که در نامه های امام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بر احقیت اهل بیت(ع) برای تصدی امامت و خلافت تأکید شده، در نامه های امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بر لزوم شناخت امام و اطاعت از او سفارش شده و نامه های امام کاظم(ع) تا امام حسن عسکری(ع) نیز به طور مشترک به معرفی امام بعد مربوط می شود. البته در کنار این سیر بحث موضوعات دیگری هم چون علم امام و جایگاه امام و نشانه های امام نیز مطرح شده است. بررسی بسترهای سیاسی و فرهنگی مربوط به زمان صدور این نامه ها، هدف ائمه(ع) از طرح این موضوعات را به خوبی روشن می کند.
واژگان کلیدی: نامه های ائمه (مکاتیب الائمه)، خلافت، امامت، تطور بحث امامت، برون شیعی، درون شیعی
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |