چهار هزار جلد کتاب نفیس مربوط به کتابخانه شخصی آیتالله محمدعلی تسخیری توسط فرزندان آن مرحوم به کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب اهدا شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب از اهدا کتابخانه شخصی حضرت آیتالله محمدعلی تسخیری توسط فرزندان آن مرحوم به کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب خبر داد.
مهدی محمدی شجاعی مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به سنت اهدای کتاب توسط علما، مراجع، مولفین و سازمانهای فرهنگی به کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب در سالهای اخیر گفت: چهار هزار جلد کتاب نفیس مربوط به کتابخانه شخصی آیتالله محمدعلی تسخیری توسط فرزندان آن مرحوم به کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب اهدا شد.
وی اضافه کرد: آیتالله تسخیری به سبب ارتباط با سازمانهای مذهبی بینالمللی و سفر فراوان به کشورهای مختلف، طی مدت بیش از ۵۰ سال اقدام به جمع آوری این مجموعهی نفیس کردهبود.
مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: این کتابها به زودی در کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب در مجموعهای جداگانه و به نام خود ایشان نگهداری و در دسترس علاقمندان قرار خواهدگرفت.
محمدی شجاعی یادآور شد: این کتابخانه، دومین مجموعه پس از مجموعه کتابهای حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای نعمانی است که به کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب در یکسال گذشته اهدا میشود.
این فعال حوزه نشر تصریح کرد: کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب با دارا بودن بیش از ۱۱۰ هزار جلد کتاب تخصصی یکی از غنیترین کتابخانههای کشور در زمینه ادیان و مذاهب است، به طوری که برای تهیه این کتابها، مدیران و مسئولان کتابخانه و دانشگاه سفرهایی به بیش از ۲۵ کشور جهان و شرکت در نمایشگاههای بینالمللی کتاب داشتهاند تا بتوانند از نزدیک در زمینه تمام ادیان زنده جهان منابع بروز و کارآمد را جمعآوری و به مجموعه خود اضافه کنند و در اختیار پژوهشگران قرار دهند.
وی بیان کرد: بسیاری از این کتب، کتابهای کمیاب یا شاید بتوان گفت نایابی هستند که به همت مسئولان این دانشگاه تهیه و در کتابخانه نگهداری میشود.
یادآوری میشود آیتالله تسخیری در دوران حیاتاش ریاست شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی،رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه ادیان و مذاهب، دبیر کلی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، نمایندگی مجلس خبرگان، مشاور عالی رهبر ایران در امور جهان اسلام، تاسیس مجمع جهانی اهل بیت، تاسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تنها نماینده رسمی شیعه اثناعشری در مجمع فقه اسلامی در جده ( وابسته به سازمان كنفرانس اسلامی) را در کارنامه فعالیتهای اجتماعی، سیاسی فرهنگی خود دارد.
از جمله تالیفات آیتالله تسخیری آثاری در موضوع تعدد مذاهب، تقریب و وحدت اسلامی است. الاخلاق فی الاحادیث المشترکه بین السنه و الشیعه، اقتصاد اسلامی، المختصر المفید فی تفسیر القرآن المجید، اقلیتهای مسلمانان؛ راهكارها و مشكلات، ایدههای گفتوگو با دیگران، درباره وحدت و تقریب مذاهب اسلامی، تعدد مذاهب و مسئله تقریب و وحدت اسلامی، رسالت ما تقریب در اندیشهها، انسجام در عمل، الاخلاق فی الاحادیث المشترکه بین السنه و الشیعه(دوره سه جلدی) و در پرتو قانون اساسی از جمله آثار او است.
حضرت آیت الله تسخیری در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ چشم از جهان فرو بست.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |