رئیس کمیته امنیت و مقابله با فساد در مجلس دوما در نوزدهمین شورای جهانی اقوام روس گفت: نمایندگان ادیان سنتی باید در بررسی محتوایی کتابهای آموزشی درس تاریخ روسیه، زبان و ادبیات روسی مشارکت داشته باشند.
رئیس کمیته امنیت و مقابله با فساد در مجلس دوما در نوزدهمین شورای جهانی اقوام روس گفت: نمایندگان ادیان سنتی باید در بررسی محتوایی کتابهای آموزشی درس تاریخ روسیه، زبان و ادبیات روسی مشارکت داشته باشند.
شورای جهانی اقوام روس با موضوع «میراث پادشاه ولادیمیر و سرنوشت سرزمین روس و با حضور پاتریارک مسکو جناب «کریل» در محل کلیسای مسیح منجی (کلیسای جامع روسیه) برگزار شد.
در این نشست «ایرینا یارووا» رئیس کمیته امنیت و مقابله با فساد در مجلس دوما تأکید کرد: اگر ما کشوری واحد و سرنوشتی واحد داریم، پس کودکان ما باید کتابی واحد برای آشنایی با تاریخ روسیه، زبان و ادبیات روسی داشته باشند. ما میدانیم که دیر یا زود این تصمیم به مرحله اجرا درمیآید، اما مهم زمان اجرای آن است.
یارووا خطاب به پاتریارک و سایرین پیشنهاد «ایجاد فضای یکسان آموزشی طبق قانون اساسی کشور» را ارائه کرد. به اعتقاد وی کتابهای جدید باید با نظر تعداد بیشتری از کارشناسان و با حضور نمایندگان ادیان سنتی کشور تهیه شوند.
این نماینده مجلس دوما از حزب «روسیه واحد» در ادامه تأکید کرد که فعالان دینی باید اخلاق را وارد سیستم آموزشی کنند و نظرات و پیشنهادات خود را برای تربیت نسل جوان همچون سایرین بیان نمایند.
گفتنی است موضوع اصلاح کتاب درسی تاریخ و تدریس یک کتاب واحد در مدارس از سالهای گذشته در سطوح مختلف کشور طرح شده است. رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در فوریه سال ۲۰۱۳ دستور داد که کتاب واحدی برای درس تاریخ در مدارس متوسطه آماده شود، ضمن این که این کتاب به زبان روسی فصیح بوده و فاقد تناقضات و تفاسیر ابهامآمیز باشد. بر همین اساس گروهی از متخصصین تاریخ با توجه به استانداردهای تاریخ و فرهنگ، به تدوین کتاب جدیدی پرداختهاند که از سال تحصیلی جاری در مدارس تدریس میشود.
شورای جهانی اقوام روس به عنوان یک سازمان بینالمللی در سال ۱۹۹۳ تأسیس شد و پاتریارک روسیه ریاست این سازمان را بر عهده دارد. همچنین از سال ۲۰۰۵ در سازمان ملل متحد به یک مقام مشورتی تبدیل شده است. جلسات عمومی این شورا هر ساله با حضور پاتریارک برگزار میشود.
منبع: خبرگزاری مهر
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |