دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

جایگاه زرتشت در متون یونانی متأخر بررسی شد

 
تاریخ انتشار: 1396/07/10    

جایگاه زرتشت در متون یونانی متأخر بررسی شد

در سلسله نشست‌هایی علمی در دانشگاه ادیان و مذاهب با سخنرانی پروفسور نیهوف از اساتید دانشگاه FU برلین «جایگاه زرتشت در متون یونانی متأخر» بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، جایگاه زرتشت در متون یونانی متأخر در سه نشست علمی با سخنرانی پروفسور نیهوف بررسی شد.

در این سلسله نشست‌ها که طی سه روز یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه دوم تا چهارم مهرماه، با حضور جمعی از دانشجویان این دانشگاه و به زبان انگلیسی برگزار شد، پروفسور یوهانس نیهوف استاد دانشگاه آزاد برلین ((FU به بررسی جایگاه زرتشت در متون یونانی متأخر پرداخت.

پروفسور یوهانس نیهوف در این سه نشست درباره شواهد تاریخی موجود در ادبیات نویسندگان متون یونانی متأخر، اطلاعات موجود در این آثار در موضوع آیین زرتشت و ادیان ایرانی را هرچند اندک اما بسیار پرارزش ارزیابی کرد.

نیهوف نخستین نسل از نویسندگان یونانی را که در این موضوع قلم‌فرسایی کرده‌اند، متعلق به دوره زمانی تأسیس مدارس بزرگ افلاطون و ارسطو دانست.

نیهوف همچنین به تغییرات در این ادبیات پس از حمله اسکندر به ایران اشاره کرد و افزود: پس از دوره اسکندر به نحو شگفت‌انگیزی شاهد تولید آثار فراوان به زبان یونانی درباره زرتشت هستیم اما نکته اینجاست که در این متون از زرتشت به‌عنوان ساحر یادشده است.

استاد دانشگاه آزاد برلین همچنین درباره این آثار گفت: در این آثار پیدایش علومی مانند کیمیا، سحر، نجوم و هیئت و حتی فلاحت نیز به زرتشت و شاگردانش نسبت داده‌شده است،‌ لذا در اواخر دوره باستان نام و چهره زرتشت کاملاً در یونان شناخته‌شده بوده است.

نیهوف اظهار داشت هرچند آثار موجود در این رشته‌های علمی اکثراً به‌صورت ناقص به دست ما رسیده اما در علم کیمیا متون منسجم‌تری در دست است که در اکثر آن‌ها نام زرتشت به‌عنوان نویسنده قیدشده است.

پروفسور نیهوف این آثار را به دلیل ترجمه نشدن ناشناخته خواند و افزود: حتی برای ما مشخص نیست که این آثار به دست چه کسانی نوشته‌شده است، اینکه آیا ایرانیان مقیم روم بیزانس این آثار را تولید کرده و نام زرتشت را به‌عنوان نویسنده آورده‌اند یا خیر.

وی پاسخ این سؤال را در گشایش دشواری‌های موجود در مطالعات مانوی و نیز کلیه ادیان باستانی متأخر بسیار مؤثر دانست و اظهار داشت: این اهمیت ازآن‌جهت است که امری بین زبانی و بین فرهنگی است، چنانکه آثاری به زبان قبطی نیز درباره علومی چون سحر متعلق به همین دوره زمانی در دست است.

پروفسور نیهوف در این سه نشست به بازخوانی برخی از این متون با همراهی دانشجویان حاضر در جلسه و نیز مقایسه مفاهیم موجود در آن‌ها با مضامین اوستا پرداخت.

هدف نیهوف از این مقایسه نشان دادن این مسئله بود که آنچه امروزه به‌عنوان علم سحر شناخته می‌شود بخشی از فرهنگ‌عامه دوره باستان متأخر بوده که برای همه مردم و نژادها چه رومی، چه ایرانی، چه سریانی و چه مندایی یک معنا را تداعی می‌کرده است.

گفتنی است بیش از دو سال است که پروفسور نیهوف با دانشگاه ادیان و مذاهب همکاری علمی دارد و در این مدت در سلسله نشست‌های متعددی ازجمله: سیر تطور حقوق در اروپا از دوران امپراتوری روم تا امروز با تأکید بر حقوق خانواده (آذرماه 1394)، استفاده فیلسوفان از میراث یونانی در شکل‌دهی متافیزیک فلسفه اسلامی (بهمن 1394)، یونان باستان متأخر و صدر اسلام (بهمن 1394)، ادیان پیش از اسلام در شبه جزیره عربستان (مهر 1395)، و «متون یهودی و مسیحی در قرآن و شکل‌گیری شریعت‌های مسیحی و یهودی») اسفند 1395) به سخنرانی پرداخته است.


برچسب ها : جایگاه زرتشت, متون یونانی متأخر

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.