دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

علم غیب از نگاه عقل و وحی

 
تاریخ انتشار: 1395/08/25    

علم غیب از نگاه عقل و وحی

کتاب «علم غیب از نگاه عقل و وحی» نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدحسن نادم عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی دانشگاه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدحسن نادم عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در اثر جدید خود با نام «علم غیب از نگاه عقل و وحی» با واکاوی آیات و روایت و دیدگاه‌های متکلمان و فیلسوفان اسلامی کوشیده است پاسخی متقن به این پرسش دهد که آیا به جز خداوند متعال و پیامبر اکرم(ص) دیگر مردمان نیز می‌توانند از سرچشمه وحی بهره‌مند شوند یا خیر.

کتاب حاضر در یک پیش‌گفتار و شش بخش فراهم آمده است. بخش اول شامل سه فصل «مبانی معرفت‌شناختی علم غیب»، «شناخت غیب» و «علم غیب» است. نویسنده در این بخش مباحثی هم‌چون پیشینه بحث معرفت‌شناسی، اقسام علم و اقسام غیب را مورد توجه قرار داده و در ادامه به مبحث استعمال غیب در قرآن کریم و روایات پرداخته است.

بخش دوم اثر به موضوع «علم غیب در قرآن و روایات» اختصاص یافته است. نویسنده طی یک مقدمه و سه فصل با عناوین «علم غیب در قرآن کریم»، «علم غیب در روایات» و «منابع علم غیب از نگاه قرآن و روایات» کوشیده است آیات و روایات مثبت و نافی علم غیب را بررسی کند. وی در پایان این بخش به این نتیجه رسیده است که همه اطلاعات غیبی منشأ ربانی و رحمانی نخواهد داشت و گاهی منشأ بعضی از اطلاعات و گزارش‌های غیبی، غیررحمانی خواهد بود.

نویسنده در بخش سوم به مباحث «علم غیب از نگاه فلاسفه»، «علم غیب از نگاه فلسفه اشراقی» و «علم غیب از نگاه فلسفه صدرایی» پرداخته است. وی نتیجه مباحث مطرح شده در این بخش را این‌گونه عنوان کرده است که علاوه بر همگانی بودن اطلاع از غیب، افرادی هم‌چون اولیای الهی از این موهبت بیش از دیگران،‌ و پیامبران بیش از همه برخوردار هستند، تا جایی که نمی‌توان محدودیتی برای اطلاع آن‌ها از غیب قائل شد.

بخش چهارم، «علم غیب در کلام اسلامی» نام دارد و در سه فصل فراهم آمده است. «علم غیب از نگاه شیخ مفید»، «علم غیب از نگاه ق اضی عبدالجبار متعزلی» و «علم غیل از نگاه غزالی اشعری» عناوین فصول این بخش است. نویسنده در این بخش به تحلیل و بررسی اندیشه‌های سه فقیه شیعی، معتزلی و اشعری پرداخته و دیدگاه‌های آنان درباره غیب را بیان کرده است.

بخش پنجم اثر با عنوان «علم غیب پیامبر و امام از نگاه عقل»، در سه فصل «قلمرو علم غیب پیامبر و امام از منظر فیلسوفان اسلامی»،‌«قلمرو علم غیب پیامبر و امام از منظر متکلمان» و «منابع علم غیب پیامبر و امام» ترتیب یافته است. ششمین فصل نیز با عنوان «نقد و بررسی شبهات پیرامون علم غیب» پایان‌بخش این اثر است.

کتاب «علم غیب از نگاه عقل و وحی» در تیراژ یکهزار نسخه،‌به قیمت 18 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب در تابستان 1395 منتشر شده است.


برچسب ها : علم غیب, انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب, محمدحسن نادم

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.