جلسه درس اخلاق دانشگاه ادیان و مذاهب با سخنرانی حضرت آیتالله نصرالله شاهآبادی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان ومذاهب، در جلسه درس اخلاق ظهر چهارشنبه سیزدهم بهمن که بعد از نماز ظهروعصر در محل نمازخانه دانشگاه برگزار شد، آیتالله شاهآبادی از وضعیت اخلاقی امروز جامعه اسلامی انتقاد و بر وظیفه خطیر طلاب در این باره تاکید کرد.
آیتالله شاهآبادی در ابتدای این جلسه ضمن تجلیل از دانشگاه ادیان و مذاهب و فعالیتهای آن شناخت ادیان دیگر را مطلوب دانست اما بر اولویت شناخت صحیح دین اسلام و ضرورت عمل به آن تاکید کرد و گفت: مشکل ما شناخت ادیان دیگر نیست، ما در عمل به خود دین اسلام مشکل داریم.
وی با اشاره به اینکه طلاب از اقصی نقاط جهان به امید اینکه شهر قم نماینده اسلام شیعی است به این شهر میآیند، گفت: متاسفانه وضعیت حجاب در قم مطلوب نیست و با الگو بودن این شهر در نظر طالبان علم که از سایر کشورها به این شهر به امید دریافت اسلام واقعی میآیند منافات دارد و باید دین در شهر دیده شود و آنها را به اسلام راغبتر کند.
آیتالله شاهآبادی با انتقاد از ضعف فرهنگ امربهمعروف و نهی از منکر در جامعه گفت: متاسفانه فرهنگ امربهمعروف و نهی از منکر در بین روحانیون هم همانند سایر مردم از بین رفته و روحانیون نیز دنبال ظواهر دنیوی هستند.
وی با اشارهای انتقادی به حضور هشتاد هزار طلبه در قم گفت: آیا همین هشتاد هزار روحانی برای امربهمعروف و نهر از منکر کم هستند که این مشکلات در جامعه وجود دارد؟ پس این عمل نکردن ما به این فریضه است که ریشه مشکلات است.
آیتالله شاهآبادی از لزوم بازشناسی وظیفه قشر روحانی و طلاب علوم دینی گفت و خاطر نشان کرد: هر دردی و هر مریضی متخصصی دارد و روحانی نیز باید قادر باشد بر روح مردم اشراف یابد و به درمان دردهای آن بپردازد.
وی افزود: روحانیون باید مردم را با عمل صالح خود به آن اعمال دعوت کنند ولی متاسفانه آنان نیز دنبال دنیا و خانه و ماشین و زن هستند.
آیتالله شاهآبادی بر ضرورت نهراسیدن از عواقب نهی از منکر در بین مردم تاکید کرد و افزود: همان تذکر لسانی نیز به رغم مخالفت فرد مخاطب باید انجام شود چرا که همان تذکر او را حداقل به فکر فرو میبرد.
وی با انتقاد از فرهنگ عزاداری بهویژه عزاداری در محرم و صفر گفت: متاسفانه در مناسک محرم فقط به سینه زنی و بر سر زدن بسنده میکنیم اما از هدف قیام امام سخن نمیگوییم. آیا امام حسین (ع) برای به دست آوردن دنیا قیام کرد؟ نه! بلکه برای تربیت پیروان صالح دین قیام کرد.
آیتالله شاهآبادی وظیفه طلبه و دانشجو را جستجوی علم، یاری دین و اتکاء به حق دانست و افزود: باز کردن گره از کار و مشکلات مردم آن چیزی است که طلبه باید دنبالش باشد نه پستها و مقامهای دولتی و غیره؛ این بدبختی است که طلبه به دنبال دنیا باشد.
وی از لزوم همراهی علم و عمل گفت و خاطرنشان کرد: طلاب علوم دینی باید علم خود را به عمل تبدیل کنند و و از این طریق مردم را به دین دعوت کنند.
آیتالله شاهآبادی در پایان اتکا بهحق در طلب روزی و عمل به فریضه امربهمعروف و نهی از منکر را دو اصلی دانست که باید در زندگی هر فرد مسلمان بهویژه دانشجویان و طلاب سرلوحه امور باشد.
گفتنی است آیتالله نصرالله شاهآبادی که نماینده تهران در پنجمین دوره مجلس خبرگان است، فرزند آیتالله محمدعلی شاهآبادی است. او در سال ۱۳۱۰ در قم متولد شد و در سالهای کودکی به تهران مهاجرت کرد.
تحصیلات خود را در تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۲۹ برای ادامهٔ تحصیلات عازم نجف شد. در نجف از درس بزرگان حوزه ازجمله آیتالله خوئی و آیتالله سید عبدالهادی شیرازی بهره برد.
آیتالله شاهآبادی در سال ۱۳۴۹ به تهران بازگشت و به تدریس و اقامهٔ نماز در تهران پرداخت و سپس عازم قم شد و به تدریس علوم دینی در حوزهٔ علمیهٔ این شهر پرداخت.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |