کتاب «سیر تاریخی تدوین کتب فقه مقارن» ناظر به تاریخچه، مهمترین کتب و ترسیم ادوار برای فقه مقارن در شیعه و اهلسنت، نوشته محمد معینیفر دانشجوی دکتری دانشگاه ادیان و مذاهب است.
کتاب «سیر تاریخی تدوین کتب فقه مقارن» ناظر به تاریخچه، مهمترین کتب و ترسیم ادوار برای فقه مقارن در شیعه و اهلسنت، نوشته محمد معینیفر دانشجوی دکتری دانشگاه ادیان و مذاهب است.
این کتاب در یک مقدمه و سه بخش فراهم شده است. نویسنده در مقدمه کتاب خود به تعریف مسئله و ضرورت و اهمیت تحقیق، پیشینه تحقیق و اهداف و روش تحقیق پرداخته است.
سپس در بخش اول اثر تخت عنوان کلیات، به تعریف فقه، فقه مقارن، فقه الخلاف، گونهشناسی آثار فقه مقارن، و متغیرهای تأثیرگذار بر اختلاف فتاوا پرداخته و در بخش دوم نیز طی دو فصل، فقه مقارن در شیعه و سیر ادوار فقه مقارن در شیعه را مورد بررسی قرار داده است.
نویسنده در فصل دوم این بخش، سیر فقه مقارن در شیعه را به پنج دوره تقسیم کرده است و سپس آراء برخی از امامان شیعه و فقهای مشهور شیعه همچون شیخ مفید و شیخ طوسی و علامه حلی را بررسی کرده است.
بخش سوم اثر به فقه مقارن در اهل سنت اختصاص یافته است. نویسنده تاریخچه فقه مقارن و سیر و ادوار فقه مقارن در میان اهل سنت را در دو فصل تحلیل کرده و ضمن تقسیمبندی آن به دورههای مختلف به مباحثی همچون بستر پیدایش، اهمیت فقه مقارن از منظر علما و فقه مقارن و فناوری اطلاعات اشاره کرده است.
گفتنی است چاپ اول «سیر تاریخی تدوین کتب فقه مقارن» زمستان 1393 در تیراژ 1000 جلد با قیمت 11000 تومان از سوی نشر ادیان منتشر شده است.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |