دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

دانشگاه ادیان و مذاهب فرصت بسیار خوبی را برای گفت‌وگو مهیا کرده است

 
تاریخ انتشار: 1400/11/06    

دانشگاه ادیان و مذاهب فرصت بسیار خوبی را برای گفت‌وگو  مهیا کرده است

سفیر کشور آلمان با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ هانس اودو موتسل سفیر کشور آلمان در جمهوری اسلامی ایران و هیئت همراه با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با حجت الاسلام والمسلمین سید ابواالحسن نواب دیدار و گفت‌وگو کرد.


 بر اساس این گزارش رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، در این جلسه با خوش‌آمد گویی به هیئت آلمانی بیان کرد: روابط بسیار خوب و نزدیکی میان دانشگاه ادیان و مذاهب و دانشگاه‌های آلمانی وجود دارد. ما چندین پروژه مشترک با دانشگاه‌های آلمان در گذشته و قبل از کرونا داشتیم. من در بسیاری از دانشگاه‌های آلمان سخنرانی داشته‌ام و با برخی از شخصیت‌های مهم مذهبی آلمان مانند پاپ افتخاری آلمان ملاقات داشته‌ام و ارتباطات با آلمان فقط منحصر به روابط دانشگاهی نیست بلکه ما با شخصیت‌های مذهبی و مسیحی این کشور نیز روابط نزدیکی داریم.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ادامه داد؛ آلمانی‌ها از گذشته خود درس خوبی گرفتند،آنها بعد از جنگ جهانی تصمیم گرفتند نوع روابط گذشته خود را با دنیا تعطیل کرده و یکباره روابط فرهنگی  جدیدی را با دنیا و دیگر کشورها شروع کنند، روابطی که از آن زمان تاکنون فعال بوده و یکی از سیاست‌های اصلی آلمان در مواجه با دنیا و دیگر کشورها قلمداد می‌شود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: علاوه بر این کشور آلمان یکی از کشورهای اروپایی است که سابقه استعمار ندارد و ما اشتباهات هیتلر را پای ملت آلمان نمی‌نویسیم همانطور که اشتباهات صدام را پای مردم عراق ننوشتیم. آلمان با این رویکرد در حال حاضر نقش مهمی در دنیا دارد. کشور شما در اتحادیه اروپا، سازمان ملل و گفت‌وگوهای جهانی جایگاه مهمی دارد و ما اینجا هستیم که بتوانیم در کنار هم نقش مهمی را در دنیا ایفا کنیم و برخی از مشکلات دنیا را با گفت‌وگو حل کنیم.


وی با اشاره به حضور سه کلیسای مسیحیت در آلمان گفت: من کشور آلمان را یک کشور مولتی کلیسایی نامگذاری کردام به این دلیل که در این کشور هم کلیسای کاتولیک حضور دارد، هم کلیسای پروتستان و هم کلیسای ارتدکس و دانشگاه ادیان و مذاهب با کلیساهای ارتدکس و کاتولیک آلمان بسیار روابط خوبی دارد. روابط دانشگاهی ما با دانشگاه پادربورن آلمان نیز در حقیقت یک رابطه دینی هم هست چرا که برخی از اساتید آلمانی  که ما با آنها مراودات علمی داریم با کلیسا هم مرتبط هستند و کار دینی هم می‌کنند.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب بیان کرد: دانشگاه ادیان و مذاهب بر مبنای گفت‌وگوی ادیانی حرکت می‌کند چیزی که قرآن کریم ۱۴۰۰ سال پیش به آن اشاره کرده است و دقیقا خطاب قرآن کریم برای گفت‌وگو، مسیحیان می‌باشند. در آیه ۶۴ سوره آل عمران آمده است «ای اهل کتاب! بیایید به سخنی که میان ما و شما یکسان است تکیه کنیم». این راهی بوده است که علمای اسلام نیز آن را ادامه داده‌اند. مثلا ابوریحان بیرونی ۹۰۰ سال پیش کتابی با عنوان «تحقق ما للهند» نوشته است. او در این کتاب در خصوص آیین هندو تحقیق و پژوهش کرده است در حالی که این دین یک دین آسمانی نیست.


در ادامه این دیدار؛ سفیر آلمان هانس اودو موتسل با ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب و با اشاره به ارتباطات گسترده این دانشگاه با مجامع علمی و بین المللی گفت: یکی از بحث‌های بسیار مهمی که کشور آلمان به آن توجه و تاکید دارد گسترش روابط فرهنگی و گفت‌وگو‌های بین ادیانی است و ما متعهد هستیم که همواره از این گونه روابط حمایت کنیم و در جهت تسهیل آن تلاش کنیم.
سفیر کشور آلمان ادامه داد؛ دانشگاه ادیان و مذاهب فرصت بسیار خوبی را برای تحقق گفت‌وگوی‌ بین ادیانی و میان فرهنگی مهیا کرده است و ما تلاش خواهیم کرد روابط  علمی و فرهنگی بین دانشگاه ادیان و مذاهب و دانشگاه‌های کشور آلمان استمرار داشته باشد.
وی افزود: تاریخ ایران نشان می‌دهد که گفت‌وگوهای ادیانی در آن بسیار مهم بوده است و کشور ایران از این نظر در منطقه یک کشور خاص است و اینکه در یک کشور چندین دین حضور داشته باشند و در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی با هم داشته باشند بسیار حائز اهمیت است.
سفیر کشور آلمان با تاکید بر این‌که این گفت‌وگوها باید همانند گذشته در بدنه دینداران شکل بگیرد افزود؛ در حقیقت دینداران هستند که بدنه اصلی جامعه دینی را شکل می‌دهند و آنها اگر وارد گفتگوی ادیانی شوند می‌توانند تاثیر بیشتری بر گفتگوی ادیانی داشته باشند و این مهم را در دنیا محقق کنند.


هانس اودو موتسل بیان کرد: در اروپا مسأله گفت‌وگوی ادیان یکی از مسائل کلیدی است و اینکه این گفت‌وگوها چه‌ تاثیری در حال و آینده ما خواهند داشت مهم است. اگر چه گذشته مهم است و ما باید از گذشته درس بگیریم اما معتقدم که گذشته، گذشته است و باید با نگاه به حال و آینده حرکت کرد. در بحث گفت‌وگوی ادیان موضوعاتی همچون عدالت یا برابری، زندگی مسالمت آمیز، حقوق زنان بسیار مهم هستند. در این موضوعات مسائل انتقادی زیادی وجود دارد که باید در مورد آن بحث و گفت‌وگو صورت گیرد. از نظر ما اینها مسائلی هستند که حال و آینده جهان با آن روبروست و ما باید برای آنها پاسخی داشته باشیم.


وی ادامه داد: همانطور که بیان کردم تنوع دینی در ایران بسیار روشن است. این تنوع در کشورهای همسایه وجود ندارد و بسیاری در اروپا و حتی در دیگر جاها از تنوع دینی ایران اطلاعی ندارند و این تنوع می‌تواند یکی از موضوعات مهم در گفتگوهای ادیانی بین‌المللی باشد.

در این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری معاون ارتباطات و امور بین‌الملل نیز با ارائه گزارشی از فعالیت‌های بین المللی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: یکی از مهمترین کارویژه‌های دانشگاه ادیان و مذاهب گفتگوی ادیان «آن هم نه صرفا در سطح نظریه پردازی» است و ما گفت‌وگوهای متعددی میان مذاهب اسلامی و ادیان داشته‌ایم و اجلاس‌های مهم و مختلفی با سران دینی کشورهای متعدد همچون آلمان، فرانسه، کانادا، آمریکا، ایتالیا، اتریش و ... برگزار کرده‌ایم و یکی از مهمترین برنامه‌های عملی برای تحقق گفت‌وگوی ادیانی برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های مشترک با حضور اساتید و دانشجویان کشور‌های مختلف است و ما این آمادگی را داریم که با برنامه‌های عملیاتی و با مشارکت دانشگاه‌های معتبر دنیا در راستای تحقق گفت‌وگوی ادیان گام برداریم.


برچسب ها : سفیر آلمان, دانشگاه ادیان و مذاهب

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.