فرزندانی که حاصل ازدواجهای بینالادیانی در دین یهود هستند، چندان رغبتی به بیان هویت دینی یهودی خود ندارند. از همین رو خاخامان یهودی به ازدواج بینالادیانی چندان روی خوش نشان نمیدهند.
کالج تربیت خاخامان یهودی در وینکوت در طول دو سال گذشته تلاشی جدی برای بازنگری در سیاستهای ازدواج یهودیان به کار گرفته است. بسیاری از مسائل مرتبط با این بحث، بعد از ابلاغ رسمی اخراج طلابی صورت گرفت که معلوم شده بود با افرادی از ادیان دیگر ازدواج کردهاند. این بخشنامه سبب برانگیختن بحث و نظرات بسیاری شد. از جمله حق تحصیل طلاب مستعدی که خواهان ثبت نام در این مدرسه علوم دینی بودند، بیش از هر موضوع دیگر مطرح بود.
سی سپتامبر ۲۰۱۵ عاقبت این مدرسه دینی اعلام کرد که درهایش را به روی طلاب یهودی که با افرادی از ادیان دیگر ازدواج کردهاند و یا رابطه دوستی برقرار کردهاند، میگشاید. بر اساس سیاستهای قبلی، این طلاب حق حضور در مدرسه را نداشتند و در صورت اتمام تحصیلات نیز حق خاخام شدن از آنها سلب میشد.
این قانون از زمان تصویب با مقاومت اقشار مختلف یهودی رو به رو شده بود و البته نواقص اجرایی بسیاری نیز داشت. از جمله اگر یک یهودی با فردی غیر یهودی ازدواج میکرد و شریک زندگی او موافقت میکرد که فرزندشان در سنتی یهودی تربیت شود، باز این فرزند از حق حضور در این مدرسه محروم بود.
اما بر اساس سیاستگذاریهای جدید، طلابی که با افرادی غیر یهودی وارد رابطه میشوند نیز حق ثبت نام در این مدرسه را دارند. این اقدام در جامعه یهود گام بزرگی محسوب میشود. نخست این که به دلایل واهی از ادامه تحصیل دینی جوانان جلوگیری نمیشود و دوم این که این تصمیم سبب تقویت روابط بینالادیانی میشود. لازم به ذکر است که مسئله ازدواج بینالادیانی همواره یکی از مباحث بسیار جنجال برانگیز و دیرپای مطرح در سنت جامعه یهود بوده است.
نتایج مطالعاتی در این زمینه حاکی از این بوده است که فرزندانی که حاصل ازدواجهای بینالادیانی در دین یهود هستند، چندان رغبتی به بیان هویت دینی یهودی خود ندارند. از همین رو خاخامان یهودی به ازدواج بینالادیانی چندان روی خوش نشان نمیدهند. یهودیان ارتدوکس نیز با ازدواج بینالادیانی و همچنین ازدواج همجنسگرایان سرسختانه مخالفاند.
منبع: مؤسسه گفتوگوی ادیان
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |