«آموزه غیبت و تأثیر آن بر تکامل اندیشه سیاسی شیعه» و «سلفیه از گذشته تا حال» دو اثر جدید انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب بر روی پیشخان کتابفروشی ها قرار گرفت.
کتاب «آموزه غیبت و تأثیر آن بر تکامل اندیشه سیاسی شیعه» نوشته سهرابعلی افروغ منتشر شد.
مدیرمسئول انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب درباره محتوای این کتاب اظهار داشت: اندیشه سیاسی شیعه در عصر غیبت سیر تکاملی خاصی را به همراه داشته است. بدون تردید بررسی اندیشهها و دیدگاههای سیاسی فقیهان شیعه در دورههای مختلف در واقع روشنگر این دگرگونی و اثرگذاری آموزه غیبت بر آنها بوده است.
وی با بیان این که این کتاب در پنج فصل به بررسی مهمترین مواضع این دوره و دستاوردهای آن پرداخته است، گفت: این کتاب در باب شیعه و سیاست و فقیهان شیعه نوشته شده است و فصل نخست این کتاب، کلیات را در بر میگیرد.
مدیرمسئول انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: فصل دوم خاستگاه و مبانی اندیشه سیاسی در اسلام شیعی است که به ادوار مختلف اندیشه سیاسی در اسلام از منظر تاریخی اشاره دارد و مربوط به خاستگاه تشیع و مبانی و مصادیق اندیشه سیاسی شیعه است. منابع و اصول سیاسی تشیع و عدالت به مثابه جوهر اندیشه سیاسی شیعه از مباحث دیگر این فصل است.
وی با اشاره به مباحث فصل سوم با عنوان ظهور اندیشه سیاسی شیعه که پس از غیبت کبری تا قرن دهم را در بر دارد، گفت: در این فصل به دیدگاه فقیهان و دانشمندان بزرگی مانند شیخ مفید، سید مرتضی علمالهدی، شیخ طوسی، علامه حلی و شهید اول اشاره شده است.
روحانی عنوان کرد: فصل چهارم دوره شکلگیری مبانی نظریههای سیاسی شیعه در واقع قرن دهم تا سیزدهم را در بر میگیرد که شکلگیری مبانی نظری سیاسی شیعه از فقیهان بزرگ شهید ثانی، وحید بهبهانی، ملا احمد نراقی، سید محمد مهدی طباطبایی، محمد حسن نجفی و شیخ اعظم انصاری طرح بحث شده است.
وی یادآور شد: فصل پایانی این اثر بسیار مهم است و در آن، تکامل نظریههای سیاسی شیعه، و چارچوب و مبانی نظام سیاسی مطرح شده است.
مدیرمسئول انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان این که در این فصل عوامل مؤثر بر تحول اندیشه سیاسی شیعه پس از مشروطیت مورد نظر مؤلف است، گفت: در این اثر به دیدگاههای سیاسی میرزا محمدحسین نائینی، شهید سید محمدباقر صدر و در نهایت امام خمینی(ره) به طور کامل پرداخته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این بخش کتاب به نظریه سیاسی و چارچوبهایی که در اندیشه سیاسی آنها مطرح است، اشاره شده و در نهایت آسیبشناسی نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره) تبیین شده است.
روحانی عنوان کرد: این کتاب پژوهش بنیادین در مباحث تکامل اندیشه سیاسی شیعه است و با توجه به این که تازه وارد بازار نشر شده برای محققان و اندیشمندان قابل استفاده است.
کتاب آموزه غیبت و تأثیر آن بر تکامل اندیشه سیاسی شیعه به همت انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب با هزار نسخه و قیمت 10 هزار تومان منتشر شده است.
«سلفیه از گذشته تا حال» نوشته مهدی فرمانیان و محمد معینیفر نیز دیگر اثری است که به زودی از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر خواهد شد.
محمد روحانی درباره محتوای این اثر گفت: در دوران معاصر کلمه سلفیه بیش از پیش مورد استفاده قرار میگیرد و تروریستهای تکفیری با عنوان سلفیه معروف هستند.
وی خاطرنشان کرد: چگونگی ارزیابی نگاه تکفیری به وهابیت و موارد دیگری مانند سیر تاریخی سلفیه از آغاز تا کنون در این کتاب مطرح شده است.
مدیرمسئول انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان این که کتاب سلفیه از گذشته تا حال شامل پنج فصل است، گفت: پیدایش سلفیگری، بازگشت سلفیگری و بازگشت آلسعود و کنشها و واکنشها در جهان اسلام از مباحث دیگر تبیین شده در این کتاب است.
وی عنوان کرد: فصل پنجم سلفیگری در صحنه جهاد است که به طور جزئی به طالبان و حمله عراق به کویت اشاره میکند.
کتاب «سلفیه از گذشته تا حال» با نظارت علمی محمد مسجدجامعی در 616 صفحه آماده شده و با قیمت 31 هزار تومان به زودی وارد بازار نشر میشود.
منبع: خبرگزاری فارس
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |