نشست علمی با عنوان «مدعایی به نام "تعبیرگرایی" در فلسفه علوم دینی» با ارائه یونس احمدی از دانشجویان دوره دکتری دینپژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
نشست علمی با عنوان «مدعایی به نام "تعبیرگرایی" در فلسفه علوم دینی» با ارائه یونس احمدی از دانشجویان دوره دکتری دینپژوهشی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی دانشگاه، این نشست علمی روز پنجشنبه دهم دیماه 1394 ساعت 12:30 در سالن امام موسی صدر برگزار شد. در پایان این نشست علمی، یونس احمدی به سؤالات دانشجویان حاضر در نشست پاسخ گفت.
گفتنی است نشست «مدعایی به نام "تعبیر گرایی" در فلسفه علوم دینی» از مجموعه نشستهای دانشجویی است که به همت پژوهشکده ادیان و مذاهب برگزار میشود.
چکیده مقاله به شرح زیر است:
رؤیای پنج گانه رسولانه و مقاله بازرگان پوزیتیویست در برخی تحلیل ها وتقریرها منجر به مواجهه با مدعایی به نام تعبیر گرایی در فلسفه علوم دینی ودر حوزه روشنفکری دینی گردید.
در این رصد علمی بر آن هستیم با مداقه در مقالات طرح شده اخیر موضوع تعبیرآفرینی و معبریگری در علوم دینی را به لحاظ وجودی، ضرورت و سهم آن از ارزش را به نظاره بنشینیم. سبک نگرش در این پویش ذهنی بر اساس تحلیل محتوا است. در این روش پیامهای موجود در متن مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد و این امر با شناخت و برجسته ساختن محورها یا خطوط اصلی آن متن صورت میگیرد.
به نظر میرسد مقالات اخیر در طرح مدعای جدید خود با توفیقاتی به لحاظ روش مواجه است اما دفتری از اشکالات و ابهام را با خود همراه میکند که اگر دلایل ایجابی برای ادعای متن خود به قدر لازم و شأن باور به همراه ندارد اما برای منتقدان فرصتهای ارزشمندی ایجاد و جایگزینی میکند.
تقریرهای موجود هم که نوعی تئوریپردازی روشمند از تئوری و دیدگاههای مندرج در موضع اخیر است، در مواردی از پرداختهای خود موفق عمل کرده است. مشکل اساسی این تقریرها علاوه بر برداشتهای مورد طلب و مبتنی بر پیشفرض از مباحث علمی، شتابزدگی و شیفتگی نسبت به موضوع است که هیچگاه این تقریرها را رها نمیکند. همین امر است که تفاوت میان علم انقلابی را با انقلاب علمی لحاظ نمیکند.
علم الهدی 1394/10/15 - 09:09:55 |
سلام |
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |