دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

جزئیات سطح بندی دانشگاه های غیرانتفاعی

 
تاریخ انتشار: 1393/12/16    

جزئیات سطح بندی دانشگاه های غیرانتفاعی

موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌های غیردولتی تا پایان اسفندماه به پنج سطح تقسیم‌بندی می‌شوند...

چندی پیش از سوی معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام شد که موسسات غیردولتی تا پایان اسفند به پنج سطح تقسیم‌بندی می‌شوند که سطح اول مربوط به موسسات غیردولتی است که به دانشگاه تبدیل شده‌اند.

 

علی آهون منش رئیس اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی در گفت وگو با خبرنگار دانشگاهی ایسنا، در این باره و معیارهای مدنظر برای سطح بندی موسسات غیر دولتی گفت: وزارت علوم پرسش نامه ای به همه موسسات غیرانتفاعی سراسر کشور که شامل 358 موسسه هستند، ارسال کرد که در آن از موسسات خواسته بود اطلاعاتی درمورد تعداد دانشجو و تعداد استاد برای بررسی نسبت استاد به دانشجو، وضعیت زمین موسسه که ملکی است یا اجاره ای،وضعیت و کیفیت آزمایشگاه ها،تعداد، بیمه و حقوق کارمندها،میزان قبولی کارشناسی ارشد، تعداد و میانگین معدل های فارغ التحصیلان و از همه مهم تر اینکه آیا اعضای هیات موسس در موسسه حضور دارند یا خیر ارائه دهند.

 

وی با بیان اینکه موارد ذکر شده،معیارهای مدنظر وزارت علوم برای سطح بندی موسسات است، افزود:بر اساس این معیارها موسسات به پنج سطح تقسیم می شوند و به موسساتی که فعالیت غیر قابل قبول دارند اخطار داده می شود تا در طول شش ماه الی یک سال فعالیت خود را اصلاح کنند و در صورت عدم اصلاح اجازه پذیرش دانشجو به آن ها داده نخواهد شد.

 

وی به این پرسش که آیا موسساتی که در سطح اول قرار می گیرند به دانشگاه تبدیل می شوند، پاسخ داد: تبدیل موسسه به دانشگاه معیارهای خاصی دارد. برای مثال موسسه باید حتما 40هزار متر تاسیسات داشته باشد، باید 10 سال از تاسیس موسسه گذشته باشد،معیارها استاد به دانشجو در آن رعایت شده باشد و... بنابراین اگر موسسه ای تازه تاسیس شده باشد و همه استانداردهای لازم را دارا باشد اما 10 سال از تاسیس آن نگذشته باشد تبدیل به دانشگاه نمی شود.اما می توان گفت احتمال دانشگاه شدن موسساتی که در سطح اول قرار می گیرند به مراتب بیشتر است.

 

موسساتی که در سطح های پایین قرار می گیرند،باید شهریه کم تری اخذ کنند

رئیس اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی در ادامه درمورد موسساتی که در سطح های پایین تر قرار می گیرند، توضیح داد: موسساتی که در سطح های دوم،سوم و... قرار می گیرند شهریه ای که اجازه دارند اخذ کنند کمتر است.البته دفتر گسترش وزارت علوم بخش نامه ای برای سال 95_94 ارائه کرده که طبق آن، شهریه باید توسط هیات امنای هر موسسه تعیین شود.اتحادیه نگران این بود که ممکن است در این مورد نوعی رقابت ناسالم و هرج مرج در تعیین شهریه ایجاد شود و شهریه بیش از حد تعیین شود و این اجحافی در حق دانشجویان است.

 

آهون منش افزود:بنابراین اتحادیه پیشنهاد کرد وزارت علوم یک سقف و یک کف را برای شهریه تعیین کند تا هیات امنا شهریه را بر اساس رنج تعیین شده اعلام کند .این پیشنهاد احتمالا پذیرفته شده و در حال بررسی است.

 

وی در پایان به این سوال که آیا این سطح بندی هر سال مورد بررسی قرار می گیرد، پاسخ داد:اگر بخواهیم عدالت آموزشی را رعایت کنیم قاعدتا این سطح بندی باید هر ساله انجام گیرد اما وزارت علوم در بخش نظارت کارشناس و بودجه به حد کافی ندارد بنابراین این فرآیند را به استان واگذار کرده است. برای مثال در اصفهان، دانشگاه اصفهان دانشگاه مادر است و نظارت موسسات بر عهده این دانشگاه است، اما دانشگاه های مادر هم از کمبود بودجه و نیرو در این زمینه گلایه دارند، بنابراین به دلیل کمبود نیرو احتمال دارد این بررسی هر چهار الی پنج سال صورت گیرد.

 


برچسب ها : سطح بندی دانشگاه ها, وزارت علوم, موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.