هفتمین کنفرانس مجمع جهانی اسلام با حضور شخصیتهای برجسته ادیانی از ایران و چهل کشور جهان در شهر یزد برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی دانشگاه، حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن شرکت در هفتمین کنفرانس مجمع جهانی اسلام به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود بر اهمیت بازتاب رفتار و تعامل مسلمانان با پیروان دیگر مذاهب و ادیان در رسانههای جهان اشاره کرد و گفت: میزان تعامل ما در کشورهای اسلامی با اقلیتهای دینی میتواند ملاک غیرمسلمانان در برخورد با اقلیتهای مسلمان در دیگر کشورها باشد. این در حالی است که مسلمانان تنها در 54 کشور دارای اکثریت هستند و در 130 کشور به عنوان اقلیت زندگی میکنند.
سید ابوالحسن نواب افزود: تحمل اقلیتهای دینی و تعامل اخلاقی با آنان حداقل توقع آنان در تعامل با ماست. اگر بخواهیم روش صحیحی در اداره فکری عالم داشته باشیم، باید در تعامل با پیروان سایر ادیان دست برتر را داشته باشیم و با آنان به صورت گسترده همکاری کنیم. اگر در تعاملی صحیح و روشمند و روشن با سایر ادیان چه ابراهیمی و چه غیر ابراهیمی همکاری نماییم و در مقولاتی مانند اخلاق، خانواده، محیط زیست، صلح، عدالت و مفاسد اجتماعی بتوانیم با تشکیل جلسات مشترک و تأکید بر این مشترکات، هماهنگیهای لازم را داشته باشیم، میتوانیم بشریت را از جهاتی که در آن گرفتار شده و منجلابی که گرفتار آن شده نجات بخشیم.
ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب سپس با بیان اینکه جامعه بشری از مشکلات واحدی رنج میبرد که میتوان با کمک گرفتن از جوهر ادیان، رهبران ادیان، پیروان ادیان این مشکلات را حل کرد، به مشکلات مشترک ادیان در جهان همچون سقط جنین، کشتارهای دستهجمعی، بیعدالتی و غیره اشاره کرد.
در ادامه ایشان همکاری ایران و واتیکان در کنوانسیون زنان در موضوع سقط جنین را به عنوان یکی از همکاریهای مثبت بین اسلام و مسیحیت در سطح جهان برشمرد و گفت: اگر نگاه ما به این باشد که انسانیت و بشریت از مشکلاتی رنج میبرد، میتوان از همکاری با پیروان و رهبران ادیان برای حل این مشکلات جهانی استفاده کرد؛ مشکلاتی که هم در کشورهایی اسلامی وجود دارد و هم در دیگر کشورهای جهان. لذا میتوان با کمک گرفتن از جوهر ادیان، رهبران ادیان و پیروان آن این مشکلات را حل کرد.
گفتنی است هفتمین کنفرانس مجمع جهانی اسلام از سوی سازمان همکاریهای اسلامی با هدف نزدیک کردن بیش از پیش دیدگاههای متفکران جهان اسلام چهارم و پنجم خردادماه در شهر یزد برگزار شد.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |