گروه آموزشی و پژوهشی فرق تشیع معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب، جلسه دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد برگزار می کند.
به گزارش مر کز اطلاع رسانی و روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب جزئیات این جلسه به شرح زیر است:
عنوان : دیدگاه امام علی علیهالسلام نسبت به خلفاء با تأکید بر نهجالبلاغه (نقدی بر کتاب تأملات فی نهچالبلاغه صالح درویش)
دانشجو: حمیده حلاج
استاد راهنما: حجتالاسلام والمسلمین محمدمحسن مروجیطبسی
استاد مشاور: حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدحسن نادم
استاد داور: حجتالاسلام والمسلمین علیرضا ایمانی
تاریخ: سه شنبه 12/03/94
ساعت: 30 :10
مکان: سالن کنفرانس شهید بهشتی (ره)
چکیده:
امامت یکی از اصول اعتقادی شیعه است که در طول تاریخ تشیع ،آماد شبهات وشبهات فرقه های غیر شیعی با روشهای گوناگون قرار گرفته است .
از جمله فرقه هایی که به شدت این اصل اعتقادی را مورد خدشه وشبهه قرارداده است ،وهابیت وسلیفه معاصر است که با روشهای مغالطه آمیز وغیر علمی،درصدد تخریب وتنزل این اصل مهم در میان شیعیان هستند.
صالح درویش ،از جمله وهابیون وسلفیهای معاصرند که با نگارش کتاب (تاملات فی النهج البلاغه )وترجمه آن با عنوان "پژوهشی در نهج البلاغه"و با تاکید بر جایگاه نهج البلاغه میان شیعیان واستفاده از یکسری خطبه ها ونامه های نهج البلاغه در صدداثبات حسن روابط بین امام علی علیه السلام وخلفای سه گانه ،انکار مسئله امامت وغدیر وانکار جدایی مکتب امام علی علیه السلام وخلفاء سه گانه در سطح عموم شیعیان می باشد.
در حالیکه طبق بررسیهای دلالی وسندی انجام شده درباره مواضع امام علی علیه السلام نسبت به خلفای سه گانه در نهج البلاغه ،بر اساس سخنان وتحلیلهای شارحین به نام نهج البلاغه و کتب رجالی فریقین،همچنین بررسی مهم ترین مواضع آن حضرت نسبت به خلفاء سه گانه در غیر نهج البلاغه ،وبر اساس مهم ترین منابع فریقین ،در جدایی مکتب امام علی علیه السلام وخلفاء سه گانه وعدم حسن روابط مد نظر صالح درویش بین آن حضرت وخلفاء و بی اساسی ادعای صالح درویش دلالت دارد.
واژگان کلیدی: امامت ،امام علی علیه السلام وخلفاء سه گانه ،صالح درویش،نهج البلاغه
پادنگ 1394/03/17 - 15:10:48 |
کلیات این رساله را از کجاباید تهیه وخواند؟ |
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |