گروه آموزشی و پژوهشی ادیان ابراهیمی معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب، جلسه دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد برگزار می کند.
به گزارش مر کز اطلاع رسانی و روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب اطلاعات مربوط به این جلسه به شرح زیر است:
دانشجو : طیبه حقانی فضل
استاد راهنما : دکتر مهراب صادق نیا
استاد مشاور : دکتر فاطمه توفیقی
استاد داور : دکتر محمدتقی انصاری پور
تاریخ: شنبه 08/12/94
ساعت : 9 صبح
مکان: سالن کنفرانس شهید بهشتی
چکیده: مسیحیت دینی متنمحور است، به این سبب کتابمقدس و تفسیر آن همواره موضوعی مهم به شمار میآید. تا شروع قرن 16 کتابمقدس و سنت پابهپای هم پیش میرفتند و مرجع عقاید دینی و عملی ایمانداران بودند. بروز تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در این قرن و همزمانی آنها با بحران در کلیسای کاتولیک، تضعیف جایگاه پاپ، و جنبش رنسانس با شعار اصلی «بازگشت به ریشهها» باعث وقوع نهضتی عظیم به نام نهضت اصلاح دینی شد. مهمترین شعار این جنبش شعار «تنها کتابمقدس» بود که بر اساس آن کتابمقدس مرجعیت تامتری مییافت و تا حدودی اعتبار خود را از سنت کلیسایی متمایز میکرد. اهمیت کتابمقدس در حقیقت به معنای تأکید بر تفسیر غیرمستند به کلیسا بود. به همین سبب نهضت اصلاح دینی را باید پارادایمی جدید در سنت تفسیری دانست که بر درکی نو از اهمیت و جایگاه کتابمقدس و رابطهی آن با سنت کلیسایی مبتنی بود. تفسیر در پارادایم جدید بسندگی بیشتری به کتابمقدس داشت و در کنار آن بر معنای لفظی آیات، مسیحمرکزی، هدایتگری روحالقدس، عقلگرایی، و ترجمهی کتابمقدس به زبانهای محلی بیشتر تأکید میکرد.
در این پایاننامه تلاش شده است تا مهمترین رویکردهای شکلگرفته در این دوران، در کنار رویکرد کلیسای کاتولیک، نسبت به کتابمقدس و تفسیر آن معرفی شوند. در هر رویکرد ویژگیها و مفسران برجستهی آن ذکر شدهاند. علیرغم وجود تفاوتهای مهم بین این گروهها به لحاظ تفسیر کتابمقدس، اشتراکاتی نیز داشتند. این اشتراکات تحت عنوان شاخصههای تفسیر کتابمقدس در این دوران مورد بررسی قرار گرفتهاند.
واژگان کلیدی: تفسیر کتابمقدس، عصر اصلاحات، رویکرد تفسیری، شاخصههای تفسیر کتابمقدس.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |