ششمین سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانههای آذربایجان غربی با هدف ایجاد تعامل میان اقوام و تقویت اتحاد ملی و زمینهسازی برای عملی کردن بحثهای مربوط به اقوام و ادیان با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
ششمین سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانههای آذربایجان غربی با هدف ایجاد تعامل میان اقوام و تقویت اتحاد ملی و زمینهسازی برای عملی کردن بحثهای مربوط به اقوام و ادیان با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش ایرنا برای حضور در این سمینار، 64 مقاله علمی ارسال شد و پس از بررسیهای اولیه 34 مقاله برای داوری نهایی انتخاب شد که از این تعداد، 11 مقاله ارائه شد.
«رسانه، مطبوعات، تعامل اقوام و هویت در جهانی شدن»؛ «رسانه، مطبوعات، تعامل اقوام و مهندسی فرهنگی» و «رسانه، مطبوعات، تعامل اقوام و مطالعات تطبیقی» سه محور برگزاری این همایش بود که مقالات ارائه شده نیز حول این محورها بودند.
بخش ویژه این سمینار نیز به پیام مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری اختصاص داشت و کتاب پنجمین دوره سمینار نیز در بین شرکت کنندگان توزیع شد.
در مراسم پایانی این سمینار با حضور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از صاحبان مقالههای برتر تجلیل شد. بر اساس رأی هیئت داوران در بخش اقوام، ادیان، رسانه و هویت در جهانی شدن، سعید فرامرزیانی؛ در بخش اقوام، ادیان، رسانه و مهندسی فرهنگی، یوسف پیربداقی؛ و در بخش اقوام، ادیان، رسانه و مطالعات تطبیقی رضا دهقانی به عنوان نفرات اول معرفی شدند.
در بخش چهارم، آثار ادبی و هنری در ارتباط با اقوام، ادیان و مطبوعات هیچ اثری حائز رتبه اول و دوم نشد و هیئت داوران به طور مشترک چارلس کاتولیک بیت بابا و مجتبی صابری را به عنوان نفرات سوم معرفی کردند.
حجتالاسلام والمسلمین قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در مراسم اختتامیه این سمینار به تبیین آیات الهی در قران کریم با موضوع تنوع رنگ و زبان پرداخت و گفت: در قران کریم اختلاف رنگ و زبان و قومیت نشانه الهی است که به واسطه آن میتوان به وجود خدا پی برد.
وی افزود: هرکس از تفاوت زبانی و نژادی برای اختلافافکنی بین قومیتها استفاده کند، بر خلاف خواسته خداوند قدم برداشته است. پیروان ادیان مختلف باید حول محور توحید گرد هم آیند و خداشناسی اساسیترین محور برای اتحاد پیروان مختلف ادیان الهی است.
سعادت استاندار آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: انسانها با رنگ و زبان متفاوت از یک منبع فیاض الهی نور میگیرد و این در حالی است که خداوند میتواند انسانها را در قالب امت واحدی قرار دهد ولی خلقت انسان به این زیبایی پیامی شگرف در دل خود دارد که باید دریافت شود.
وی افزود: آذربایجان غربی نمونه بارز این تنوع است و اقوام مختلف ساکن در این استان ریشه تاریخی و تمدنی دارند، چرا که وجود میراث فرهنگی منحصر به فرد این استان به صداقت بر سابقه تاریخی اقوام مختلف حکایت میکند.
وی به تشریح وضعیت قومیتها در جمهوری اسلامی ایران نیز پرداخت و گفت: تشکیل حکومت اسلامی با محوریت ولایت فقیه برگرفته از مبانی دین مبین اسلام، خاستگاه جدیدی برای حکومت اسلامی محسوب میشد که امام راحل بنیانگذار آن بود و بر خلاف اراده قدرتهای جهانی در این نوع حکومت، قومیتها نقش به سزایی در ابعاد مختلف آن داشتند و در مراحل تأسیس و نگهداری از آن هزینه پرداخت کردند که نمونه بارز آن وجود صدها شهید از قومیتها است.
معاون مطبوعات و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم گفت: آذربایجان غربی با این درجه از همزیستی مسالمتآمیز اقوام، ظرفیت تبدیل شدن به الگویی جهانی دارد که باید برای انعکاس این الگو اقدام عملی بیشتری انجام شود.
انتظامی با اشاره به این که در حال حاضر منطقه در آتش افراط و افراطگرایان میسوزد، گفت: در کشورهای منطقه عدهای جاهل را با شستوشوی مغزی به جان هم میاندازند و در این بین نقش رسانهها در آگاهیبخشی و مبارزه با جهل بسیار مهم است.
ماموستا بیضاوی امام جمعه اهلسنت ارومیه هم در این مراسم به ذکر آیاتی از قران کریم پرداخت و گفت: اختلاف زبان و قومیت نباید باعث شود ما از هم دور شویم و باید در سایه اسلام زیر سقفی قرار بگیریم که انسان را به هدف اصلی میرساند.
توماس میرم اسقف اعظم کلیسای کاتولیک، کلدانی، آشوری ارومیه نیز در این مراسم گفت: در آذربایجان غربی تعامل اقوام و پیروان ادیان در بالاترین درجه به چشم میخورد و این زندگی مسالمتآمیز توأم با برادری باید به الگویی برای کشورهای دیگر تبدیل شود.
در این نشست حجتالاسلام کریمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دکتر مسعودی از استادان دانشگاههای تهران و رئیس هیئت داوران سمینار نیز مطالبی بیان کردند و در پایان زاهدی رئیس خانه مطبوعات آذربایجان غربی و دبیر ششمین سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانهها نیز بیانیه این سمینار را قرائت کرد.
این سمینار روز چهارشنبه 23 اردیبهشتماه در ارومیه برگزار شد. سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانهها به همت اصحاب رسانه از سال 84 در آذربایجان غربی برگزار میشود.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |