جلسه دفـاع از پایان نامه دفاعیه کارشناسی ارشد با عنوان ترجمه کتاب زن/بوم شناسی (Gyn/Ecology) به همراه مقدمه تحلیلی در گروه ادیان غیرابراهیمی معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده ادیان برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی در این جلسه که سه شنبه 19 مرداد در سالن کنفرانس شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر مهدی لک زائی به عنوان استاد راهنما، دکتر باقر طالبی دارابی، استاد مشاور و محمدصادق ابوطالبی در جایگاه استاد داور برگزار شد دانشجو سمیرا عبدالرحیم خباز از پایان نامه اش دفاع کرد.
در چکیده این پایان نامه آمده است:
شاکله اصلی پژوهش حاضر بر نگاه به زن و جایگاهش از نظر مری دالی یکی از پیشگامان مطالعات مربوط به دین، فمینیسم و مقایسه نگاه وی با جایگاه، نقش زن در خاور دور و نیز محیطزیست است، امروزه این شعار بسیار مطرح میشود که هرگاه به زنان و شیوههای زندگی زنانه در جامعه التفات بیشتری شود و بهصورت بخشی از حیات همگانی درآید، جهان برای ما مکانی امنتر انسانیتر خواهد بود. همان نحوه فکر و رفتاری که زنان را بیارزش کرده، تحت سلطه درمیآورد و مورد استثمار قرار میدهد، در مواجهه با طبیعت نیز به کار گرفتهشده است. اینکه آیا جایگاه زنان با ظهور پدرسالاری تنزل یافته و این نزول باعث چه معضلاتی شده است از مسائلی است که مری دالی در کتابش (زن/بوم شناسی) به بررسی آن میپردازد. ضمن مقایسه نگاه مری دالی به زن که برآمده از دیدگاه مسیحی اوست، در مقدمه این رساله به بررسی جایگاه و وضعیت زن در خاور دور و دیدگاههای کنفوسیوس، لائوزه پرداختهشده است. نگاه ادیان شرق بهویژه خاور دور به طبیعت نیز موردتوجه این رساله است. در این مقاله نگاه ادیان شرق (بهویژه لائوزه و کنفوسیوس بهعنوان تأثیرگذارترین متفکران چینی) به زن بررسی میشود. همچنین پاسخ به این سؤال که آیا مردسالاری ادیان ابراهیمی در فرهنگ چین نیز حاکم است؟ کنفوسیوس و لائوزه رابطه زن و مرد را چگونه تعریف میکنند؟ آیا دیدگاه طبیعتمحور موجب اعتلای مقام زن است؟ آیا نگاه کنفوسیوس به آسمان به معنای چشمپوشی از زمین و زن نیست؟
واژگان کلیدی: زن، محیط زیست، مادر سالاری، پدرسالاری، فمینیسم، دائو، کنفوسیوس
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |