دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

نشست هم اندیشی امت واحده اسلامی برگزار شد

 
تاریخ انتشار: 1394/08/12    

نشست هم اندیشی امت واحده اسلامی برگزار شد

با حضور هیئتی از علمای شیعه و سنی دو کشور هندوستان و موریتانی نشست هم اندیشی امت واحده اسلامی عصر دوشنبه در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب "شیخ مفتی زاهد علی خان" از علمای هندوستان در سخنانی با تقدیر از فعالیتهای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مسیر وحدت بین مسلمین به بحران آفرینی غرب و ایادی آن در منطقه باهدف از بین بردن نتایج این فعالیتها اشاره کرد.

"پروفسور محمد سلیم" یکی از دیگر از علمای هندوستان نیز با اشاره به آیات مختلف قرانی در مورد لزوم وحدت گرایی و دوری از اختلاف، گفت: اختلافات مذهبی باعث از بین رفتن طراوت جامعه اسلامی و تحقق نقشه های دشمنان اسلام برای تسلط بر منابع کشورهای اسلامی می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: آیات قرآنی بر واحد بودن امت اسلامی تاکید دارند و مسئله تفرقه را به عنوان سمی مهلک در تاروپود جامعه اسلامی برمی شمارد.

وی اظهار داشت:مشکلات بسیاری از طرف غرب و دست نشانده های آن در جهان اسلام به وجود آمده اما در این شرایط باید تلاش گسترده ای برای مقابله با این مشکلات اندیشیده شود و راههای برون رفت از این مشکلات را مورد بررسی قرار دهیم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت ادیان و مذاهب در هندوستان، گفت: در دین هندو و دیگر ادیان و مذاهب غیر اسلامی شاهد تناقضات بسیار و اختلافات گسترده هستیم و به عنوان مثال در دین هندو از 5هزار سال پیش تاکنون اصول واحدی در همه مسائل وجود ندارد.

شیخ زاهد افزود: این در حالی است که مسلمانان دارای دینی هستند که اصول واحد و غیر متغیر از جمله کتاب واحد، قبله واحد، و...دارد و با توجه به آیه "انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون" هیچ تغییری در کتاب قرآن به وجود نخواهد آمد و ثابت است؛ لذا وجود اختلافات گسترده مذهبی کنونی در جهان اسلام که در واقع کمتر از 1درصد را شامل می شود غیرقابل پذیرش است.

گفتنی است حجت الاسلام و المسلمین گلزاده معاون فرهنگی مجمع تقریب در سخنانی نیز در این نشست با اشاره به فعالیتهای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، این مجمع را بزرگترین تشکل اسلامی در حوزه وحدت اسلامی برشمرد و گفت: شورای عالی این مجمع متشکل از 55 نفر از علمای برجسته جهان اسلام از سرتاسر دنیا هستند که سیاستگذاری مجمع را بر عهده دارند.

وی افزود:اعضای مجمع عمومی نیز شامل350تا 400 نفر از علمای برجسته از فرق و مذاهب مختلف اسلامی هستند و آیت الله تسخیری ریاست شورای عالی و آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب هستند.

حجت الاسلام و المسلمین گلزاده با اشاره به دستاوردهای عملی این مجمع در سالهای گذشته، گفت: پژوهشگاه مطالعات تقریبی، دانشگاه مذاهب اسلامی، خبرگزاری تقریب و شش معاونت و اداره کل در این مسیر فعالند و کنفرانس وحدت نیز بزرگترین کنگره بین مذاهب اسلامی است که هر سال در تهران برگزار می شود.ضمن این که تاسیس اتحادیه علمای مقاومت، اتحادیه بانوان، اتحادیه بازرگانان و... از دیگر فعالیت های عملی مجمع در زمینه وحدت و تقریب است.

حجت الاسلام و المسلمین ایمانی معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در سخنانی در این نشست به معرفی فعالیتهای دانشگاه ادیان و مذاهب قم پرداخت.

وی اظهار داشت: این دانشگاه با دانشکده های مذاهب اسلامی، ادیان و شیعه شناسی آغاز به کار کرد و درحال حاضر نیز دانشکده های بسیاری ازجمله فلسفه و... در این دانشگاه فعال است.

وی با بیان این که این دانشگاه با محورت تقریب مذاهب ایجاد شده، بیان داشت: از ویژگیهای مهم این دانشگاه این است که در برخی از موارد، ادیان و مذاهب مختلف در این دانشگاه را استادی از همان دین و مذهب تدریس می کند.

حجت الاسلام ایمانی همچنین با اشاره به لزوم نهادینه شدن وحدت اسلامی بین مسلمانان، تصریح کرد:ما به مسئله وحدت به عنوان مسئله تاکتیکی و سیاسی نمی نگریم بلکه آن را حیاتی و دینی می دانیم.


برچسب ها : هم اندیشی امت واحده اسلامی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.