پرفسور ولفرام رایس عضو هیئت علمی موسسه الهیات سیستماتیک و مطالعات دینی دانشگاه وین گفت در صورت آمادگی دانشگاه ادیان ما آماده همکاری علمی و تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه ادیان و مذاهب هستیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، هیئت اعزامی دانشگاه ادیان و مذاهب به ریاست معاون ارتباطات و امور بینالملل حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمدمهدی تسخیری با حضور در موسسه الهیات سیستماتیک و مطالعات دینی دانشگاه وین با پرفسور ولفرام رایس عضو هیئت علمی این موسسه دیدار و گفتوگو کردند.
بر اساس این گزارش، حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمدمهدی تسخیری عضو هیئت علمی و معاون ارتباطات و امور بینالملل دانشگاه ضمن اظهار خوشحالی از حضور در دانشگاه وین عنوان کرد: دانشگاه ادیان و مذاهب به صورت جدی و عملی خواهان گسترش ارتباطات علمی با دانشگاه وین است. ما البته ارتباطات جدی با دانشگاههای کشور جمهوری چک و همچنین آلمان داریم. قبل از اینکه به وین بیاییم با اساتید و مسئولان دانشگاهی برخی از دانشگاههای جمهوری چک جلسات مختلفی داشتیم و در آن جلسات بر ارتقای روابط همکاری و تبادل استاد و دانشجو تاکید داشتیم و در برخی از این دانشگاهها تفاهمهای خوبی را هم داشتیم.
وی ادامه داد: دانشگاه ادیان یک دانشگاه بینالمللی است. بینالمللی بودن آن از سه جهت است. جهت اولش این است که در این دانشگاه همه ادیان تدریس میشوند. هر کسی در مورد هر دینی بخواهد تحقیق و پژوهش کند میتواند به این دانشگاه بیایید و ما آماده پذیرایی از همه دانشپژوهان ادیانی در جهان هستیم. جهت دوم بینالمللی بودن دانشگاه ادیان و مذاهب این است که بیش از ۸۰ درصد دانشجویانش بینالمللی و غیر بومی هستند. لذا نگاه ما نیز بینالمللی است و تلاش داریم ارتباطات خوبی با دانشگاههای دیگر برقرار کنیم تا بتوانیم با فراهم کردن زمینه ارتباط اساتید موجب گسترش فهم بهتر ادیان شویم.
معاون ارتباطات و امور بینالملل دانشگاه گفت: جهت سومی که دانشگاه ادیان و مذاهب یک دانشگاه بینالمللی است این است که اگر چه زبان اصلی دانشگاه فارسی است اما برخی از کلاسها و دورهها به زبانهای عربی و انگلیسی نیز برگزار میشود. دانشگاه ادیان و مذاهب هر ساله دورههای تابستانه و زمستانهای به زبان انگلیسی و عربی برای اساتید و دانشجویان دانشگاههای مختلف برگزار میکند.
وی ادامه داد: همانطور که بیان کردم دانشگاه ادیان و مذاهب آمادگی زیادی برای گسترش فعالیتهای بینالمللی خود دارد. ما در دانشگاه ادیان و مذاهب به دنبال فراهم کردن زمینه حضور اساتیدمان در دانشگاههای دیگر کشورها مخصوصا کشور اتریش هستیم و همچنین آمادگی استقبال از اساتید و دانشجویان دیگر دانشگاهها را نیز داریم.
دکتر محمدمهدی تسخیری عنوان کرد: یکی دیگر از برنامههایی که ما میتوانیم آن را به سادگی و خیلی زود اجرا کنیم هماهنگی برای حضور اساتید دو دانشگاه در کلاسهای همدیگر به عنوان استاد مدعو است. این امر میتواند از طریق فضای مجازی و اینترنت انجام شود. عدم نیاز به حضور فیزیکی این امکان را فراهم میکند که این گونه برنامهها بدون صرف هزینههای رفت و آمد و اسکان و دیگر هزینهها انجام شود. از طرف دیگر برای اساتید و دانشجویان نیز این امر یک تجربه جدید است که میتواند موجب شکلگیری ارتباطات خوبی در آینده شود.
پرفسور دکتر ولفرام رایس عضو هیئت علمی موسسه الهیات سیستماتیک و مطالعات دینی دانشگاه وین ضمن خوشآمد گویی به هیئت دانشگاه ادیان و مذاهب و ابراز خوشحالی از اینکه میزبان این هیئت است عنوان کرد: من قبلا دانشگاه ادیان و مذاهب را میشناختم و همکاریهای بسیار محدودی نیز با این دانشگاه داشتهام. اینکه دانشگاه ادیان و مذاهب به دنبال توسعه همکاریهای علمی و زمینهسازی برای تبادل استاد و دانشجو جهت ارتقای سطح علمی آنان است بسیار خوب است. ما هم از این فعالیتها استقبال میکنیم و آماده هر گونه همکاری در این خصوص میباشیم.
وی بیان کرد: همانطور که شما اشاره کردید نحوههای همکاری مختلف و متفاوتی برای همکاری میان دو دانشگاه وجود دارد. ما علاوه بر اینکه میتوانیم از ظرفیتهای دو دانشگاه برای امضای تفاهمنامههای همکاری و همچنین قراردادهای تبادل استاد و دانشجو استفاده کنیم از ظرفیت سازمانها و موسسات بینالمللی همچون اراسموس پلاس نیز میتوانیم استفاده کنیم. میتوانیم برنامههای مشترکی را تدوین کنیم و برای جذب حمایتهای مالی برای آنها ارسال کنیم و اگر آنها قبول کردند برنامه را اجرایی کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه وین در پایان تصریح کرد: ما آماده هر گونه همکاری هستیم. اگر دانشگاه ادیان و مذاهب نیز آماده برنامهریزی برای همکاری باشد ما میتوانیم در اسرع وقت این همکاریها را در قالبهای مختلف پیگیری و دنبال کنیم. بدون تردید همکاریهای علمی دو دانشگاه موجب ارتقای سطح علمی اساتید و دانشجویان دو دانشگاه خواهد شد.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |