بیش از چهل هزار نفر از مسلمانان وابسته و طرفدار فرقه احمدیه روز پنجشنبه هفتم ژانویه ( هفدهم دیماه 1394) نشست سه روزه سالانه خود را در اکرا برگزارکردند.
بیش از چهل هزار نفر از مسلمانان وابسته و طرفدار فرقه احمدیه روز پنجشنبه هفتم ژانویه ( هفدهم دیماه 1394) نشست سه روزه سالانه خود را در اکرا برگزارکردند.
هشتاد و چهارمین نشست سالانه احمدیه با عنوان «مدارا و وحدت» ضرورتی برای پیشرفت ملی توسط (مولوی محمد بن صالح) رهبر مسلمانان احمدیه غنا افتتاح گردید.
علما، پزشکان، وکلا، کارشناسان کشاورزی به همراه صاحبنظران احمدیه و میهمانانی از طرف دولت غنا در این نشست سخنرانی کردند. نشست سالانه احمدیه هرساله در بیش از دویست کشور جهان برگزار میشود که بنیانگذار این فرقه میرزا غلام احمد قادیانی در هند است. هدف از برگزاری اجلاس سالانه احمدیه در غنا، ارائه آخرین دستاوردهای فکری و نظری دینی احمدیه به پیروان است.
جامعه مسلمانان احمدیه غنا در سال ۱۹۲۱ از طریق مبلغ هندی به نام امیر الحاجی مولانا عبدالرحیم نیار پایهگذاری شد. جانشینان وی که آنها نیز مبلغینی اعزامی از کشور هند بودند، احمدیه را در این کشور تا سال ۱۹۷۵رهبری کردند. آنگاه نخستین رهبر احمدیه از میان مسلمانان غنا به نام مولوی دکتر عبدالوهاب بن آدم توسط رهبر اصلی احمدیه در جهان به اسم حضرت میرزا ناصر احمد خلیفه سوم انتخاب گردید.
وی پس از پایان تحصیلات اولیه جهت اخذ تخصص به دانشگاه احمدیه در پاکستان رفت و در رشته مطالعات زبان عربی و اسلامی در سال ۱۹۶۰ دکتری گرفت. وی از ۱۹۶۰ به بعد در کشور غنا مشغول تدریس در دانشگاه بود و در سال ۱۹۷۱ به سمت معاونت احمدیه در انگلستان منصوب و تا سال ۱۹۷۵ که هدایت احمدیه غنا را به دست گیرد، در آن سمت باقی ماند. نامبرده هدایت احمدیه را به مدت ۳۹ سال تا سال ۲۰۱۴ که درگذشت، در دست داشت.
گفته میشود که نامبرده نخستین نظریهپرداز دینی آفریقایی است که توانست چه در سطح ملی و چه در سطح بینالمللی پستهای مهمی را در فرقه احمدیه داشته باشد. پس از وی، مولوی محمد بن صالح که او هم غنایی است، هدایت جامعه احمدیه را به دست گرفت. احمدیه دارای بیمارستانی نیز در این کشور میباشد.
در این مراسم سخنرانان به لزوم مقابله با هرگونه افراط گرایی در جامعه غنا و در میان مسلمانان اشاره داشتند. معاون رئیسجمهور غنا دراین مراسم افزود: بیش از پیش باید به موضوع تساهل توجه نمود تا بتوانیم غنا را در شرایط صلح نگه داریم. وی با بیان اهمیت سرمایهگذاری بیشتر مسلمانان بر روی آموزش و تربیت اخلاقی، این دو را از اهم نیازهای امروز جوانان جامعه مسلمین کشور دانست.
وی با اشاره به کشته شدن ۹۴ نفر و زخمی شدن ۱۲۰ نفر از مسلمانان احمدیه در جنگ سرد در روز کریسمس سال گذشته در پاکستان اعلام کرد که چرا باید مسلمانان و مسیحیان به کشتار یکدیگر بشتابند.
رئیس جامعه احمدیه نیز سیاستمداران کشور را به قدم برداشتن صحیح و نافذ در عرصه سیاست در کشور دعوت نمود. وی بیان نمود که اگر گروههای دینی در کشور با هم متحد شوند، را ه برای وحدت سیاسی بین احزاب هم فراهم میشود. در ادامه معاون رئیسجمهور غنا با اشاره به برگزاری انتخابات در سال جدید بار دیگر به مسلمانان گفت که بیایید به دنیا نشان دهیم که غنا نمونه بارز دموکراسی است. در این مراسم پیام گروههای مختلف و همچنین پیام کلیسای ادونیست مسیحیت در همبستگی با احمدیه قرائت شد.
منبع: خبرگزاری مهر
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |