آییننامه آزمون جامع دکتری دانشگاه ادیان و مذاهب که در شورای آموزش دانشگاه به تصویب رسیده است، ابلاغ شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی دانشگاه، شورای آموزش دانشگاه با تصویب آییننامه آزمون جامع دکتری، این آییننامه را جهت اجرا به دانشکدههای مختلف ابلاغ کرد.
متن ان آییننامه به شرح زیر است:
ماده 1. امتحان جامع، آزمونی تخصصی است که پس از گذراندن واحدهای درسی دوره آموزشی بهمنظور احراز قابلیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجو برگزار میگردد. دانشجو باید با نظارت گروه آموزشی ـ پژوهشی مربوط در یک آزمون که شامل سه یا چهار ماده امتحانی به انتخاب گروه آموزشی است، شرکت کند. این آزمون باید بهگونهای باشد تا توانمندی تحلیل و استنباط دانشجو از نظر گروه سنجیده شود.
ماده 2. حداقل نمره قبولی در آزمون جامع میانگین شانزده (16) از همه مواد امتحانی میباشد که نباید نمره هیچکدام از مواد امتحانی کمتر از چهارده (14) باشد.
تبصره: درصورتی اخذ نمره کمتر از چهارده (14) در یک یا چند ماده امتحانی درصورتی که میانگین کل نمرات کسب شده بالاتر از شانزده (16) باشد، دانشجو ملزم به شرکت مجدد در آزمون همان ماده امتحانی است و پس از کسب نمره قبولی در آن ماده قبولی ارزیابی جامع در همان ترم اولیه برای ایشان درج میگردد.
ماده 3. گذراندن کلیه واحدهای درسی اعم از جبرانی و اصلی برای اخذ مجوز شرکت در امتحان جامع ضروری است.
تبصره: آن دسته از دانشجویان دکتری که در آزمون جامع قبول شدهاند و پس از آن مشخص شده است که در برخی دروس دوره آموزشی نمره نیاوردهاند، نیاز به شرکت دوباره در آزمون جامع ندارد.
ماده 4. درصورت عدم قبولی در امتحان جامع دانشجو تنها یکبار دیگر میتواند در آزمون شرکت نماید و آن را با موفقیت بگذراند در غیر اینصورت، دانشجو از ادامه تحصیل محروم میگردد.
تبصره: تصمیمگیری در مورد ادامه تحصیل و امکان شرکت مجدد در آزمون در مورد این دسته از دانشجویان برعهده کمیسیون بررسی موارد خاص دانشگاه خواهد بود.
ماده 5. مدیران گروههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه میتوانند در صورت صلاحدید و پس از بررسی و تایید در کمیته علمی گروه، دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب را با ارائه دو مقاله علمی ـ پژوهشی چاپ شده در مجلات دارای نمایه معتبر که در ذیل نام و نام خانوادگی دانشجو عبارت «دانشجوی رشته . . . . [نام کامل رشته تحصیلی] دانشگاه ادیان و مذاهب» درج گردیده باشد، از شرکت در ارزیابی جامع معاف کنند و نمره هفده (17) برای این دسته از دانشجویان درنظر گرفته خواهد شد.
تبصره 1: بررسی و تایید؛ اصالت مقالات و ارزش علمی و همچنین ارتباط موضوع مقالات با رشته تحصیلی دانشجو برعهده گروه میباشد و نحوه اجرای این بررسیها به تشخیص گروهها خواهد بود.
تبصره 2: منظور از مجلات معتبر فقط شامل این موارد میگردد: نشریات دارای درجه علمی ـ پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. نشریات دارای درجه علمی ـ پژوهشی از شورای عالی حوزههای علمیه.
ماده 6. یکی از مقالات ارائه شده توسط دانشجو باید با همکاری اعضاء هیئت علمی گروه مربوط و یا اساتید مورد تایید گروه به تالیف رسیده باشد.
ماده 7. گروه میتواند با ارائه مقاله یا مقالاتی که تمامی شرایط ماده سابق را دارا باشد، دانشجو را از شرکت در یک یا چند ماده محدود امتحانی نیز معاف نماید.
ماده 8. این آیین نامه در هشت ماده به تصویب رسیده و از ابتدای نیمسال اول سال تحصیلی 96 ـ 95 لازم اجرا است.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |