دانشگاه ادیان و مذاهب
  ورود به سامانه
نام کاربری
 
وب سایت دانشگاه
سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
پست الکترونیک
کلمه عبور
AR EN FA
 
آخرین مطالب
حجت الاسلام والمسلمین براتی مطرح کرد؛
خانه کعبه می تواند به تفاهم ملل و صلح جهانی کمک کند
در گفت‌وگو با دکتر غفوری نژاد بررسی شد؛
بهره‌مندی از سیره امام باقر(ع) در تاریخ ادبیات فارسی
یادداشتی از دکتر شریعتمداری؛
در سایه سارِ آفتابِ دزفول
روزنامه ایران منتشر کرد؛
در حریم معبود
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد؛
حج می‌تواند الهام بخش وحدت و آزادی مسجد الاقصی باشد
مسئول دفتر اجتماعی سیاسی حوزه‌های علمیه بیان کرد؛
حج باید کانون هدایت جوامع باشد
مدیرگروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تشریح کرد؛
مناسک اسلامی باید امتداد اجتماعی پیدا کنند
امام‌جمعه اهل‌سنت قازان قایه مطرح کرد؛
اختلاف جایی در حج ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به حجاج بیت الله الحرام،
غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روز‌به‌روز ضعیف‌تر شده است
آیت الله مبلغی تاکید کرد؛
مراسم حج؛ یک وحدت خدایی است

مراسم گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد

 
تاریخ انتشار: 1396/10/02    

مراسم گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد

با حضور دکتر محمدهادی مفتح روز وحدت حوزه و دانشگاه در دانشگاه ادیان و مذاهب گرامی داشته شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، مراسم گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه با حضور دکتر محمدهادی مفتح در این دانشگاه گرامی داشته شد.

در این جلسه که روز چهارشنبه 29 آذر ساعت از سوی معاونت فرهنگی در سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد، دکتر محمدهادی مفتح فرزند شهید مفتح به تشریح زندگی‌نامه و ویژگی‌های اخلاقی و دیدگاه‌های سیاسی، علمی و دینی وی پرداخت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدهادی مفتح با اشاره به ابعاد شخصیتی شهید مفتح گفت: وحدت حوزه و دانشگاه تعالی‌بخش جامعه است و شهید مفتح در مسیر تحقق آن متحمل دشواری‌ها و سختی‌ها و مشقت‌های زیادی شد.

وی افزود: باوجوداینکه بسیاری از چهره‌های حوزوی و دانشگاهی در دوران حیات وی با چنین وحدتی میان حوزه و دانشگاه موافق نبودند اما شهید مفتح هیچ‌گاه دست از آرمان‌های خود برنداشت چراکه می‌دانست این وحدت دارای آثار و برکات زیادی خواهد بود.

فرزند شهید مفتح ادامه داد: وی در دورانی به تحصیل و کسب معرفت و مجاهدت‌های علمی پرداخت که فشار حکومت در زمان طاغوت به حوزه‌های علمیه زیاد بود و بسیاری از جوانان نیز رغبتی برای حضور در حوزه نداشتند.

وی با مروری بر زندگی شهید مفتح در طول مبارزات سیاسی اظهار داشت: او در سال ۱۳۰۷ در خانواده‌ای روحانی در روستای کله سر در استان همدان متولد شد وی علاقه‌مند بود همچون پدرش شیخ محمود مفتح از روحانیان همدان به کسب علوم دینی بپردازد.

مفتح ادامه داد: وقتی شهید مفتح تصمیم گرفت برای کسب علوم دینی به نجف عزیمت کند به دلیل عواطفی که نسبت به پدر داشت از رفتن به نجف صرف‌نظر کرد و به قم آمد و در محضر اساتید بزرگی به کسب علوم پرداخت.

وی خاطرنشان کرد: ایشان در نزد اساتیدی همچون سید روح‌الله خمینی، سید حسین طباطبایی بروجردی، سید محمدرضا گلپایگانی، سید محمدحسین طباطبایی، داماد و حاج‌آقا رحیم ارباب به تلمذ پرداخت.

فرزند شهید مفتح یادآور شد: آیت‌الله مفتح علاقه‌مند بود در میدان خدمت با همه سختی‌ها و فشارها بماند و هیچ‌گاه بی‌تفاوت از کنار مسائل مهم سیاسی و اجتماعی دوران عبور نکرد و از وضعیت جامعه فاصله نگرفت.

وی گفت: وی بااینکه وارد دانشگاه شد اصالت حوزوی خود را از دست نداد و لباس روحانیت را در محیط دانشگاهی کنار نگذاشت.

مفتح ادامه داد: سختی‌های زیادی را به جان خرید و در محیط حوزه به دلیل اینکه به دانشگاه رفته بود مورد طرد قرار می‌گرفت و در دانشگاه نیز به‌عنوان یک روحانی پذیرفته نمی‌شد اما پدر همه این دشواری‌ها را تحمل می‌کرد تا در جهت وحدت حوزه و دانشگاه به موفقیت برسد.

وی درباره موضع پدرش درباره مکاتب الحادی زمانه‌اش گفت: وقتی خطر انواع مکتب‌های الحادی جامعه را تهدید می‌کرد و وی همچنان به روشنگری در محیط حوزه و دانشگاه می‌پرداخت.

فرزند شهید مفتح درباره رابطه پدر با فلسفه نیز گفت: در دوران وی روحانیت با فلسفه میانه خوشی نداشت اما وی علاقه زیادی به کسب علوم جدید داشت و علاوه بر این‌که یکی از مدرسین معروف حوزه علمیه شد، موفق به اخذ درجه دکتری در رشته فلسفه گردید.

وی خاطرنشان کرد: همچنین وی در مبارزات سیاسی پیشگام بود و همراه با درس و بحث سخنرانی‌های زیادی علیه حکومت فاسد انجام می‌داد، بی‌شک مهم‌ترین رمز موفقیت این شهید جذب جوانان بود.

مفتح به دلیل مبارزات سیاسی به زندان و تبعید رفت و 2 سال بعد از آزادی مسجد نیمه ساخته‌ای را پشت حسینیه ارشاد برای سخنرانی‌های خود برگزید و نام آن را مسجد قبا نهاد و سخنرانی‌های متعددی را با حضور شخصیت‌های حوزوی و دانشگاهی انجام می‌داد.

وی گفت: شهید مفتح علاقه خاصی به جوانان داشت و معتقد بود آن‌ها باید دین خود را از طریق مطالعات وسیع مستحکم کنند.

فرزند شهید مفتح درباره نحوه شهادت پدر نیز گفت: وی سرانجام در ۲۷ آذر ۱۳۵۸ هنگام ورود به دانشگاه تهران توسط گروه فرقان هدف گلوله قرار گرفت و در مقابل دانشکده الهیات دانشگاه تهران با رگبار گلوله کشته شد.

گفتنی است شهید مفتح در حرم حضرت معصومه (س) مدفون است و روز شهادت او را امام خمینی (ره) «روز وحدت حوزه و دانشگاه» نامیدند.


برچسب ها : محمدهادی مفتح, روز وحدت حوزه و دانشگاه

نظرات
نام *
پست الکترونیک *
متن *

دانشگاه ادیان و مذاهب


نشانی: ایران - قم - پردیسان
تلفن: 32802610 25 98+
فکس: 32802627 25 98+
کد پستی: 3749113357
صندوق پستی: 37185 - 178
پست الکترونیکی: info@urd.ac.ir
سامانه پیامکی: 3000135789

دانشکده ها

دانشکده شیعه شناسی
دانشکده ادیان
دانشکده مذاهب
دانشکده فلسفه
دانشکده زن و خانواده
دانشکده عرفان
دانشکده رسانه و ارتباطات
دانشکده دین و هنر
دانشکده علوم و معارف قرآن
دانشکده حقوق
دانشکده زبان و فرهنگ ملل
دانشکده مطالعات ملل
دانشکده تاریخ
واحد مشهد

خدمات فناوری اطلاعات

سامانه جامع آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه پذیرش دانشجو
سامانه اتوماسیون اداری
پست الکترونیک
جستجو در کتابخانه
کتابخانه دیجیتال

بیانیه رسالت

دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید.