آیین آغاز سال نو تحصیلی دانشگاه ادیان و مذاهب روز چهارشنبه هشتم مهرماه 1394 با حضور آیت الله سید حسن خمینی یادگار امام راحل و با استقبال دانشجویان و اعضای هیئت علمی برگزار شد.
آیین آغاز سال نو تحصیلی دانشگاه ادیان و مذاهب روز چهارشنبه هشتم مهرماه 1394 با حضور آیت الله سید حسن خمینی یادگار امام راحل و با استقبال دانشجویان و اعضای هیئت علمی برگزار شد.
آیت الله سید حسن خمینی طی سخنانی در این آیین گفت: اختلاف و تقابل بین پیروان ادیان امروزه در جهان پررنگ تر شده است ولی این مسئله مخصوص به زمان ما نیست و از ابتدای شکل گیری ادیان در جوامع انسانی برخی نقاط پیروان ادیان مختلف با یکدیگر هم زیستی داشته اند و در برخی نقاط با یکدیگر به تخاصم برخاسته اند.
وی در ادامه گفت: باید دید چه عواملی بوده که بعضاً جریانات متضاد به هم گرویده اند وبا هم راحت زندگی کرده اند و چه عواملی بوده که گروه هایی که 80 ـ 90 درصد به هم نزدیک بوده اند از هم جدا شده اند و بعضاً به یک جنگ و ستیز خونین رسیده اند. برای نمونه در دوره جدایی پروتستان ها خشونت های بسیار شدیدی در اروپا دیده شد.
سید حسن خمینی هم چنین افزود: یکی از موانع در هم زیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان، مطلق انگاری است. مطلق انگاری در حوزه عقاید لازمه دین است. یک دین اگر عقاید خود را سالم و صحیح و کامل نداند دین نیست. اما روی سخن ما مطلق انگاری رفتاری است. این که ما فکر کنیم مسلمانان به معنای اعم یا موحدین به معنای اعم تر و یا شیعیان به معنای اخص هرچه می کنند درست است یا غلط است.
وی در پایان سخنان خود گفت: هیچ ملازمه ای از حیث عقلی بین عقیده و رفتار وجود ندارد. می تواند عقیده درست باشد و رفتار غلط باشد. اگر فکر کنیم هرآن چه پیروان یک مکتب و مذهب و فرقه انجام داده اند درست بوده است، این اشتباه و مطلق انگاری است. مطلق انگاری در حوزه رفتار آغاز یک دگماتیسم غلط است. آن چه اکنون به عنوان داعش شکل گرفته نتیجه همین مطلق انگاری است، یعنی "هر آن که از ما نیست، بد است".
متن کامل سخنان آیتالله سید حسن خمینی(کلیک کنید)
حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب نیز در ابتدای جلسه طی سخنان کوتاهی پس از خوش آمدگویی به آیت الله سید حسن خمینی یادگار ارزشمند امام راحل، از مجاهدت های امام راحل یاد کرد و حضور آیت الله سید حسن خمینی به عنوان یکی از اساتید دانشگاه ادیان و مذاهب را ارج نهاد.
وی استقبال از تحصیل در دانشگاه ادیان و مذاهب را فوق العاده دانست و گفت: محدودیت های پذیرش باعث شده افراد بسیاری که علاقه مند به تحصیل در دانشگاه ادیان و مذاهب هستند، نتوانند در دانشگاه پذیرش شوند.
در بخشی از آیین افتتاحیه، پروفسور فون اشتوش رئیس دانشکده الهیات تطبیقی دانشگاه پادربورن آلمان که جهت برگزاری یک کارگاه علمی چند روزه در دانشگاه ادیان و مذاهب حضور دارد، به سخنرانی پرداخت.
وی در ادامه سخنان خود به توضیحاتی در خصوص دانشکده الهیات پادربورن پرداخت و گفت: الهیات تطبیقی الهیاتی است که هر دینی در عمق خداشناسی و دینداری اش وارد می شود و به آن احترام می گزارد و عقیده دارد ولی در عین حال آمادگی دارد که ادیان دیگر را بفهمد. الهیات تطبیقی به دنبال دوستی و هم دلی ادیان است. هدف آن است که در ادیان دیگر آن چیزی را که می توان به آن احترام گذاشت و فهمید و باعث عمیق تر شدن دوستی ها می شود، دریافت و کشف کرد.
ناشناس 1394/07/23 - 14:34:32 |
ببخشید از کی ایشون آیت الله شدن؟ |
منصوره ولی زاده 1394/07/29 - 19:22:31 |
در اصطلاح حوزویان به کسانی که استعداد درس خارج گفتن را دارند آیت الله می گویند. نوه امام خمینی چندین سال است درس خارج فقه و اصول می گویند. |
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |