دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

گردهمایی «بازسازی هویت با تأکید بر نقاط مشترک» در رم برگزار شد

 
تاریخ انتشار: 1394/01/15    

گردهمایی «بازسازی هویت با تأکید بر نقاط مشترک» در رم برگزار شد

گردهمایی «بازسازی هویت با تأکید بر نقاط مشترک» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب و عالمان برجسته شیعه و سنی عراق در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد.

گردهمایی «بازسازی هویت با تأکید بر نقاط مشترک» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب و عالمان برجسته شیعه و سنی عراق در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد.

گسترش افراط و تندروی دینی در عراق و سرزمین‌های مجاور، دهه‌ها است چالش بزرگی را پیش روی عالمان مسلمان شیعه و سنی قرار داده و آنان را به مقابله با گسترش و شیوع قارچ‌گونه افراط گرایی دینی واداشته است اما تقسیم‌بندی‌های سیاسی و آشفتگی امنیتی، هنوز از اصلی‌ترین دلایل افزایش موج تعصبات و تندروی‌ها به شمار می‌رود.

به همت بنیاد دارالعلم امام خوئی و با کمک گروهی از عالمان عراقی، اولین گردهمایی رهبران دینی شیعه و اهل‌سنت عراق از ۲۱مارس تا ۲۳ مارس ۲۰۱۵ و با عنوان «بازسازی هویت با تأکید بر نقاط مشترک» در رم برگزار شد.

در این گردهمایی دو روزه که به صورت فشرده از ساعت ده صبح تا هفت عصر برگزار گردید، هر دو طرف دیدگاه‌های انتقادی و علمی خود در مورد پدیده تندروی و افراط‌‌گری دینی را مطرح نمودند.

دانشمندان هر دو مذهب بزرگ اسلامی، با تأکید بر اهمیت تسامح دینی و احترام به دیگری و هم‌زیستی مسالمت‌‌آمیز تمام افراد ملت بر پایه تساوی در حقوق شهروندی، تلاش کردند به مبانی مشترک میانه‌روی، اعتدال و مبارزه با انواع تندروی دست یابند.

هم‌چنین دو طرف بر ضرورت استمرار یافتن این‌گونه دیدارها و گسترش فعالیت‌های خود در مقابله با طوفانی که عراق را در بر گرفته و خطری که آینده شیعه و سنی را به یک میزان تهدید می‌کند، تأکید کرده و خواهان توسعه کارگروهی مشترک برای اتخاذ موضعی واحد و یکسان در مقابله با خطر تندروی مذهبی شدند.

شرکت‌کنندگان در این همایش، با حمایت از روند دموکراسی، دولت مدنی، حاکمیت قانون، تقویت حکومت عراق و انحصار حاکمیت دولت، ملت عراق را به اتحاد و هم‌بستگی در مقابل خطر تجزیه، طائفه‌گری و خشونت دینی فراخوانده و نارضایتی خود از هرگونه بهره‌برداری سیاسی از دین و هتک کرامت شهروندان عراقی اعلام نمودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب نیز از سخنرانان این گردهمایی بود. وی در سخنان خود بر اهمیت تقریب بین مذاهب و ادیان گوناگون و باز نمودن باب گفت‌وگو میان پیروان ادیان و مذاهب گوناگون تأکید کرد و تأسیس دانشگاه ادیان و مذاهب را در همین راستا ارزیابی کرد و از تقریب به عنوان یکی از آرمان‌های مهم دانشگاه ادیان و مذاهب نام برد.

در ادامه، میهمانان این گردهمایی از جمله حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب با رهبران دینی کلیسای کاتولیک دیدار و گفت‌وگو کردند.

دیدار با «خالد عکاشه» نایب‌رئیس شورای گفت‌وگوی ادیان پاپ نیز از جمله برنامه‌های این گردهمایی بود. در این دیدار، راه‌های ارتباط با مسلمانان برای تقویت فرصت‌های صلح در جهان بر اساس احترام متقابل بررسی شد.

در این دیدار علمای شیعه از احترامی که برای برادران مسیحی خود در کشورشان و دیگر کشورها قائلند، سخن گفتند و افزودند: شیعیان انواع اشکال آزار و اذیت اقلیت‌ها در عراق را رد می‌کنند و نجف تمام درهای خود را برای آن‌ها باز کرده است.

«سید جواد خوئی» دبیرکل دارالعلم امام خوئی نیز اظهار داشت: کنفرانس‌ها و نشست‌های بسیاری درباره گفت‌وگوی ادیان و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز برگزار شده و توصیه‌های بسیاری درباره قبول دیگری به عنوان یک برادر و یا شریک انسانیت، اگر شریک دینی او نیست، انجام شده است.

وی افزود: این دیدگاه برگرفته از سخن امیرالمؤمنین علی(ع) به مالک اشتر نخعی است هنگامی که در سفر او به مصر فرمود: مردم دو دسته‌اند: یا برادر دینی تو هستند یا در آفرینش، هم‌سان تو می‌باشند.

از دیگر شخصیت‌هایی که در این دیدار سخن گفت، «لوکا جیان سانتی» مشاور سیاسی در وزارت خارجه ایتالیا بود. وی اظهار داشت: شاهد تولد دوباره شیعیان در خاورمیانه هستیم. او سپس نقش مثبت و بزرگ آیت‌الله سیستانی در تحول تفکر سیاسی شیعه را ستود.

جیان سانتی افزود: چشم‌انداز ما این است که شیعیان و مسیحیان کاتولیک در مقابل طایفه‌گرایی و افراط بایستند.


برچسب ها : سید ابوالحسن نواب, کلیسای کاتولیک, رم, گفت و گوی ادیان, دارالعلم امام خوئی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.