بازدید جمعی ازاساتید دانشکده الهیات دانشگاه مرمره ترکیه ازدانشگاه ادیان و مذاهب
در این دیدار آن ها ضمن بازدید از بخش های مختلف دانشگاه ، با فعالیت ها و حوزه های کاری دانشگاه آشنا شدند.
پس از این بازدید،جلسه ای با جمعی از اعضای هیات علمی و اساتید و دانشجویان دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه دکتر قلی زاده رئیس دانشكده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب، با اشاره به شناخت ضعیف پیروان ادیان مختلف از آیین یکدیگر گفت: نه تنها آشنایی ما با سایر ادیان اندک است بلکه آن ها نیز با دین اسلام چندان آشنایی ندارند. همچنین در علوم تفسیرو کلام در مورد آیین یهود و مسیحیت صحبت شده است و لذا لازمه تفسیر درست آیات قرآن شناخت صحیح از این ادیان است.
وی تصریح کرد: بدون شناخت ادیان مختلف نمی توانیم ندای اسلام را به آنها برسانیم و دین مبین اسلام را به آنها بشناسانیم.با این نگاه حدود 50نفر که بیش از 10سابقه تدریس داشتند، اقدام به گذراندن 260 واحد درسی در زمینه ادیان مختلف کردند و با موفقیت آنها و رسیدن به درجه دکتری، دانشگاه ادیان و مذاهب تاسیس شد.
دکتر قلی زاده 80درصد دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب را از طلاب معرفی کرد و افزود: مسئله پرورش در این دانشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است و مسئله پژوهش بنیادین همواره دغدغه این دانشگاه می باشد.
رئیس دانشکده ادیان، چاپ و انتشار60عنوان کتاب در بخش انتشارات دانشگاه از جمله کتاب های سیری در تلمود و تعالیم کلیسای کاتولیک، انتشار مجله تخصصی در حوزه ادیان به نام هفت آسمان که تاکنون 47 شماره از آن چاپ شده است و ترجمه دایره المعارف بریل را از جمله فعالیت های این دانشگاه عنوان کرد.
در ادامه پروفسور کلبی ، سرپرست گروه با اشاره به تدریس تاریخ ادیان و مذاهب اسلامی در دانشگاه مرمره ترکیه تصریح کرد: در گذشته ما دین ها را بر اساس اطلاعاتی که خود در این زمینه داشتیم تدریس می کردیم ولی هم اکنون از منابع و رهبران و شخصیت های خود آنها نیز برای تدریس استفاده می کنیم.
این استاد دانشگاه مرمره استانبول لازمه تدریس و تحقیق هر دین را دانستن زبان مربوط به آن دین دانست و گفت: ما به محققین و مدرسین زبان های کهن بویژه زبان پهلوی نیازمندیم تا دانشجویانی که آیین زرتشت را مطالعه می کنند با دانستن این زبان بتوانند منابع را مطالعه کنند.
در ادامه این جلسه برخی از اساتید دانشگاه مرمره سوالاتی را مطرح کردند كه دکتر قلی زاده به آنهاپاسخ داد و از اظهار تمایل مدیران دانشگاه ادیان و مذاهب قم بر امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه مرمره ترکیه خبر داد.
خاطرنشان می شود این گروه 21نفره از اساتید دانشکده الهیات دانشگاه مرمره استانبول ترکیه علاوه بر بازدید از دانشگاه ادیان و مذاهب، از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی دیدن کردند و دیداری نیز با آیت الله سبحانی داشتند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |