دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

حضور دانشگاه ادیان و مذاهب در 24 نمایشگاه بین‌المللی کتاب

 
تاریخ انتشار: 1400/12/07    

حضور دانشگاه ادیان و مذاهب در 24  نمایشگاه بین‌المللی کتاب

با حضور در 24 نمایشگاه بین‌المللی کتاب توانسته‌ایم منابع ارزشمند و کم‌نظیری را جمع‌آوری کنیم

دبیر جدید مجمع تخصصی کتابخانه‌های استان و مدیر کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن اشاره به حضور گسترده در نمایشگاه های بین المللی کتاب بیان کرد: دو مرتبه حضور کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب در نمایشگاه کشور مصر با هدف جمع آوری کتب تصوف در شمال آفریقا  که به هیچ عنوان نمونه مشابه آن در ایران وجود ندارد، مصادیقی از کارکرد و اقدامات مجموعه حاضر به شمار می آید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از ردنا (ادیان نیوز)، حدود هفت سال پیش، نخستین نشست مدیران کتابخانه های تخصصی در سال ۱۳۹۳ به همت دوازده کتابخانه اصلی استان قم و به ابتکار کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد. این مجمع با هدف رفع مشکلات کتابخانه‌ها، اشاعه فرهنگ کتاب خوانی، افزایش سطح مطالعه و گسترش میزان دسترسی پذیری علاقمندان، دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف طراحی شده است. به بهانه انتخاب و انتصاب مدیر کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب از جانب شورای سیاستگذاری مجمع به عنوان دبیر کنونی مجمع کتابخانه های تخصصی استان قم به گفتگو با مهدی محمدی شجاعی پرداختیم.

ایده اولیه شکل گیری مجمع از کجا و برای چه هدف خاصی شکل گرفته است؟ به عنوان مدیر تازه برگزیده این مجمع، از کارکردها و سیاست‌های آن برای ما بگویید.

در سی و دومین نشست فصلی شورای سیاستگذاری در تاریخ ۴ اسفند ۱۴۰۰ به اتفاق آراء اعضای سیاستگذاری اینجانب، به عنوان دبیر مجمع کتابخانه‌های تخصصی انتخاب شدم. از نکات و ویژگی‌های بارز این اتفاق می توان به دسترسی پژوهشگران و تمامی اعضا کتابخانه‌ها به بیش از سه میلیلیون جلد کتاب‌های تخصصی اشاره داشت. ضمن اینکه اشتراک منابع در این مجمع جایگزین مالکیت منابع شده است و ثمرات بسیار خوبی ذیل مطالبات دانشجویی رغم خورده است.

خوشبختانه تا به امروز این مجمع بیش از بیست مرکز بزرگ خارج استانی نظیر؛ کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه ملی، آستان قدس رضوی، دانشگاه تهران، دانشگاه کردستان، کتابخانه شهید بهشتی، مرکز منطقه‌ای شیراز و اصفهان نیز عضو آن هستند. طبق قرارداد و تفاهم نامه‌های صورت گرفته به راحتی می توانند از منابع آن استفاده نمایند.

اغلب کتابخانه‌های حاضر در استان دولتی نیستند و تحت عناوین مختلفی براساس وابستگی به نهاد و سازمان‌های مختلف، خدمات و سرویس دهی آنان هم محدود بود. اما باتوجه به تاسیس مکتا و  تلاش‌های صورت گرفته از سوی مجمع کتابخانه‌های تخصصی استان تاحدود زیادی این محدودیت‌ها از بین رفته است.

به برخی از تحولات، حمایت‌های اجتماعی و اثرات فرهنگی مهمی که مجمع کتابخانه‌های تخصصی پدیدآورده است، اشاره بفرمایید؟

در ابتدای امر کمک بسیار شایان و خوبی برای استفاده پژوهشگران، دانشجویان و علاقمندان حوزه کتاب و مطالعه صورت گرفته است. ضمن اینکه مجمع توانسته بالغ بر ۱۵۰ جلسه و نشست و دوره‌های آموزشی تخصصی تدارک و برگزار نماید. کمیته و شوراهای متعددی در راستای کاهش موانع و مشکلات کتابداران انجام پذیرفته است. استفاده از تجارب متنوع برای گسترش و ایجاد مجموعه‌های جدید در حوزه دیجیتال، اشاعه اطلاعات همکاری و تبادل نظر صورت گرفته است. خوشبختانه اقدامات متعدد فرهنگی بدون هیچگونه حمایت مالی و سازمانی در حال پیگیری و انجام می باشد.

دریافت نسخ خطی و تامین منابع و مخازن کتابخانه‌ها با برقراری ارتباط و تعامل با دیگر نهادهای بین الملی از دیگر خدمات صورت گرفته و تلاش‌های بی دریغ شورای سیاست گذاری مجمع محسوب می شوند.

راهبرد و استراتژی خاص مجموعه کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب(به مثابه تنها مجموعه تخصصی فعال در این زمینه) با مدیریت حضرتعالی سوابق خوبی داشته است، لطف بفرمایید کمی در این مورد صحبت بفرمایید.

به جرعت می توان گفت کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب یکی از معدود کتابخانه‌های فعال در این حوزه به شمار می‌آید. ما توانسته‌ایم برای تامین مخازن کتابخانه با اغلب مجموعه‌های بین المللی در جهان تبادل و ارتباط متقابل داشته باشیم. حضور در بیش از بیست و چهار نمایشگاه بین المللی نظیر؛ نمایشگاه کتاب فرانکفورت، الشارجه، تونس، قاهره، یمن، عربستان و عمان و…، با هدف جمع آوری منابع ارزشمند انجام پذیرفته است.

به طور مثال، دو مرتبه حضور کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب در نمایشگاه بین المللی کتاب مصر با هدف جمع آوری کتب تصوف در شمال آفریقا -که به هیچ عنوان نمونه مشابه این منابع در ایران وجود ندارد و امکان دسترسی برای علاقمندان نیز فراهم نبود، مصادیقی از کارکرد و اقدامات مجموعه حاضر به شمار می‌آید.

گردآوری منابع در حوزه اهل سنت با حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب عربستان، جمع آوری منابع در زمینه زیدیه از نمایشگاه کتاب کشور یمن، دریافت منابع فرق و مذاهب اسلامی با حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب شارجه- به عنوان بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان، نمونه هایی از دامنه وسیع ارتباطاتی در سطح بین المللی فی مابین کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب و دیگر مراکز و رویدادهای فرهنگی در جهان محسوب می شود. در حال حاضر نیز عازم نمایشگاه بین المللی کتاب عمان هستیم.

در پایان اگر نکته خاصی وجود دارد، بفرمایید.

با افتخار می توان گفت، وجود ۱۱۰ هزار جلد کتاب در مرکز کتابخانه تخصصی دانشگاه حاصل ۲۵ سال فعالیت و تلاش‌هایی می باشد که تحت حمایت ویژه ریاست محترم دانشگاه ادیان و مذاهب «حجت الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب» به ثمر رسیده است. چرا که همواره نگاه و جهان بینی توسعه طلبانه ریاست محترم به مقوله کتاب و کتاب داری در حوزه فرهنگ، توانسته نتایج پر خیر و برکتی برای ما داشته باشد.

 

 


برچسب ها : نمایشگاه بین المللی کتاب, دانشگاه ادیان و مذاهب, کتابخانه‌های تخصصی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.