پروفسور جاناتان بن داو و دکتر اشبال راستون از دانشگاه حیفا موفق به رمزگشایی بخشهایی از طومارهای بحرالمیت شدهاند.
به گزارش سایت دانشگاه آکسفورد نتیجه تلاش آنها از کنار هم گذاشتن قطعاتی از این طومارها روشن شدن بخشی از معنای متن درباره جشنهایی است که به مناسبت تغییر فصول برگزار میشده است. فهرست این جشنها از این قرار است: روغن نو، گندم نو و شراب نو. تمام این جشنها با شاووت مرتبط است. این جشنها متعلق به ایام باستان قوم یهود است و امروزه یهودیان این جشنها را برگزار نمیکنند. بر اساس اطلاعات به دست آمده از این طومارها قوم یهود جشن تکوفاح را سالانه چهار بار برگزار میکردند. هنوز این طومارها بخشهای کشف نشده بسیاری دارند.
طومارهای بحر المیّت دستنوشتههای کهنی هستند که در کرانه شمال غربی بحر المیّت در نزدیکی وادی قمران بین سالهای ۱۹۴۷ تا ۱۹۵۶ میلادی کشف شدهاست. این طومارها بیشتر به زبان عبری نوشته شدهاند و شامل نسخههایی از عهد عتیق انجیل هستند.
یافتهها شامل ۱۵۰۰۰ قطعه از ۸۰۰ تا ۹۰۰ نوشتار بوده که در طی سدههای سوم تا دوم پیش از میلاد به نگارش درآمدهاند. بیشتر پژوهندگان بر این باورند که این نوشتهها که در یازده غار پیدا شدهاند متعلق به یک گروه فرقهای خاص از یهودیان به نام اسنیها میباشد. این گروه از یهودیان معتقد بودند که دنیا به شکل مشخصی میان نیروهای خوب و نیروهای شیطانی تقسیم شدهاست. آنها خود را از بقیه یهودیان جدا کرده بودند و زندگی اجتماعی تشکیل داده بودند که توسط یک رهبر «ماشیحگونه» هدایت میشد. نزدیک بودن زمان تألیف این نوشتهها به سده یکم میلادی اطلاعاتی دربارهٔ پیدایش مسیحیت و برهمکنش مسیحیان آغازین و آداب و رسوم مذهبی یهودیان فراهم میکند.
انتشار این دستنوشتهها دهههای زیادی طول کشیده و این خود باعث مجادلاتی میان پژوهندگان شدهاست. تا سال ۲۰۰۷ میلادی، انتشارات دانشگاه آکسفورد هنوز دو جلد از مجموعه (در حال حاضر ۳۹ جلدی) «یافتهها در بیایان یهودیه» را در دست تهیه دارد. مسئولان این پروژه رسماً دلیل عدم انتشار قسمتهای باقی مانده را مسائل «دینی، سیاسی» عنوان کردهاند.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |