کنفرانس "آزادی دین در اسناد رسمی حقوق بشر" با حضور دکتر مظفری، رییس مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات روز یک شنبه 19 مهرماه در دانشگاه ادیان قم برگزار شد
در این کنفرانس که کارشناسان مرکز گفتگوی ادیان و اعضای هیات علمی گروه ادیان شرق و مسئول دفتر حقوق بشر دانشگاه و جمعی از دانشجویان حضور داشتند، دکتر مظفری در خصوص ماده 18 اعلامیه حقوق بشر مطالبی را یادآور شد.
وی گفت: پس از جنگ جهانی دوم؛ اقلیت های مذهبی به ضرورت یک منشور حقوق بشر توسط جامعه بین المللی پی بردند. تا اینکه اعلامیه حقوق بشر که مقررات آن صرفاً ارزش اخلاقی داشت و از لحاظ حقوقی الزام آور نبود در سال 1948 به تصویب رسید و بند یک ماده 18 آن اعلامیه، داشتن حق آزادی دین را مستلزم داشتن حق تغییر دین می دانست و تنها نماینده عربستان به آن رأی مثبت نداد.
رییس مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات در ادامه یادآور شد: کشورهای اسلامی خواستار حذف کلمه تغییر دین از ماده 18 اعلامیه مذکور شدند، تا اینکه در سال 1990 کشورهای اسلامی، اعلامیه حقوق بشر در اسلام را جداگانه به تصویب رساندند که مورد قبول سازمان ملل واقع شد.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |