دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

چاپ مقاله عضو هیئت‌علمی دانشگاه در نشریه مشهور BSOAS

 
تاریخ انتشار: 1396/09/18    

چاپ مقاله عضو هیئت‌علمی دانشگاه در نشریه مشهور BSOAS

مقاله دکتر محمد شکری فومشی عضو هیئت‌علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در نشریه مشهور بولتن سواس به چاپ رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب مقاله دکتر محمد شکری فومشی عضو هیئت‌علمی این دانشگاه در نشریه مشهور بولتن سواس به چاپ رسید.

گفتنی است بولتن سواس متعلق به مدرسه مطالعات مشرق‌زمین و آفریقا (School of Oriental and African Studies) یکی از دانشکده‌های مجموعه دانشگاه لندن است که مخففا SOAS نامیده می‌شود.

دانشکده مطالعات مشرق‌زمین و آفریقا از شناخته‌شده‌ترین مراکز آموزش عالی دنیا در آموزش و پژوهش در موضوعات مربوط به آفریقا و آسیا به‌ویژه خاورمیانه است.

دکتر فومشی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه درباره انتشار این مقاله گفت: عنوان فارسی مقاله بنده «تشخیص هویت یک قطعه‌دستنویس کوچک از انجیل زنده‌مانی (مجموعه تورفان، برلین، M5439)» است. در این مقاله بخشی از مهم‌ترین قطعه‌دستنویس کتاب انجیل زنده مانی (مهم‌ترین اثرمانی) که همانا قطعه‌دستنویس M17 است، بازسازی شد. این قطعه در برلین نگهداری می‌شود. قطعه آسیب‌دیده و ناقص M17 را کاشف رمز خط مانوی، فریدریش کارل مولر، در سال 1904 شناسایی کرد. پس‌ازآن، زبان‌شناس معروف انگلیسی دیوید نیل مکنزی کوشید از طریق متن یونانی دست‌نویس یونانی‌مانی (معروف به CMC) بخش آسیب‌دیده آن را بازسازی کند. مقاله بنده در یک بررسی نسخه‌شناسانه و متن‌شناسانه نشان داد که قطعه جدید و کوچک M5439 به همان برگی تعلق داشته است که قطعه M17 از آن جداشده بود. بنابراین، مقاله بنده با این تشخیص هویت نه‌تنها ثابت کرد که بازسازی مکنزی قرین صحت نبوده است، بلکه نشان داد که با این قطعه کوچک قادریم نیمه دوم متن را با قطعیت تمام بازسازی کنیم. مقاله بنده مجموعاً دو صفحه است، اما تشخیص هویت قطعه و در پی آن نگارش مقاله دو سال و اندی زمان برد. چراکه این قطعه را باید از میان هزاران قطعه می‌یافتیم، ضمن این‌که اصل این قطعه در جنگ جهانی دوم از میان رفت و تنها نسخه موجود عکس سیاه‌وسفیدی بود که در کتابخانه ملی برلین نگهداری می‌شود. من این مقاله را در بولتن معروف دانشگاه کمبریج BSOAS منتشر کردم.

این استاد دانشگاه ادیان توضیح داد: این نشریه یکی از قدیمی‌ترین و مشهورترین نشریات شرق‌شناسی جهان است و بُرد و اهمیت آن بی‌نهایت بالاست و همه مقالات آن جزء منبع و مآخذ اصلی دانشگاه‌های دنیاست. BSOAS فقط مقالاتی را منتشر می‌کند که علم تولید کرده و دانش را یک‌قدم به جلو برده باشند. ازاین‌رو، خوشحالی‌ام را پنهان نمی‌کنم که زمانی در حیات علمی‌ام مقاله‌ای در این نشریه بزرگ منتشر کرده‌ام. این موضوع البته برای مراکز علمی ایران، ازجمله وزارت علوم ایران، نیز مهم است، چراکه این مقاله از سوی یک ایرانی و از سوی یکی از پژوهشگران پژوهشکده ادیان دانشگاه ادیان و مذاهب منتشرشده است؛ نکته‌ای که البته زیر نام بنده در نشریه درج‌شده است تا نشان‌دهنده مرکز این تولید علم باشد. مقاله بنده در مطالعات مانوی یک حرکت مهم به جلو بود؛ زیرا با این بازسازی نه‌تنها متن C در کتاب مشهور مری بویس به نام اختصاری Reader ـ که جزء منابع اصلی پژوهش‌های مانوی و زبان‌شناسی تاریخی در دانشگاه‌های مختلف جهان است ـ اصلاح می‌شود، بلکه به دانش ما از نوشته‌های خودمانی می‌افزاید که دینش زمانی بخش‌هایی از سه قاره آسیا و شما افریقا و جنوب اروپا را درنوردیده بود.


برچسب ها : دکتر محمد شکری فومشی, بولتن سواس, انجیل زنده‌مانی

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.