دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

نفی خشونت و صلح طلبی از آموزه‌های اصیل اسلام است

 
تاریخ انتشار: 1401/03/13    

نفی خشونت و صلح طلبی از آموزه‌های اصیل اسلام است

امام خمینی(ره) با مبانی فقهی خود که برگرفته از اسلام اصیل و ناب بود اجازه هیچ جنگ طلبی را نداد و هیچ وقت از تسخیر کشورهای دیگر سخن به میان نیاورد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی عضو مجلس خبرگان رهبری  در هم اندیشی« منزلت گفتمان نفی خشونت و صلح آفرینی در مبانی فقهی حضرت امام خمینی (قدس سره)» گفت: امروز بخاطر برخی تفکرات تکفیری و عملکرد داعش، اسلام دین خشونت و جنگ طلب معرفی می‌شود و این درحالی است که با توجه به منابع اصیل اسلامی که قرآن و سنت و سیره اهل بیت علیهم السلام می‌باشد به راحتی می‌توان دریافت که اسلام با صدای رسا صلح و گفت‌وگو را به عالمیان ابلاغ و اعلام کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود؛ امام عظیم الشان ما فرمود: «انقلاب ما انفجار نور بود» و نور این انقلاب به جهانیان روشنایی بخشید و امام توانست با ترسیم چهره واقعی اسلام ناب در مقابل دو تفکر شرق و غرب که با شعار جدایی دین از سیاست و افیون بودن دین به جنگ با دین برخاسته بودند مقابله و مبارزه کند و انقلاب امام جهان را تسخیر کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد؛ امام در آغاز انقلاب خود نفرمود که ما می‌خواهیم در مقابل شاه بایستیم بلکه فرمود هدف ما از این انقلاب شکست طاغوت و تفکر طاغوتی است و ما می‌خواهیم مسضعفین عالم را از چنگال مستکبرین نجات دهیم .
حسینی شاهرودی بیان کرد: به برکت انقلاب امام و زنده بودن راه و اندیشه امام رئیس جمهور کشور ما در کاخ کرملین به اقامه نماز می‌پردازند و بدون شلیک حتی یک گلوله تفکر لیبرالیسم غربی در حال زوال و شکست است.
وی بیان کرد؛ نفی خشونت و صلح طلبی از آموزه‌های اصیل اسلام است و اسلام اجازه هیچ‌گونه جنگ افروزی و خشونت طلبی را نمی‌دهد و همیشه بر زندگی مسالمت آمیز تاکید دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برخی از آیات شریفه قرآن و روایات خاطر نشان کرد؛ اگر در قرآن و برخی از روایات ما سخن از جنگ به میان آمده است این به معنای خشونت و جنگ افروزی نیست بلکه به معنای ایستادگی در مقابل زورگویان است و اختصاصی به مسلمان و مشرک بودن ندارد و اسلام به ما آموخته است که در مقابل زورگویان باید ایستاد و این ایستادگی هم برای صلح وهدایت است.
آیت الله حسینی شاهرودی با اشاره به فرازی از بیانات امام خمینی
(ره) که فرمود:«ما هیچ‌گاه جنگ‌طلب نیستیم. ما دفاع مقدس می‌خواهیم بکنیم و می‌خواهیم از آبروی اسلام و از آبروی کشور اسلامی دفاع کنیم. این دفاعی است که عقل و اسلام هر دو با آن موافق‌اند.» ادامه داد؛ امام خمینی(ره) با مبانی فقهی خود که برگرفته از اسلام اصیل و ناب بود اجازه هیچ جنگ طلبی را نداد و هیچ وقت از تسخیر کشورهای دیگر سخن به میان نیاورد و در صدد بود انقلاب خود را با روشنگری و تبیین و آگاهی بخشی به جهان صادر کند نه با جنگ و خشونت.
وی بیان کرد؛ امروز هم مقام معظم رهبری که ادامه دهنده راه و اندیشه امام عزیز ما هستند بر پایه همان مبانی اصیل حکم به حرمت استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی می‌دهند و با روشنگری زیبایی‌های اسلام و انقلاب را نمایان می‌سازند.
آیت الله شاهرودی ادامه داد؛ معاندین با سطحی نگری و تحریف حقایق و با مخدوش ساختن چهره اسلام و انقلاب به جنگ با اسلام و انقلاب برخاسته اند و ما باید با تبیین صحیح آموزه‌های دینی و انقلابی در دفاع از دین و حقایق اسلام و انقلاب کوتاهی نکنیم.
گفتنی است: هم اندیشی « منزلت گفتمان نفی خشونت و صلح آفرینی در مبانی فقهی حضرت امام خمینی
(قدس سره)» به همت مرکز صلح و گفت‌وگوی دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور اساتید و دانشجویان به صورت حضوری و مجازی پنجشنبه 12 خرداد 1401 در تالار امام موسی صدر این دانشگاه برگزار شد.


برچسب ها : صلح طلبی, آموزه‌های اسلامی, لیبرالیسم غربی, اسلام هراسی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.