کنگره بزرگداشت چهار تن از عرفای خطه خراسان با هدف بررسی زندگی، منش و آثار این بزرگان برگزار میشود.
کنگره بزرگداشت چهار تن از عرفای خطه خراسان با هدف بررسی زندگی، منش و آثار این بزرگان برگزار میشود.
علی محمد صابری، دبیر علمی کنگره بزرگداشت چهارتن از عرفای خطه خراسان، محقق و پژوهشگر حوزه فرهنگ و فلسفه با اشاره به کنگره بزرگداشت چهار تن از عرفای خطه خراسان گفت: این کنگره از اول تا سوم اسفندماه 1394 در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار میشود.
وی در ادامه در مورد شخصیت و زندگی این عارفان اظهار کرد: اولین شخصیت بزرگ عرفانی که در این کنگره قصد بر بررسی آرا و نظریات اش داریم، شیخ احمد غزالی طوسی است. وی برادر کوچک تر امام محمد غزالی است، شیخ احمد غزالی طوسی معروف است.
وی با بیان این که حدود صد استاد و پژوهشگر در بخش گرامیداشت شیخ احمد غزالی طوسی مقاله ارسال کردهاند، افزود: از این تعداد دوازده نفر در چهار پنل مجزا سخنرانی می کنند. همچنین اساتید معروفی چون نصرالله پورجوادی، دکتر کریم زمانی، دکتر دینانی نیز قرار است در این بخش حضور داشته باشند.
صابری ادامه داد: روز دوم به دو تن از مشایخ قرون پنجم و ششم هجری یعنی شیخ ابوالحسن خرقانی و شیخ ابوسعید ابیالخیر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: روز سوم کنگره اختصاص دارد به صدمین سال رحلت یکی از بزرگان عرفای خراسان در دوره معاصر یعنی نورعلی شاه ثانی. بالغ بر چهل سخنران در روزهای دوم و سوم سخنرانی میکنند.
همچنین طی این کنگره سه روزه، سه گروه موسیقی سنتی مقامی خراسان به اجرای برنامه خواهند پرداخت. همچنین چند تن از استادان معماری در خصوص معماری آرامگاه این بزرگان سخنرانی خواهند کرد. برخی ناشران فعال در عرصه کتب عرفانی نیز آثار خود را در حاشیه این کنگره ارائه خواهند کرد.
منبع: خبرگزاری مهر
احمد سپهری 1394/11/12 - 10:58:44 |
ضمن سپاس بی دریغ از کلیه کسانی که به هر نحو ممکن دربرگزاری هرچه باشکوه تر این گنگره سعی وتلاش می کنند و ما را درشناخت عمیق و دقیق این بزرگان و سایر پیران خراسان یاری می رسانند.با این حال تذکار دو نکته ضروری می نماید :اول اینکه گنجاندن فردی ازفرقه خاص در شمار خواجگان و عارفان سترگی همچون خواجه احمد غزالی و شیخ ابوسعید ابوالخیر و شیخ ابوالحسن خرقانی تا اندازه بسیار زیادی ازاعتبار و منزلت چنین گنگره هایی می کاهد و دوم اینکه این شخص که حاج ملاعلی نام دارد و فرزند حاج ملا سلطانعلی است ودرمسلک گنابادی ها لقب نورعلیشاه ثانی بخود گرفته است ازجمله کسانی است که درزمان خودش بشدت با عرفان وتصوف مخالفت می کرد وگاهی بالای منابرنیزازعرفان بدگوئی می نمود و کتابی هم درذم تصوف وعرفان نوشته است وحتی بعد ازوساطت وتوبه کردنش بدست مرحوم حائری تقریبا صاحب هیچ اثرمهمی دراین باره نیست وماجراهای سفر او و مسائل اجتماعی وسیاسی دیگرش را این زمان بگذارتا وقت دگرکه حقیقتا" گفتن ونوشتنش مایه بی آبرویی وشرمندگی است. |
دانشجو 1394/11/13 - 07:45:18 |
4 عارف در سه روز ! |
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |