اجلاس "فلسطین، تکلیف امت اسلامی" به همت معاونت فرهنگی- اجتماعی دانشگاه ادیان و مذاهب و با مشارکت دبیرخانه اتحادیه بین المللی نوجوانان و جوانان مخالف اشغالگری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، اجلاس "فلسطین، تکلیف امت اسلامی" در سالن شیخ کلینی دانشگاه ادیان برگزار شد. در این اجلاس که به همت معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه ادیان و مذاهب و با مشارکت دبیرخانه اتحادیه بین المللی نوجوانان و جوانان مخالف اشغالگری برگزار شد. دانشجویان، اساتید و علاقمندان به مباحث حوزه فلسطین شرکت کردند. این اجلاس در روز چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر عباس خامهیار، معاون فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن تبیین تاریخ روند شکل گیری رژیم صهیونیستی و نقش قدرت های استعماری خصوصا دولت انگلیس در ایجاد این رژیم و حمایت از آن، این رژیم را یک تهدید مستمر برای جهان اسلام دانست.
خامه یار همچنین به اولویت های معاونت فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی اشاره کرد و اعلام کرد: این معاونت تلاش دارد تا برنامههای فرهنگی گوناگونی برای دانشجویان این دانشگاه برگزار کند تا دانشجویان با فرهنگ اسلامی و اولویتهای آن در عصر حاضر آشنا شوند.
حسین رویوران سخنران بعدی این اجلاس بود که بحث خود را با عنوان "فلسطین گرانیگاه تحولات جهانی در آستانه ظهور" ارائه داد. معاون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین در تبیین چرایی حمایت جمهوری اسلامی ایران از آرمان آزاد سازی فلسطین گفت: جمهوری اسلامی ایران بر خلاف دیگر نظام ها که بر پایه دولت- ملت تعریف شده و رفتار آنها را هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین المللی تعیین می کند، بر دو پایه" دولت- ملت" و "دولت – امت" شکل گرفته است.
وی افزود: لذا جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز نهادهایی را در هر دو ساحت "ملی و امتی" ایجاد کرد تا اهداف نظام اسلامی را هم در سطح ملی و هم در سطح امتی دنبال و محقق سازند.
رئیس هیئت امناء اتحادیه بین المللی نوجوانان و جوانان مخالف اشغالگری در ادامه گفت: اولویت امت اسلامی، آرمان آزاد سازی فلسطین است. لذا ایران نیز با تعریف و ایجاد سازوکارهای مرتبط مانند مجمع تقریب مذاهب اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و خصوصا نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پیگیری آزاد سازی فلسطین به عنوان مهمترین اولویت امت اسلامی را دنبال کرده است.
رویوران اضافه کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، هیچ یک از این شرایط وجود نداشت. گروه هایی که با رژیم صهیونیستی مبارزه می کردند، تفکرات چپگرا یعنی کمونیستی و سوسیالیستی داشتند و به لحاظ توان نظامی هم اساسا قادر به تاثیری بر قدرت نظامی اسرائیل نداشتند. این گروه های اسلامی به اضافه جمهوری اسلامی ایران، امروز یک ارتش بین المللی به نام محور مقاومت را شکل دادهاند که به لحاظ تجربه جنگ، دارا بودن راهبردها و تاکتیک ها و نیز سازو برگ نظامی به عنوان قدرت تعیین کننده در منطقه شناخته شده اند و به نظر می رسد تحولات شتابان به سمت تحقق وعده الهی در نابودی اسرائیل و آزاد سازی فلسطین حرکت می کند.
دکتر رحمت ابراهیمی آخرین سخنران این اجلاس بود که عنوان سحنرانی خود را «ضرورت تبیین جهاد دفاعی در آزادسازی فلسطین» قرار داده بود. این استاد دانشگاه ضمن تعریف انواع جهاد در اسلام دفاع از فلسطین را در دایره جهاد دفاعی دانست که وجوب نسلی تا نابودی اسرائیل و آزاد سازی فلسطین برای امت در همه اعصار دانست.
وی دفاع از فلسطین را درچارچوب دولت – امت دانسته و تأکید کرد؛ جهاد دفاعی حوزه مشترک همه فرق اسلامی است فلذا دفاع از دار الاسلام در مقابل دار الحرب وجوب قطعی دارد و اشغال فلسطین به عنوان بخشی از دار الاسلام بر همه مسلمانان جهاد را واجب می کند تا زمانیکه این سرزمین آزاد گردد. البته با توجه به تنوع جنگ در عصر جدید مانند جنگ رسانه ای، جنگ فرهنگی، جنگ اقتصادی و غیره، جهاد دفاعی به همه این حوزه ها به عنوان یک امر واجب تسری می باید.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |