کتاب «اسلام نصگرا: تاریخ و عقاید اخباریان شیعه» در آیندهای نزدیک از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادیان و مذاهب، کتاب «اسلام نصگرا: تاریخ و عقاید اخباریان شیعه» در آیندهای نزدیک از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر میشود.
این کتاب درواقع درزمینهٔ اخباریان است که به معنای مصطلح آن از قرن پانزدهم به دست محمدامین استرآبادی و پیروانش پایهگذاری شد و جای خود را در سنت فکری شیعه باز کرد.
در اواخر قرن یازدهم آرای اخباریان در پیکره فقهی، اصولی و کلامی شیعه جایگاهی درخور پیدا کرد و با تلاش عالمان اخباری، اخباریگری توانست جای خود را در بین مدارس علمی تشیع باز کند و برای حدود 150 سال به یک جریان رسمی فکری در شیعه مبدل شود.
صحت تمام روایات کتب اربعه، لزوم کسب یقین، انحصار منابع تفکر و استنباط به روایت اهلبیت (ع)، نداشتن حجیت ظواهر قرآن و نکوهش اصول و کلام عقلی ازجمله دیدگاههای اخباریان است که در این کتاب به آنها پرداختهشده است.
این کتاب درواقع 9 فصل دارد که ازجمله میتوان به محمدامین استرآبادی و شکلگیری مکتب اخباری، تفکر فقهی استرآبادی، اندیشه کلامی و فلسفی استرآبادی و گسترش اخباریگری پس از استرآبادی بهعنوان مؤسس این فرقه اشاره کرد.
تعیین حدود مناقشه اخباری و اصولی، تفسیر قرآن اخباری، سنت و اخبار در فقه اخباری و روش تفسیر اخباری از دیگر فصول این کتاب است.
در انتهای کتاب پیوستهایی درباره عالمان اخباری ارائهشده و مباحث مختلفی از تفسیر فهرستهای اختلاف بین اخباریان و اصولیان مطرح میشود.
کتاب «اسلام نصگرا، تاریخ و عقاید اخباریان شیعه» تألیف پروفسور رابرت گلیو و ترجمه آقایان دکتر سید مهدی طباطبایی و ابراهیم سلیمینوه است که با نظارت علمی آقایان دکتر حمیدرضا شریعتمداری و دکتر محمدحسن محمدیمظفر در 540 صفحه آمادهشده و با قیمت 38 هزار تومان در آیندهای نزدیک به همت انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب چاپ میشود.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |