مشارکتکنندگان در چهارمین مجمع اسلامی ـ مسیحی ظهر روز پنجشنبه 21 آبان از دانشگاه ادیان و مذاهب بازدید و با رئیس و جمعی از اعضای هیئتعلمی آن دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی چهارمین مجمع اسلامی ـ مسیحی با عنوان «احترام و حفظ کرامت انسان؛ زمینهساز صلح و امنیت جهانی»، به میزبانی مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، و با حضور اندیشمندانی از کشورهای ایران، عراق، لبنان، نیجریه، آمریکا، سوئیس، واتیکان، ایتالیا، هند، فرانسه، انگلیس و هنگکنگ روزهای 16 تا 19 آبان ماه در تهران برگزار شد و مشارکتکنندگان در آن سپس عازم قم شدند و از مراکز مختلف علمی و حوزوی از جمله دانشگاه ادیان و مذاهب دیدار کردند.
مشارکتکنندگان در این مجمع از جمله علامه دکتر شیخ مهدی صمیدعی، مفتی عام اهل سنت از عراق، اسقف اعظم اوبایجا از نیجریه، کاردینال جان اونایکان و اسقف جان برایسون چین از آمریکا پس از حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب با حجتالاسلاموالمسلمین نواب، رئیس و برخی از اعضای هیئتعلمی آن گفتگویی کوتاه داشتند.
در این جلسه پس از معارفه حاضران، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در سخنانی به معرفی دانشگاه پرداخت و سپس به پرسشهای میهمانان در همین زمینه جواب داد.
میهمانان این جلسه ضمن ابراز شگفتی و خرسندی از مطالعه تمام ادیان در این دانشگاه، پیرامون نحوه مشارکت زنان در تدریس و تحصیل در این دانشگاه و فعالیتهای متفاوت این دانشگاه از رئیس دانشگاه سؤالاتی پرسیدند و بر نقش مؤسساتی نظیر دانشگاه ادیان و مذاهب برای تحقق صلح و دوستی میان پیروان ادیان در جهان تأکید کردند.
پسازاین سؤالات آقای نواب در بیاناتی کوتاه از جمله اهداف تأسیس دانشگاه را برداشتن گامی علمی و درعینحال عملی برای تقریب میان مذاهب اسلامی و گفتگوی میان ادیان جهان خواند و افزود: کاستن از رنج و آلام بشری از جمله اهداف ماست و از خداوند متعال میخواهیم که ما را در این مسیر یاری کند.
حاضران در این جلسه سپس در ضیافت نهار دانشگاه ادیان و مذاهب شرکت کردند.
گفتنی است پیشنهاد برگزاری نشستی بینالمللی با حضور هیئتهای مسلمان و مسیحی با عنوان مجمع اسلامی ـ مسیحی در دیدار اسقف جان برایسون چین اسقف اعظم کلیسای کتدرال واشنگتن با رئیسجمهور وقت ایران در سال 1387 در تهران داده شد که پس از موافقت و انتخاب هیئترئیسه مسلمان شیعه، مسلمان اهل سنت، مسیحی کاتولیک و مسیحی انگلیکن، مقرر شد اولین نشست مجمع اسلامی- مسیحی برگزار شود. ازاینرو، اولین مجمع اسلامی ـ مسیحی به میزبانی کلیسای کتدرال واشنگتن سال 1388 در ایالاتمتحده آمریکا، واشنگتن دی سی، دومین مجمع سال 1390 در بیروت و سومین مجمع سال 1393 به میزبانی واتیکان در شهر رم ایتالیا برگزار شد.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |