روز گذشته اول بهمن ماه اولین نشست دفتر مطالعات ادیان و حقوق بشر وابسته به دانشگاه ادیان و مذاهب در سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار شد. در این نشست که با حضور سه تن از اساتید مدعو از دانشگاه شهید بهشتی و جمعی از اساتید و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
آقای دکتر سید محمد هاشمی، استاد حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی و یکی از برجسته ترین شخصیت های علمی در این رشته به عنوان اولین سخنران این نشست به اهمیت و جایگاه مباحث حقوق بشر در زندگی انسان ها به عنوان یک خواسته فطری و طبیعی انسان اشاره و جایگاه آن را در آموزه های دینی تبیین نمودند.
آقای اردشیر امیرارجمند،استاد حقوق بشر، موسس و رییس سابق کرسی حقوق بشر،صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی،نیز به عنوان دومین سخنران این نشست به تبیین جهانشمولی بودن حقوق بشر اشاره و آن را اصلی گریزناپذیر در جهان کنونی دانستند که تاسال های آینده به عنوان یک چالش مهم با آن روبرو خواهیم شد و نمی توان از پذیرش آن فرار کرد.
آقای دکتر رحیم نوبهار،استاد حقوق کیفری و عضو فعال در حوزه های نظری حقوق بشر، نیز در سخنرانی خود ادعای جهانشمولی حقوق بشر را در ذات گزاره ها و هنجارهای حقوق بشری دانسته و چالش های پیش روی این ادعا را در پنج محور عمده این چنین نام بردند:
1- چالش های سیاسی
2- چالش های فلسفی
3- عدم وجود یک توافق فرهنگی گسترده بر سر مصادیق خوب و بدها برای انسان
4- چالش های معرفت شناسانه
5- نسبی گرایی فرهنگی
در پایان نیز نشست مشترک کمیته علمی دفتر مطالعات ادیان و حقوق بشر با اساتید مدعو درباره چشم انداز و برنامه های دفتر انجام شد.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |