همایش ملی تقریب مذاهب و وحدت اسلامی با حضور میهمانان ویژهای از چهار کشور نیجریه، مراکش، غنا و گینه کوناکری در مهاباد برگزار شد.
نماینده ولیفقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در این همایش گفت: دانشگاهها به عنوان محلی برای فعالیت افراد فرهیخته مانند حوزههای علمیه منادی وحدت به شمار میروند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی اظهار کرد: مطالبی که مورد سوء استفاده دشمنان قرار میگیرد و برای ایجاد اختلاف، تکفیر و حتی کشتوکشتار مسلمانان به کار گرفته میشود، نباید در دانشگاهها و جامعه مطرح شود و موضوع وحدت مسلمانان بیش از هر چیز دیگر در این مراکز تبیین شود.
رئیس دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی کشور نیز در این همایش اظهار کرد: نقش دانشگاههای جهان در همدلی و تقریب مذاهب مؤثر است و میتواند مانعی در مقابل شکلگیری گروههایی مانند گروه تروریستی داعش باشد.
حجتالاسلام حسین مختاری افزود: دانشگاههای غربی دلشان به اسلام نمیسوزد بلکه با روشهای جدید خودساخته، گروههایی مثل داعش و تکفیری را ترویج و تحمیل میکنند.
این همایش در محورهای ایجاد وحدت جهان اسلام، گسترش فرهنگ و معارف قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم(ص)، ایجاد تفاهم میان متفکران جهان اسلام در زمینههای اعتقادی، فقهی، اجتماعی و سیاسی، توسعه اندیشه تقریب میان اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام و آگاه کردن تودههای مسلمان از توطئههای تفرقهانگیز دشمنان، تشکیل جبهه واحد در مقابل توطئههای تبلیغاتی و تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام برگزار شد.
تقریب مذاهب اسلامی در پرتو آیات قرآن کریم، عوامل تهدیدکننده تقریب مذاهب اسلامی با استفاده از احادیث رسول اکرم(ص)، راهکارهای عملی کردن تقریب مذاهب اسلامی با استفاده از احادیث رسول اکرم(ص)، ضرورت تقریب مذاهب اسلامی، چالشها و موانع، مقایسه مبانی فقهی تقریب مذاهب در منابع اهلسنت با مبانی فقهی امامیه نیز از دیگر محورهای این همایش بود.
بیش از هشتاد مقاله در این همایش پذیرفته شد که 13 مقاله به صورت سخنرانی ارائه شد. این نشست دوازدهم اردیبهشتماه 1396 در دانشگاه پیام نور مهاباد برگزار شد.
منبع: ایرنا
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |