نظر به جایگاه و اهمیت پژوهش ومطالعات میان رشته ای و نیز توسعه ی گفتمان میان علم و دین و بسط مراودات علمی با مراکز مختلف پژوهشی ، تفاهم نامه ای میان دانشگاه ادیان ومذاهب قم ومر کز آموزشی و پژوهشی علم ودین پونا(هند) به امضاء رسید. براساس این قرارداد طرفین خواستار بالا بردن سطح همکاری متقابل در حوزه های کاری زیر شدند :
· تبادل کارکنان واعضای هیات علمی در حد امکان
· مبادله دانشجویان
· انجام پروژه های تحقیقاتی وکنفرانس های مشترک
· مبادله معلومات دانشگاهی
· وسایر مبادلات فرهنگی وعمومی
این قرار داد به دنبال عزیمت برخی از اعضا هیات علمی دانشگاه ادیان قم به آن مرکز و مذاکرات صورت گرفته از نزدیک به عمل آمد.
لازم به ذکر است که مرکز بین المللی آموزشی وپژوهشی علم ودین (IISR) در پونا –هندوستان که هر ساله با برگزاری همایشی در موضوعات مربوطه به حوزه ی پژوهشی علم ودین وزیر شاخه های مربوطه ، به بررسی وتبادل نظر میان صاحب نظران واندیشمندان مختلف می پردازد ، شرکت کنندگان که از کشور های مختلفی در آن حاضر می شوند با برگزاری جلسات ونشست های جانبی ضمن آشنایی با نگرش ها وفعالیتهای یکدیگر ، به طور کلی یک شعار را مد نظر قرار می دهند وآن ، یافتن راه وشیوه ها ونگرشهایی برای نشان دادن ترابط و تعامل میان حوزه ی علم وحوزه ی دین است .عمده ترین حامیان این مؤسسه بنیاد تمپلتون(Tempelton) وواتیکان می باشند و بیشترین تأکید در این مرکز(IISR) بر این موارد ذیل می باشد :
- بالا بردن وتوانمند ساختن فعالیت های مورد علاقه در حوزه پژوهشی " گفتگوی میان علم – دین "(SRD) در میان گروههای مختلف خواص وعموم .
- فراهم ساختن فر صت های مطالعاتی جهت پژوهشگران به منظور مواجهه با اصلی ترین مباحث روز و جدید و تولید دانش وبالاخره انتشار آنها در قالب کتب ومقالات وبرگزاری سمینار.
- تحریک وسبب سازی وایجاد انگیزه در جوانان با کمک در کنار هم قرار دادن و پدید آوردن فضایی دوستانه وعلمی در میان ایشان ونیز دسترسی آسان به دانشمندان وصاحب نظران .
- کمک وسرویس دهی علمی به مراکز پژوهشی دیگردر انجام پژوهشهای خلاقانه وراهبردی .
- شبکه سازی ونظام بخشی میان این مرکز وسایر مراکز به منظور رسیدن هرچه کاملتر به اهداف وپیشگیری از انجام کارهای مشابه وتکراری .
بر همین اساس در هر همایش علاوه بر فیلسوفان دین وعلم ومتکلمان وشخصیت های دینی – بویژه کاتولیک – گروهی ازاندیشوران دیگررشته های علوم انسا نی وتجربی - متناسب با موضوع همایش- شرکت می نمایند . با پیگیری های صورت گرفته توسط آقای دکتر حمید رضانیا - عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان ومذاهب - در راستای همکاری های علمی وپژوهشی بیشتر میان هر دو مرکز، از این دانشگاه نیز جهت حضور در همایش دعوت به عمل آمده که از سال2008 تاکنون در دو همایش ، با موضوعات زیرشرکت نموده است:
· علم و دین و نقش مسیحیان ، سال 2007 آقایان دکتر حمید رضانیا و دکتر علیمردی
· علم و دین و جهانی شدن ،سال 2008 ، آقای دکتر احمد قلی زاده
· علم و دین و روانشناسی ، سال 2009 ، آقای دکتر حمید رضانیا
این همایش سالانه امسال نیز از اول ژانویه 2009 با یکی دیگر از موضوعات مربوط به حوزه علم و دین برگزار خواهد گردید.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |