دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

به روش امام در انقلاب اعتماد کنیم

 
تاریخ انتشار: 1394/03/14    

به روش امام در انقلاب اعتماد کنیم

توجه به اندیشه‌های امام خمینی راهی برای مبارزه با مشکلات کنونی جهان است. امام یک الگو برای دوران مختلف بود و تطبیق آرای امام برای هر دوره‌ای وظیفه روشنفکران و اندیشمندان و علماست.

در میان سیاستمداران برجسته نیمه دوم قرن ۲۰ که سرنوشت نظام جهانی در روابط بین‌المللی را رقم زدند، امام خمینی (ره) نقش بسیار مهمی را در تغییر ساختار جهانی ژئوپولتیکی پس از جنگ ایفا کرد؛ ساختاری که توسط قدرت‌ها و دولت‌های پیروزمند اتحاد جماهیر شوروی، امریکا، بریتانیای کبیر و فرانسه ایجاد شده بود. این نظام با تعیین ایران به عنوان یک تامین‌کننده ارزان نفت برای کشورهای غرب و شرق ابتکار عمل را از او در صحنه بین‌المللی سلب کرد. امام خمینی با پی بردن به اصل و ماهیت هزینه‌های نظام‌های غربی و شرقی ضمن حمایت از قواعد اسلامی اخلاقیات و قوانین دین و شریعت به مبارزه آشکاری با رژیم شاه دست زد. امام خمینی در راس گروه مخالف متشکل از روحانیون قم قرار گرفت. سخنان ایشان در اختیار انقلابیون قرار می‌گرفت. امام در این سخنان با استعاره و کنایه طبقه حاکم رژیم شاه را با حکومت یزید مقایسه می‌کرد که با کشتن امام حسین (ع) مقام خلافت را غصب کرد و مورد نفرت همه شیعیان ایران است. اما اینک پس از گذشت دو دهه از رحلت امام خمینی بسیاری بر این باورند که وجوه اندیشه‌های امام را باید ضمن بررسی جدی برای جهان امروز نیز مورد بهره‌برداری قرار داد.

حجت‌الاسلام نواب در این گفت‌وگو معتقد است که توجه به اندیشه‌های امام خمینی راهی برای مبارزه با مشکلات کنونی جهان است و استفاده از روش‌های تبلیغ نوین امری حتمی برای رسیدن ندای دلنشین اسلام به جهانیان و وحدتی عالم‌گیر است.

 

 امام خمینی یک فقیه، فیلسوف و عارف و مهم‌تر از همه یک شخصیت سیاسی بین‌المللی داشتند، به نظر شما با توجه به وضعیت فعلی جهان اسلام که متاسفانه شاهد فجایع غمباری برای جهان اسلام هستیم، چگونه و تا چه اندازه باید از دیدگاه‌ها و اندیشه‌های امام برای وضعیت فعلی بهره ببریم؟
امام یک الگو برای دوران مختلف بود و تطبیق آرای امام برای هر دوره‌ای وظیفه روشنفکران و اندیشمندان و علماست.
امام تمام این مشکلات را پیش‌بینی و ام‌الفساد را در جوامع مسلمین کشف کرده بود. آنجا که گفت: اگر از صدام بگذرم از فهد و آل سعود نمی‌گذرم، می‌دانست صدام به نیابت از عربستان می‌جنگد و امروز چهره واقعی آل سعود کشف‌شده است.
اما آل سعودی که مربی القاعده و داعش و سایر گروه‌های تکفیری بودند، دیگر نیابت جنگ را به کسی نداده‌اند و مستقیم وارد میدان شده‌اند.
نقاط برجسته فکر امام برای همه روشن است. باید محکمات بیانات امام را میزان و اصل قرارداد و با اعتماد به آنها راه‌های پیشرفت را طراحی و به آنها عمل کرد.


 دانشجویان و طلابی که خود را پیرو خط امام خمینی می‌دانند نسبت به رویدادهای خشونت‌گرایی و افراطی‌گرایی موجود در جهان چه وظیفه‌ای بر‌عهده‌دارند؟
این عزیزان باید به روش امام در انقلاب اعتماد کنند و بدانند که امام برای موقعیت خود هیچگاه به خشونت، ترور و عملیات مسلحانه راضی نشد و به هیچ گروه مسلحی میدان نداد. ایشان حاضر نشدند با خشونت و افراط، انقلاب‌شان را به موفقیت برسانند و گروه‌های موتلفه برای گرفتن فتوا جهت کشتن «حسنعلی منصور» مجبور شدند به مراجع دیگر مراجعه کنند.
روش امام مجهول نیست. روش ایشان با تکیه بر روشنگری و آشنا ساختن مردم با مشکلات و دوری کردن از تندروی و خشونت بود.

 

با توجه به اینکه تفکر «هفته وحدت» از سوی امام خمینی در جهان اسلام مطرح شد، چگونه می‌توان این اندیشه و تفکر را در وقایع خشونت‌آمیز صورت گرفته از طرف کسانی که به ظاهر خود را مسلمان می‌خوانند، به‌روزرسانی کرد؟
 با داشتن یک جهاد خستگی‌ناپذیر فرهنگی و شبانه‌روزی و با استفاده از تمام ابزارهای حقیقی و مجازی ارتباطی، باید اندیشه‌های حضرت امام را به جهانیان صادر کرد. چطور دشمن تکفیری توسط ابزار مجازی از سراسر جهان جنگجویانی به سوریه گسیل می‌دارد؟!
ما باید پیام و صوت خود را با تبلیغات گسترده حقیقی و مجازی که در دسترس همگان است به جهانیان برسانیم که «لا ینْتشِرُ الْهُدی الا مِنْ حیثُ اِنْتشر الضلال» حق منتشر نمی‌شود مگر از راهی که باطل منتشر شد.


 آیا اندیشه «هفته وحدت» با توجه به وضعیت فعلی جهان، تنها مختص به مذاهب اسلام است یا شامل تمام ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی هم می‌شود؟ و اگر این‌طور است، چگونه می‌توان اندیشه امام را به وضعیت جدید سرایت داد؟
امام خمینی فقط درباره اهل تسنن صحبت نکرد و اگر مجموعه پیام‌ها و گفتارهای امام در باب ادیان دیگر و پیامبران الهی را جمع کنیم، خواهیم دید امام نسبت به جهان بشری احساس مسوولیت می‌کرد و خواستار وحدت مستضعفین جهان بود. پیام‌های امام در جهت تحول جهان بود و خود او متوجه همه بشریت و رسالت همه انبیای الهی بود.

(روزنامه اعتماد دوازدهم خرداد)


برچسب ها : حجت الاسلام والمسلمین نواب

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.