عالیترین دادگاه بنگلادش با درخواست حذف اسلام به عنوان دین رسمی این کشور مخالفت کرده است.
به گزارش خبرگزاریها، این درخواست ابتدا ۲۸ سال پیش یعنی در سال ۱۹۸۸ ارائه شده بود. دادگاه عالی بنگلادش در رأی خود گفته است که درخواست یک گروه ۱۵ نفری برای حذف اسلام به عنوان دین رسمی کشور فاقد وجاهت قانونی است، چرا که این درخواست از ابتدا هیچگاه به طور رسمی ثبت نشده بود.
به گفته وکلای دولت، با این رأی دادگاه، اسلام به عنوان دین رسمی کشور باقی خواهد ماند و قوانین مربوط به حقوق برابر برای مذاهب در اقلیت که در چارچوب قانون اساسی ارائه شده است، دستخوش تغییر نخواهند شد.
محمد ارشاد، دیکتاتور نظامی بنگلادش، در سال ۱۹۸۸ اسلام را دین رسمی کشور قرار داد. هدف ارشاد، جلب حمایت عمومی و در زمانی بود که تعدادی از احزاب کشور با حکومت وی به شدت مخالف بودند. ارشاد در میانه تظاهرات ضددولتی در سال ۱۹۹۰ مجبور به کنارهگیری شد.
شیخ حسینه واجد، نخستوزیر کنونی بنگلادش در سال ۲۰۱۱ و با ارائه یک متمم قانون اساسی سکولاریسم را بار دیگر به عنوان یکی از معیارهای سیاسی کشور قرار داد؛ اگرچه وی از اسلام به عنوان دین رسمی کشور حمایت کرده است.
رهبران احزاب مذهبی کشور از این رأی دادگاه استقبال کردهاند. به گفته یکی از رهبران این احزاب، در جامعه ما مسلمانان و غیرمسلمان برای سالهای متمادی در کنار یکدیگر با آرامش زندگی کردهاند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |