دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

سمینار تعامل اقوام، ادیان و مطبوعات برگزار شد

 
تاریخ انتشار: 1394/03/12    

سمینار تعامل اقوام، ادیان و مطبوعات برگزار شد

ششمین سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه‌های آذربایجان غربی با هدف ایجاد تعامل میان اقوام و تقویت اتحاد ملی و زمینه‌سازی برای عملی کردن بحث‌های مربوط به اقوام و ادیان با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

ششمین سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه‌های آذربایجان غربی با هدف ایجاد تعامل میان اقوام و تقویت اتحاد ملی و زمینه‌سازی برای عملی کردن بحث‌های مربوط به اقوام و ادیان با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش ایرنا برای حضور در این سمینار، 64 مقاله علمی ارسال شد و پس از بررسی‌های اولیه 34 مقاله برای داوری نهایی انتخاب شد که از این تعداد، 11 مقاله ارائه شد.

«رسانه، مطبوعات، تعامل اقوام و هویت در جهانی شدن»؛ «رسانه، مطبوعات، تعامل اقوام و مهندسی فرهنگی» و «رسانه، مطبوعات، تعامل اقوام و مطالعات تطبیقی» سه محور برگزاری این همایش بود که مقالات ارائه شده نیز حول این محورها بودند.

بخش ویژه این سمینار نیز به پیام مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری اختصاص داشت و کتاب پنجمین دوره سمینار نیز در بین شرکت کنندگان توزیع شد.

در مراسم پایانی این سمینار با حضور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از صاحبان مقاله‌های برتر تجلیل شد. بر اساس رأی هیئت داوران در بخش اقوام، ادیان، رسانه و هویت در جهانی شدن، سعید فرامرزیانی؛ در بخش اقوام، ادیان، رسانه و مهندسی فرهنگی، یوسف پیربداقی؛ و در بخش اقوام، ادیان، رسانه و مطالعات تطبیقی رضا دهقانی به عنوان نفرات اول معرفی شدند.

در بخش چهارم، آثار ادبی و هنری در ارتباط با اقوام، ادیان و مطبوعات هیچ اثری حائز رتبه اول و دوم نشد و هیئت داوران به طور مشترک چارلس کاتولیک بیت بابا و مجتبی صابری را به عنوان نفرات سوم معرفی کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در مراسم اختتامیه این سمینار به تبیین آیات الهی در قران کریم با موضوع تنوع رنگ و زبان پرداخت و گفت: در قران کریم اختلاف رنگ و زبان و قومیت نشانه الهی است که به واسطه آن می‌توان به وجود خدا پی برد.

وی افزود: هرکس از تفاوت زبانی و نژادی برای اختلاف‌افکنی بین قومیت‌ها استفاده کند، بر خلاف خواسته خداوند قدم برداشته است. پیروان ادیان مختلف باید حول محور توحید گرد هم آیند و خداشناسی اساسی‌ترین محور برای اتحاد پیروان مختلف ادیان الهی است.

سعادت استاندار آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: انسان‌ها با رنگ و زبان متفاوت از یک منبع فیاض الهی نور می‌گیرد و این در حالی است که خداوند می‌تواند انسان‌ها را در قالب امت واحدی قرار دهد ولی خلقت انسان به این زیبایی پیامی شگرف در دل خود دارد که باید دریافت شود.

وی افزود: آذربایجان غربی نمونه بارز این تنوع است و اقوام مختلف ساکن در این استان ریشه تاریخی و تمدنی دارند، چرا که وجود میراث فرهنگی منحصر به فرد این استان به صداقت بر سابقه تاریخی اقوام مختلف حکایت می‌کند.

وی به تشریح وضعیت قومیت‌ها در جمهوری اسلامی ایران نیز پرداخت و گفت: تشکیل حکومت اسلامی با محوریت ولایت فقیه برگرفته از مبانی دین مبین اسلام، خاستگاه جدیدی برای حکومت اسلامی محسوب می‌شد که امام راحل بنیان‌گذار آن بود و بر خلاف اراده قدرت‌های جهانی در این نوع حکومت، قومیت‌ها نقش به سزایی در ابعاد مختلف آن داشتند و در مراحل تأسیس و نگه‌داری از آن هزینه پرداخت کردند که نمونه بارز آن وجود صدها شهید از قومیت‌ها است.

معاون مطبوعات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم گفت: آذربایجان غربی با این درجه از هم‌زیستی مسالمت‌آمیز اقوام، ظرفیت تبدیل شدن به الگویی جهانی دارد که باید برای انعکاس این الگو اقدام عملی بیشتری انجام شود.

انتظامی با اشاره به این که در حال حاضر منطقه در آتش افراط و افراط‌گرایان می‌سوزد، گفت: در کشورهای منطقه عده‌ای جاهل را با شست‌وشوی مغزی به جان هم می‌اندازند و در این بین نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و مبارزه با جهل بسیار مهم است.

ماموستا بیضاوی امام جمعه اهل‌سنت ارومیه هم در این مراسم به ذکر آیاتی از قران کریم پرداخت و گفت: اختلاف زبان و قومیت نباید باعث شود ما از هم دور شویم و باید در سایه اسلام زیر سقفی قرار بگیریم که انسان را به هدف اصلی می‌رساند.

توماس میرم اسقف اعظم کلیسای کاتولیک، کلدانی، آشوری ارومیه نیز در این مراسم گفت: در آذربایجان غربی تعامل اقوام و پیروان ادیان در بالاترین درجه به چشم می‌خورد و این زندگی مسالمت‌آمیز توأم با برادری باید به الگویی برای کشورهای دیگر تبدیل شود.

در این نشست حجت‌الاسلام کریمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دکتر مسعودی از استادان دانشگاه‌های تهران و رئیس هیئت داوران سمینار نیز مطالبی بیان کردند و در پایان زاهدی رئیس خانه مطبوعات آذربایجان غربی و دبیر ششمین سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه‌ها نیز بیانیه این سمینار را قرائت کرد.

این سمینار روز چهارشنبه 23 اردیبهشت‌ماه در ارومیه برگزار شد. سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه‌ها به همت اصحاب رسانه از سال 84 در آذربایجان غربی برگزار می‌شود.


برچسب ها : آذربایجان غربی, اقوام, ادیان, سمینار تعامل اقوام، ادیان و مطبوعات

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.