دکتر محمد مهدی تسخیری با حضور در دپارتمان مطالعات الهیات اسلامی دانشگاه وین با اعضای هیئت علمی این دپارتمان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمد مهدی تسخیری معاون بینالملل دانشگاه ادیان و مذاهب به همراه هیئت اعزامی دانشگاه با حضور در دپارتمان مطالعات الهیات اسلامی دانشگاه وین با دکتر حسین کیسک و خانم دکتر سارا کوئین دیدار و گفتو گو کردند.
بر اساس این گزارش، حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمدمهدی تسخیری ضمن ابراز خوشحالی از اینکه در این دپارتمان حضور پیدا کرده است به معرفی دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب یک دانشگاه دینی و بینالمللی است. این به این معنا نیست که در این دانشگاه درس دین داده میشود بلکه معنایش این است که در دانشگاه ادیان و مذاهب زمینه مطالعات همه ادیان وجود دارد.
وی ادامه داد: مطالعات همه ادیان؛ چه الهی و چه غیر الهی در این دانشگاه انجام میشود. دانشگاه ادیان در حقیقت تلاش دارد که زمینه مطالعات همه ادیان برای درک و فهم عمیقتری از آنها را در دانشگاه فراهم کند. هدف دانشگاه گسترش صلح و همزیستی مسالمت از طریق درک بیشتر ادیان است. ما معتقدیم که مطالعات آکادمیکی در حوزه ادیان میتواند در آیندهای نزدیک موجب حل بسیاری از مناقشات ادیانی و سیاسی شود.
دکتر محمدمهدی تسخیری بیان کرد: یکی از مهمترین بخشهای دانشگاه ادیان آموزشهای اسلامی است. همچون همه ادیان تلاش کردهایم زمینهی مطالعات همه مذاهب رسمی اسلام را نیز فراهم کنیم. بسیاری از دانشکدههای ما همچون دانشکده شیعه شناسی، دانشکده مذاهب اسلامی، دانشکده فلسفه و دانشکده عرفان میتوانند همکاران خوبی برای شما باشند. همچنین دانشکده دین و هنر که یکی از اساتید این دانشکده قرار است امروز در این خصوص در این دانشکده سخنرانی داشته باشد.
وی افزود: آغاز و گسترش همکاری میان دانشگاه ادیان و دپارتمان مطالعات الهیات اسلامی دانشگاه وین میتواند منجر به ارتقای سطح دانشجویان شود. ما به طور جدی آماده هر نوع همکاری مخصوصا در حوزه تبادل استاد و دانشجو هستیم. همچنین میتوانیم در انجام پروژههای مشترک پژوهشی نیز همکاریهایی داشته باشیم.
در ادامه دکتر حسین کیسک عضو هیئت علمی دپارتمان و جانشین رئیس دپارتمان ضمن خوشآمدگویی به هیئت دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: برای من بسیار خوشحال کننده است که میزبان برخی از مسئولان دانشگاهی از ایران مخصوصا از قم باشم. من هنوز نتوانستم به قم سفر کنم اما در قم دوستانی دارم که با آنها از طریق ایمیل در ارتباطم و حتی در برخی از همایشها آنها را ملاقات کردهام. آنها در انجام پروژههای تحقیقاتیام بسیار تاثیر گذار بودند.
وی ادامه داد: همانطور که شما اشاره کردید زمینههای همکاری زیادی میتواند میان دپارتمان مطالعات الهیات اسلامی دانشگاه وین و دانشگاه ادیان و مذاهب باشد. ما هم معتقدیم که این ارتباط ضروری است مخصوصا زمانی که به صورتی عملی دنبال شود و منجر به ارتقای سطح علمی دانشجویان و اساتید دو دانشگاه شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه وین گفت: ما هم مشتاقانه تلاش خواهیم کرد که بتوانیم ارتباط موثری در ادامه داشته باشیم. این جلسات میتواند آغاز خوبی برای آشنایی و سپس همکاریهای مشترک علمی باشد. باید برنامههایی را تدوین کنیم و سپس آنها را با حمایت برخی از موسسات اجرایی کنیم. تبادلات استاد و دانشجو میتواند اولین همکاریمان باشد که باید در مورد آن برنامه ریزی و آن را هر چه سریعتر اجرا کنیم.
همچنین در این جلسه خانم دکتر سارا کوئین استاد دانشگاه وین که در حوزه مطالعات تصوف اسلامی فعالیت میکرد ضمن خوشآمدگویی گفت: همانطور که شما اشاره کردید زمینههای همکاری بسیار میتواند بین ما وجود داشته باشد. من هم با وجود اینکه در حوزه تصوف فعالیت میکنم نتوانستم به ایران بیایم که امیدوارم بتوانم با ارتقای سطح ارتباطات آکادمیکی میان دانشگاه ما و دانشگاه ادیان این امکان برای بنده فراهم شود که بتوانم از نزدیک ایران را ببینم.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |