جلسه دفـاع از پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان اصول اخلاقی در آیین کنفوسیوس در گروه ادیان غیرابراهیمی معاونت آموزشی و پژوهشی دانشکده ادیان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، در جلسه دفاعیهای که دوشنبه 25 بهمن 95 در سالن کنفرانس شهید بهشتی دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر مهدی لک زائی به عنوان استاد راهنما، دکتر سید حسن اسلامی، استاد مشاور و استاد ابوالقاسم جعفری در جایگاه استاد داور برگزار شد دانشجو محسن محصل یزدی از پایان نامهاش دفاع کرد.
در چکیده این پایان نامه آمده است:
کنفوسیوس یا به قول چینیها کونگ فوزی بیانگذار آیین کنفوسیوس در قرن ششم پیش از میلاد با بهرهگیری از مفاهیم کهن چینی و بکارگیری آنها در جهت بهبود وضعیت فردی و اجتماعی مردم آن سامان، اصولی را پایهگذاری کرد که تا امروز تأثیر آن در چین به چشم میخورد و توجه اندیشمندان جهان را به خود جلب کرده است. پس از وی پیروانش مانند منسیوس و شونزی و همچنین بزرگان آیین نوکنفوسیوس مانند وانگ یانگمنیگ با درآمیختن تفکرات این آیین با مفاهیم بودایی راه و منش کنفوسیوس را ادامه و مفاهیم اخلاقی وی را بسط و گسترش دادند. در این پایاننامه اصول اخلاقی کنفوسیوس و اندیشمندان این آیین مورد بررسی قرار میگیرد.
در فصل اول تلاش بر این است که به وضعیت اجتماعی، سیاسی و فکری در چین پیش از ظهور کنفوسیوس، تبیین ماهیت آیین کنفوسیوس، مفهومشناسی اخلاق در ادیان چین و ضرورت بررسی دیدگاههای اخلاقی این آیین پرداخته شود. در فصل، دوم تاریخ آیین کنفوسیوس از تولد کنفوسیوس تا وضعیت این آیین در سده کنونی بررسی میشود. در فصل سوم دیدگاههای اخلاقی کنفوسیوس، منسیوس، شونزی و بزرگان آیین نوکنفوسیوسی مطرح میشود. سرانجام در فصل نتیجهگیری تلاش ما بر آن بوده است به پرسشهای درون متن پاسخ داده شود و به ساختاری هماهنگ از دیدگاههای اخلاقی آیین کنفوسیوس دست یابیم.
کلمات کلیدی: کنفوسیوس، منسیوس، شونزی، لی، ژن، چو سی، وانگ یانگمبنگ
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |