دکتر محسن محمدی دبیر دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی حوزه از حمایت این دبیرخانه از طرحهای پژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر محسن محمدی دبیر دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی حوزه در نشستی با معاون پژوهش دانشگاه حجت الاسلام و المسلمین دکتر فرمانیان و رؤسای دانشکدهها اعلام کرد که این دبیرخانه آمادگی دارد از طرحهای پژوهشی، کتابها و پایاننامههای دانشگاه ادیان و مذاهب به روشهای مختلف حمایت کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه،دکتر محسن محمدی دبیر دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی حوزه با حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب و با اعلام حمایت این دبیرخانه از طرحهای پژوهشی این دانشگاه گفت:حوزه رویکردی را برای توسعه همکاری بین نظام و حوزه علمیه در پیش گرفته است؛ مثل حضور بیشتر حوزه علمیه در آموزش و پرورش و برخی از نهادهای حکمرانی. این روند در دوره آیتالله اعرافی تسریع پیدا کرده است. حضور آیتالله اعرافی در بخشهای مختلف نظام و همچنین دغدغههای شخصی ایشان باعث شد که حوزه حضور پررنگتری داشته باشد و طرحهای پژوهشی بیشتر حمایت شوند.
وی افزود: دبیرخانه از مرداد ۱۳۹۹ کار خودش را شروع کرد و چند هدف داشت؛ یکی از آنها تأسیس یک پژوهشگاه بود که هنوز هم در حال رایزنی و بررسی است. هدف دیگر تشکیل یک ستاد قوی بود که دبیرخانه یک کار ستادی انجام دهد. رویکرد و سیاست اصلی دبیرخانه مسئلهمحوری است. به طوری که هدف آن پاسخ به مسائل حوزه، نظام و جامعه است. ما ۲۸ کمیته داریم که هر کدام ۵ عضو دارند. این کمیتهها در حوزه علوم انسانی، علوم حوزوی، مسائل اجتماعی و دیگر موضوعات فعالاند. هماکنون نیز حدود ۹۸۰ پروژه در دبیرخانه در حال بررسی است.
محمدی ضمن بیان اینکه دبیرخانه با پژوهشگاههای اصلی قم در ارتباط است، برای تعامل با دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار تمایل کرد و گفت: هر کمیته ما حدود ۳۰۰ موضوع مصوب دارد و ما میتوانیم این ۳۰۰ عنوان را در اختیار شما قرار بدهیم. دانشگاه ادیان و مذاهب میتواند این موضوعات مصوب را بهعنوان پروژههای خود قرار دهد و ما نیز از آنها حمایت میکنیم. این پروژهها میتوانند در قالب پایاننامه، پروژه شخصی و حتی خارج از دانشگاه انجام شود. این پروژهها میتواند اعضای هیئت علمی شما باشد؛ یعنی دبیرخانه با دانشگاه طرف است و ما با دانشگاه قرارداد میبندیم و اعضای هیئت علمی نیز با دانشگاه در ارتباط خواهند بود.
دبیر دبیرخانه حمایتاز طرحهای پژوهشی حوزه علمیه در ادامه شیوههای تعامل بین دانشگاه و دبیرخانه را برشمرد و گفت: گاهی ما فقط نظارت و تأیید میکنیم و نحوه انجامش به ما ارتباطی ندارد. ما از پژوهشها در چند سطح حمایت میکنیم؛ اول اینکه فقط از چاپ اثر حمایت میکنیم. حمایت دوم به نحو انجام کار مشترک است که در این صورت دبیرخانه در همه مراحل از تهیه محتوا و ویراستاری و چاپ گرفته تا هزینههای دیگر مشارک خواهد کرد. سطح سوم حمایت به صورت خرید کل پروژه پژوهشی است.
دکتر فرمانیان، معاونت محترم پژوهش دانشگاه ادیان و مذاهب در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از دکتر محمدی گفت: به نظر میرسد دانشگاه ادیان و مذاهب ظرفیت بسیاری خوبی برای تعامل با دبیرخانه دارد. ما میتوانیم در تمام کمیتههای شما فعال باشیم و همکاری داشته باشیم. همچنین میتوانیم بسیاری از موضوعات مصوب کمیتهها را انجام دهیم. ما در حال حاضر ۶۰ پژوهش در حال انجام داریم که فکر میکنم خیلی از آنها با موضوعات شما همخوانی دارد که میتوانیم با هم همکاری کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات کشور این است که تقاطع و رابطه میان پژوهشگران و نهادهایی که باید برای پژوهش هزینه کنند وجود ندارد و یا کمتر وجود دارد. به نظر بنده در کشور هم اعتبار برای پژوهش در نظر گرفته شده و هم پژوهشگر وجود دارد اما متاسفانه در خصوص وصل این دو در کشور مشکل وجود دارد. امیدواریم که دبیرخانه حمایت از پژوهشهای حوزه به عنوان نهادی که این وظیفه را دارد بتواند به خوبی این اتصال را برقرار کند و با حمایتهای خوبش موجب تولید پژوهشهای مورد نیاز کشور شود.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |