دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
حضرت آیت الله العظمی سبحانی تصریح کرد؛
مراسم حج؛ دعوت به خدای یگانه و فراخوانی به وحدت کلمه است

حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد

 
تاریخ انتشار: 1401/04/17    

حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد

حج یکی از مظاهر اصلی وحدت است این وحدت موجب اقتدار و همگرایی اسلامی می‌شود .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش بین‌المللی «بازشناسی جایگاه حج در تقویت همگرایی اسلامی؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» که روز ۱۶ تیرماه ۱۴۰۱ در تالار امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد با اشاره به اینکه شعار حج سال جاری «حج؛ معنویت، انسجام، اقتدار اسلامی و دفاع از مسجد الاقصی» است، اظهار کرد: خداوند این فریضه همگانی را برای مسلمانان قرار داده و بزرگ‌ترین شعار آن اتحاد مسلمانان قرار داده است.

وی تصریح کرد: حج یکی از مظاهر اصلی وحدت است چرا که در این امر باشکوه همه مسلمانان از هر فرقه و مذهبی به صورت واحد ویک شکل به انجام فرائض الهی می‌پردازند. در این ‌بین اقتدار و همگرایی اسلامی با وحدت اسلامی به دست می‌آید و در دوره کنونی مسجدالاقصی یکی از مراکزی است که نیازمند حمایت و وحدت مسلمانان است تا برای همیشه آزاد شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه حج دارای ابعاد معنوی و بین المللی است، بیان کرد: ابعاد معنوی حج به مرز‌های شهر کعبه و حتی عربستان خلاصه نمی‌شود و همه مسلمانان در سرار جهان هر کدام به نحوی درگیر این امر معنوی و الوهی هستند. بنابراین از این جهات نیز می‌توانیم همگرایی و وحدت رویه‌ای در میان همه مسلمانان جهان مشاهده کنیم.

وی افزود: یک نکته مهمی که در مناسک حج وجود دارد این است که در این مراسم هویت ملی، قومی و حتی مذهبی رنگ می‌بازد. این چیزی است که اسلام آن را در نظر داشته و پیش‌بینی کرده است چرا که اسلام برای همه افرادی که در حج حضور پیدا می‌کنند یک برنامه در نظر دارد و این برنامه تمام تلاشش این است که به مسلمانان نشان دهند که آنچه موجب قدرت و وحدت است دین اسلام است و برای حفظ دین اسلام و وحدت تمام چیزهایی که گاهی ممکن است موجب اختلاف میان مسلمانان از جمله هویت ملی و قومی، باید در نظر گرفته نشود. لذا مسلمانان جهان هم باید به این سو حرکت کرده و موجب همگرایی و وحدت شوند.

حجت‌الاسلام و المسلمین نواب عنوان کرد: وقتی که همه مظاهر اختلاف میان مسلمانان مثل اختلاف در لباس پوشیدن که یک اختلاف بسیار ساده و ظاهری است در حج کنار نهاده می‌شود و مسلمانان به یک نوع و حتی رنگ لباس وارد مراسم معنوی و الوهی حج می‌شوند قلب‌ها نیز از کینه و نفرت‌های بی اساس زدوده می‌شود و محبت مسلمانان نسبت به یکدیگر در طول این مراسم آرام می‌شود و باعث ایجاد صمیمیت بین آنها می‌شود. لذا اگر قرار است وحدتی هم میان مسلمانان شکل بگیرد این وحدت، وحدت قلبی است. یعنی وحدتی است که از دل و جان مسلمانان بر پایه‌ی مشترکات بسیار مهم و ضروری آنها نشأت گرفته است.

وی افزود: بنابراین حج موجب صمیمیت میان مسلمانان می‌شود. ما باید از این صمیمت در خصوص کاهش اختلافات استفاده کرده و موجب گسترش وحدت میان مسلمانان شوم. البته به نظر می‌رسد دست‌هایی در کار است تا هر طور که شده در خصوص حج ظرفیت سوزی انجام شود دست‌هایی که ظاهرا تا اینجا موفق بوده و به ما اجازه ندادند که بتوانیم به درستی از تمام ظرفیت‌های حج در خصوص گسترش وحدت میان مسلمانان استفاده کنیم.


برچسب ها : عبدالفتاح نواب, نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت, مسجد الاقصی, وحدت, حج

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.